شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

حاصل خشونت در آمریکا


حاصل خشونت در آمریکا

یکی از اصلی ترین بحرانهای سربازان آمریکایی در مناطق اشغال شده,بحران روحی آنهاست این بحران روحی به گونه ای فراگیر شده است که روانشناسان پر ادعا ی آمریکایی نیز قدرت مهار آن را ندارند همین مسئله باعث افزایش شدید آمار خودکشی در بین سربازان آمریکایی شده است

پس از وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ،نومحافظه‌کاران ایالات متحده آمریکا سعی نمودند با استفاده ابزاری از ارتش این کشور ،افغانستان و عراق را اشغال نمایند.در این میان برخی نیروهای ساده لوح نیز مسحور وعده‌های فریبنده کاخ سفید شده و در کشورهای اشغال شده حضور یافتند.اما به محض تماس این سربازان با سلاحهای شیمیایی و میکروبی یا زخمی شدن آنها در کشورهای اشغال شده،برخورد سلبی مقامات آمریکایی با آنها آغاز گردید.

یکی از اصلی ترین بحرانهای سربازان آمریکایی در مناطق اشغال شده،بحران روحی آنهاست.این بحران روحی به گونه ای فراگیر شده است که روانشناسان پر ادعا ی‌آمریکایی نیز قدرت مهار آن را ندارند.همین مسئله باعث افزایش شدید آمار خودکشی در بین سربازان آمریکایی شده است.اخیرا ارتش آمریکا اعلام کرده است که آمار خودکشی بین سربازان آمریکایی به بالاترین حد طی ۲۵‌ سال گذشته رسیده است.

بر این اساس بیش از ۲۰۰۰‌ سرباز آمریکایی طی سال ۲۰۰۶‌ اقدام به خودکشی نموده‌اند. در حالی که این آمار در سال ۲۰۰۱‌ تنها به ۱۰۲‌ مورد خودکشی منحصر بود. آمار خودکشی بین سربازان آمریکایی در سال ۲۰۰۶‌ با افزایش ۵‌/۱۷ درصدی روبرو بود.

روزنامه واشنگتن پست نیز نوشته است که ارتش آمریکا آمادگی رویارویی با این معضل و فشارهای روحی و روانی که سربازان آمریکایی شرکت کننده در عملیات‌های نظامی در عراق و افغانستان با آن روبرو هستند را ندارد. بر اساس این گزارش، سال گذشته چهار کمیته‌ عالی جهت رسیدگی به وضعیت روحی و روانی سربازان آمریکایی تشکیل شد که این کمیته‌ها نتوانستند در کنترل وضعیت به وجود آمده نقش مهمی را ایفا کنند.

مسئول سلامت روحی نیروهای ارتش آمریکا تاکید کرده است که به رغم تلاشهایی که صورت گرفته آمار خودکشی در بین سربازان ما رو به افزایش است.

چندی پیش نیز شاهد بودیم که نیویورک تایمز در گزارشی که بر اساس نتایج یک تحقیق تنظیم شده از شکست استراتژی نمایش فیلم‌های سینمایی توسط کاخ سفید در مورد سربازان آمریکایی خبر داد.

در حالی که کاخ سفید در تلاش است با استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگی همچون سینما و بازی‌های رایانه‌ای کنترل احساسات و افکار سربازان جوان خود را به‌دست گیرد، نتایج یک تحقیق نشان داد که سربازان جوان آمریکایی و بخصوص زنان سرباز انگیزه چندانی برای ادامه حضور در ارتش ایالات متحده را ندارند. این تحقیق که پس از نمایش یک دوره فیلم‌های سینمایی خاص که بخش زیادی از آنها را آثاری با مضمون وطن پرستی و دفاع از آرمان‌های آمریکایی برای نجات جهان تشکیل می‌داد، انجام شد، نشان می‌دهد که بیش از نیمی از سربازان زن جوان ارتش آمریکا تمایلی برای ادامه تعهدات خود به ارتش این کشور ندارند. این در حالیست که نیمی از سربازان زنی که در این تحقیق شرکت داشتند، استراتژی استفاده از فیلم‌های سینمایی برای ترغیب بیشتر سربازان و ایجاد انگیزه برای جنگ با تروریسم را شکست خورده قلمداد کردند. این عده اعلام کردند که بسیاری از دوستان آنان به دلیل احساس پوچی بیش از اندازه خودکشی کردند.

بخش دیگر این تحقیق که به تاثیر نمایش فیلم‌های سینمایی با موضوع ناآرامی‌های پس از جنگ عراق اشاره داشت نیز نشانگر این است که ساخته شدن فیلم‌های سینمایی و مستندهای متعدد با موضوع جنگ عراق به‌شدت روحیه سربازان آمریکایی و به‌خصوص آن دسته از سربازانی را که در عراق به سر می‌برند تضعیف کرده است.

عده‌ای از مستندسازان آمریکایی پس از انتشار گزارش سی.بی.اس در مورد این که اکثر سربازان آمریکایی که در عراق و افغانستان بودند به شدت دچار مشکلات روحی- روانی شده و زندگی سابق خود را هم از دست دادند، تصمیم گرفتند درمورد این افراد مستند جنجالی تولید کنند و به این طریق صدای اعتراض خود را درباره دخالت آمریکا دردیگر کشورهای، به گوش کاخ سفید برسانند.

آنچه در میان سربازان آمریکایی می گذرد،محصول مستقیم خشونت در ایالات متحده آمریکاست‌.

خشونتی که از سوی سیاستمداران آمریکایی از جمله بوش و چنی و دیگر تروریستهای جهان اعمال می شود.

علی شاه صیدی



همچنین مشاهده کنید