جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

آزمون بزرگ ۲۲ بهمن


آزمون بزرگ ۲۲ بهمن

سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ۲۲ بهمن در راه است و آزمونی بزرگ برای ملت ایران و دولتمردان آن در پیش رو

سالروز پیروزی انقلاب اسلامی (۲۲ بهمن) در راه است و آزمونی بزرگ برای ملت ایران و دولتمردان آن در پیش رو. نگاهی گذرا بر فرآیند شکل گیری پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۴۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ این نتیجه فوری را به بار می آورد که اساس این پیروزی عظیم رهبری امام(ره)، مبانی اسلام و حضور مردم اعم از اقوام، اقشار و گروه ها با گرایش های سیاسی و مذهبی و سلیقه های متفاوت اما متحد و معتقد به اسلام و یکپارچگی ایران در صحنه است.

تاریخ گواه است که انقلاب ما مدیون و مرهون جناح و دسته یی خاص نبوده است بلکه مردمی بی ادعا و بی نام و نشان که فقط امام(ره) و اسلام را می شناختند، همچون امواج اقیانوسی بیکران، باصلابت و متانت و اقتدار به صحنه آمده و فریاد زدند؛ «ما شاه نمی خواهیم، سلطنت نمی خواهیم» و این فریاد آنچنان رسا، کوبنده و قاطعانه در فضای ایران پیچید که شاه اعلان کرد؛ «من صدای انقلاب شما را شنیدم.» و ذلیلانه مملکت را ترک کرد و به زباله دان تاریخ رهسپار شد و امام خمینی(ره) آن رهبر محبوب خلق خدا از سفر آمد و به میهن قدم گذاشت تا شجاعانه اعلام کند؛ «من به پشتیبانی این ملت، دولت تعیین می کنم، من به واسطه اینکه ملت مرا قبول دارد غدولت تعیین می کنمف... دولتی که ما می گوییم دولتی است که متکی به آرای ملت است، متکی به حکم خداست.» (سخنرانی ۱۲ بهمن در بهشت زهرا) به ایران آمد تا به همه دولت ها بارها و بارها درس مردم دوستی و سیاست ورزی بیاموزد و نصیحت کند که؛ «مردم خوبند، این خوب ها را نگه دارید، این مردم خوب را با خود همراه کنید، ما به خدا بخواهیم خدمت کنیم، باید به این بندگان خدا خدمت کنیم، اینها عیال خدا هستند.» جمهوری اسلامی امروز ما امانت بزرگی است که ریشه اش در اسلام و سیره و روش اش، سنت رسول خدا(ص) و امامان معصوم(ع) و شیوه و مشی امام خمینی(ره) و یاور و پشتیبانش ملت بزرگ ایران است و مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن در هر سال تایید و تحکیم و تاکید بر آن ریشه و آن روش و منش حکومتداری از سوی ملت بزرگ ایران اسلامی است.

همه ساله در این روز خدا دو آزمون بزرگ صورت می پذیرد؛ نخست آزمون دولت و حکومت تا معلوم کند در سالی که گذشت تا چه میزان به راه و روش معمار کبیر جمهوری اسلامی(ره) و سنت پیامبر معظم اسلام(ص) وابسته مانده اند؛ آزمونی که شاید اشخاصی نتوانند نمره قبولی لازم در آن کسب کنند. پیامبر ما(ص) تا آنجا با مردم تحت حاکمیت خود همراه و مهربان و ملاطف بود که حتی هنگام بیماری زن یهودی که روزی به رویش خاکستر پاشیده است به عیادتش می رود، هنگام فتح قدرتمندانه مکه همه را می بخشد، ابوسفیان بزرگ ترین محرک و فرمانده سپاه دشمن در جنگ های بدر و احد و احزاب را می بخشد، حتی قاتل حمزه سیدالشهدا (عموی گرانقدرش) را می بخشد و عجیب تر آنکه امتیاز پناهندگی به نام خودش را به آنان عطا می کند و بالاترین سختگیری اش آن است که به قاتل سیدالشهدا می گوید از مکه بیرون رو، چون وقتی تو را می بینم جگرم برای عمویم حمزه آتش می گیرد، از مکه خارج شو تا تو را نبینم، آری ۲۲ بهمن روز آزمون است که چگونه منطق اسلام، ملاطفت و رافت اسلام و پیامبر اسلام(ص) را نسبت به آحاد ملت به اجرا درآورده اند.

رحمت و مودت و عفو و بخشش و تکریم نسبت به انسان، جزء ذات حکومت اسلامی است. الرحمان الرحیم، رساترین و فراگیرترین نام خداوند متعال است، تمام سوره های قرآن با بسم الله الرحمن الرحیم آغاز می شود. حتی سوره توبه با رقیق ترین آیات رحمت خاتمه می یابد. با آنکه پیامبر اکرم(ص) دریای رحمت است، به او دستور داده می شود با مردم مهربان باشد و این را اعطای رحمت الهی به آن حضرت تلقی می کند. (سوره آل عمران، آیه ۱۵۴) در نگاه امام خمینی(ره) مردم عزیزترین و گرامی ترین عنصر انقلابند تا آنجا که به پشتیبانی ملت افتخار می کند و در اوج عظمت و در شرایطی که همه ابرقدرت های عالم را به خاک مذلت نشانده و دنیا در مقابلش سر تعظیم فرود آورده است، خاضعانه خود را خدمتگزار ملت می نامد و با دنیایی از اخلاص و صمیمیت اعلان می کند اگر به من خدمتگزار بگویید، بهتر است تا رهبر. در ۲۲ بهمن همه مسوولان وظیفه دارند این روز را، روز تلاش برای وحدت، مهربانی و ملاطفت با مردم تلقی کرده، رافت اسلامی نسبت به مردم را به نمایش علنی بگذارند. دیگر آزمون این روز، مربوط به ملت است. ملت بزرگ ایران از هر قشر و قوم و مذهب در روز ۲۲ بهمن با حضور یکپارچه، صمیمانه و متحدانه، در راهپیمایی بزرگ و باشکوه خود وحدت، قدرت و عظمت را در اعلان حمایت و پاسداری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی و مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی به نمایش می گذارد تا بار دیگر به کسب بالاترین نمره قبولی در این آزمون مهم نائل شود.

همدلی، انسجام، اعلام وفاداری به آرمان های امام خمینی(ره) و اعتقاد به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و پرهیز از هر نوع شعار ساختارشکنانه و هدایت و ارشاد کریمانه و رحیمانه کسانی که ناآگاهانه در دام شیطان قرار گرفته و از راه اصلی منحرف شده اند و احترام نسبت به همه کسانی که به رغم اختلاف سلیقه، به نظام و مبانی جمهوری اسلامی پایبند و معتقد و علاقه مندند، از شرایط قبولی این آزمون خواهد بود. نهایت آنکه دولت و ملت باید معتقد باشند «امام خمینی(ره) یک حقیقت همیشه زنده است، راه او راه ما، هدف او هدف ما و رهنمود او مشعل فروزنده ماست» (رهبر معظم نظام جمهوری اسلامی) و همگان با تمام توان و عقلانیت و خردمندی در راه ایجاد مقتضیات بقای جمهوری اسلامی و رفع موانع و مشکلات آن کوشش کنند که؛ «بر ملت ایران خصوصاً و بر جمیع مسلمانان عموماً واجب است این امانت الهی را که در ایران به طور رسمی اعلام شده ... با تمام توان حفظ نموده و در راه ایجاد مقتضیات بقای آن و رفع موانع و مشکلات آن کوشش نمایند.» (وصیتنامه امام خمینی (ره)، بدون شک مهم ترین عنصر مقتضیات بقای نظام، همراهی مردم با آن است.

اگر بر اثر اعمال و گفتار ما، مردم از نظام دلسرد شوند و از آن فاصله بگیرند، اگر برخلاف رویه رسول خدا(ص) و امامان معصوم(ع) و حضرت امام خمینی(ره) در مقابل مردم تندخو و خشن شویم و این اعمال خشونت سبب شود مردم منزوی شده و نتوانند در مقابل مقامات عالی نظام به راحتی انتقاد کنند، مقتضیات بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی را از بین برده ایم و از صراط مستقیم سنت و سیره معصومان(ع) و امام عزیزمان(ره) منحرف شده ایم و آنگاه شکست ما حتمی است، زیرا هرچه هم مقدس باشیم نمی توانیم تقدس خود را از پیامبر اسلام(ص) والاتر بدانیم که خداوند متعال خطاب به او می فرماید؛ «و لو کنت فظا غلیظ القلب لا نفضوا من حولک» (و اگر تندخو و خشن بودی مردم از دورت پراکنده می شدند.) (سوره آل عمران، آیه ۱۵۴) فلذا امیدواریم در روز ۲۲ بهمن هم دولت و هم ملت از این آزمون بزرگ و تاریخی سربلند بیرون آیند.

سیدعلی میرباقری