یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024
مجله ویستا

اگر با میوه دل‌درد می‌گیرید میوه‌ها را کمپوت کنید


اگر با میوه دل‌درد می‌گیرید میوه‌ها را کمپوت کنید

برخی افراد به‌خصوص آنهایی که به بیماری‌های دستگاه گوارش مثل التهاب دستگاه گوارش یا نشانگان روده تحریک‌پذیر مبتلا هستند، تحمل هضم فیبر خام را ندارند و با مصرف میوه‌ها دچار دل‌درد و اسهال می‌شوند.

برخی افراد به‌خصوص آنهایی که به بیماری‌های دستگاه گوارش مثل التهاب دستگاه گوارش یا نشانگان روده تحریک‌پذیر مبتلا هستند، تحمل هضم فیبر خام را ندارند و با مصرف میوه‌ها دچار دل‌درد و اسهال می‌شوند.

اگر شما هم با مصرف میوه دچار مشکلات گوارشی می‌شوید و دوست دارید از موادمغذی آنها بهره‌مند شوید، در صورتی که مبتلا به اضافه وزن، دیابت یا مشکلات عروقی نیستید، توصیه می‌کنم از کمپوت برخی میوه‌ها به شکل محدود استفاده کنید چون قندهای ساده و البته فیبر پخته موجود در کمپوت، در مقایسه با قند و فیبر موجود در میوه تازه راحت‌تر به‌وسیله دستگاه گوارش تحمل می‌شود.

برخی افراد می‌پرسند آیا با مصرف کمپوت هم از ویتامین‌های موجود در میوه‌ها بهره‌مند می‌شویم؟ پاسخ این است که زیست دسترسی بیشتر ویتامین‌های محلول در آب که به حرارت حساس هستند مثل B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲، C، فولات و... در اثر پختن کم می‌شود اما از بین نمی‌روند. ویتامین‌های محلول در چربی هم با حرارت تغییر نمی‌کنند و از بین نمی‌روند بنابراین می‌توانیم از فواید آنها بهره‌مند شویم البته به شرط اینکه آب حاصل از پخت یعنی آب کمپوت نیز مصرف شود.

دکتر احمد ساعدی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران