سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
اگر با میوه دلدرد میگیرید میوهها را کمپوت کنید
برخی افراد بهخصوص آنهایی که به بیماریهای دستگاه گوارش مثل التهاب دستگاه گوارش یا نشانگان روده تحریکپذیر مبتلا هستند، تحمل هضم فیبر خام را ندارند و با مصرف میوهها دچار دلدرد و اسهال میشوند.
اگر شما هم با مصرف میوه دچار مشکلات گوارشی میشوید و دوست دارید از موادمغذی آنها بهرهمند شوید، در صورتی که مبتلا به اضافه وزن، دیابت یا مشکلات عروقی نیستید، توصیه میکنم از کمپوت برخی میوهها به شکل محدود استفاده کنید چون قندهای ساده و البته فیبر پخته موجود در کمپوت، در مقایسه با قند و فیبر موجود در میوه تازه راحتتر بهوسیله دستگاه گوارش تحمل میشود.
برخی افراد میپرسند آیا با مصرف کمپوت هم از ویتامینهای موجود در میوهها بهرهمند میشویم؟ پاسخ این است که زیست دسترسی بیشتر ویتامینهای محلول در آب که به حرارت حساس هستند مثل B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲، C، فولات و... در اثر پختن کم میشود اما از بین نمیروند. ویتامینهای محلول در چربی هم با حرارت تغییر نمیکنند و از بین نمیروند بنابراین میتوانیم از فواید آنها بهرهمند شویم البته به شرط اینکه آب حاصل از پخت یعنی آب کمپوت نیز مصرف شود.
دکتر احمد ساعدی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست