دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

درمان های طبیعی برای مقابله با میگرن


درمان های طبیعی برای مقابله با میگرن

افراد مبتلا به بیماری میگرن با شروع سردردها غالبا با تهوع و کاهش اشتها روبه رو هستند و میل به غذا را از دست می دهند این افراد با شروع علائم حمله نسبت به نور و صدا حساس شده و ترجیح می دهند در محلی آرام, کم نور و بدون سر و صدا استراحت کنند

افراد مبتلا به بیماری میگرن با شروع سردردها غالبا با تهوع و کاهش اشتها روبه‌رو هستند و میل به غذا را از دست می‌دهند. این افراد با شروع علائم حمله نسبت به نور و صدا حساس شده و ترجیح می‌دهند در محلی آرام، کم نور و بدون سر و صدا استراحت کنند. استرس، کمبود خواب، مصرف بیش از اندازه موادغذایی کنسرو شده و انواع مسکن‌ها، گرسنگی و استعمال سیگار از جمله عواملی است که موجب افزایش دردها یا بروز حملات میگرن می‌شود. متخصصان و درمانگران طب مدرن و طبیعی از شیوه‌های مختلفی برای درمان این بیماری استفاده می‌کنند. در طب مدرن مصرف داروهای شیمیایی و در شیوه‌های درمان طبیعی مانند طب سنتی و طب‌های مکمل، استفاده از داروهای گیاهی، ماساژ، فشاردرمانی و حجامت به بیماران توصیه می‌شود. برای آشنایی بیشتر با شیوه‌های درمان میگرن، دیدگاه‌های ۳ متخصص درمان‌های طبیعی را در این زمینه جویا شدیم.

● حجامت چاره درد است

حجامت یکی از شیوه‌های درمانی طب سنتی ایران است که تاثیر زیادی در روند درمان بیماری میگرن دارد. در این شیوه سموم موجود در عروق بدن که به‌صورت راکد در رگ‌های خونی انباشته شده اند به سطح پوست منتقل می‌شوند و به این ترتیب جریان گردش خون در رگ‌های سر به شکل بهتری انجام می‌شود. درمانگران و متخصصان طب سنتی، متناسب با شرایط بیمار و ویژگی‌های او حجامت خشک یا حجامت ‌تر را به بیمار توصیه می‌کنند. در حجامت خشک، درمانگر تنها با کمک بادکش به جابه جایی اخلاط و سموم انباشته شده در عروق خونی کمک می‌کند و به این ترتیب موجب بهبود عملکرد جریان گردش خون در رگ‌های سر می‌شود اما در شیوه حجامت ‌تر که با دریافت خون همراه است، درمانگران بعد از بادکش کردن با ایجاد شیارهای بسیار ظریف و سطحی بر بدن از بیمار مقدار کمی خون می‌گیرند و به این ترتیب علاوه بر جابه جایی سموم در رگ‌ها به خروج آن‌ها از بدن نیز کمک می‌کنند.

● تسکین و کنترل سردرد با بادکش

قطعا تا امروز در مورد افراد مبتلا به میگرن که فعالیت‌های فیزیکی و ورزش موجب افزایش و تشدید سردردها آن‌ها می‌شود شنیده‌اید. علت این مسئله ترشح اسید لاکتیک در سیستم گردش خون است. اسید لاکتیک ممکن است به‌دلیل اکسیداسیون بی‌هوازی، اختلالات عصبی، فعالیت‌های شدید ورزشی، فعالیت بدنی حین کار یا مصرف موادغذایی سرد مزاج که طبع سردی دارند در بدن این گروه ایجاد شود. ترشح شدن این اسید در جریان گردش خون موجب تحریک سیستم عصبی و تحریک عضلات شده و احساس درد و فشار را در ناحیه سر بیماران مبتلا به میگرن افزایش می‌دهد. در حقیقت با ترشح این اسید دردهای ناحیه سر در این بیماران تشدید می‌شود. در این حالت متخصص طب سنتی می‌تواند با تجویز حجامت کمک کند این اسید به واسطه جریان گردش خون و از طریق کبد از بدن دفع شود بنابراین حجامت می‌تواند به تسکین سردردها پرداخته و روند درمان بیماری را تسریع بخشد.

● درمان اسپاسم‌های عروق برای مبتلایان به میگرن

درمانگران شیوه درمانی یومی‌هو‌تراپی یکی از شیوه‌های درمانی رایج در کشورهای آسیایی از قبیل چین بر این باورند که اسپاسم‌ها و انقباض‌های عروق پس سر و پشت گردن است که موجب بروز درد در بیماران مبتلا به میگرن می‌شود. این درمانگران معتقدند، این انقباض‌ها و اسپاسم‌ها مانع از خونرسانی صحیح به مغز می‌شوند و این مسئله موجب بروز سردرد می‌شود. از دیدگاه شیوه درمانی یومی هو تراپی نرسیدن خون به عروق مغز به‌دلیل تجمع رسوبات در رگ‌ها و عروق خونی انجام می‌شود که با ماساژها و تکنیک‌هایی که درمانگران یومی هو تراپی بر بدن بیمار انجام می‌دهند به درمان او کمک می‌کنند. این درمانگران با کارکردن روی عضلات خار مهره‌ای و چنبره‌ای گردن به حرکت رسوبات و تخلیه آنها از بدن کمک می‌کنند. به این ترتیب رسوباتی که در عروق بدن جمع شده است با کمک ماساژ و همراه گردش خون به کلیه‌ها هدایت شده و از طریق ادرار دفع می‌شود. با دریافت این ماساژها بیمار به مرور سلامت خود را به دست می‌آورد. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که تخلیه این رسوبات از بدن موجب تغییر رنگ ادرار و بدبو شدن آن می‌شود بنابراین بیماران نباید از این مسئله ترسی داشته باشند چرا که خروج موادسمی و رسوبات ناسالم از بدن است که موجب تغییر در رنگ و بوی ادرار شده است.

● فاصله‌ حملات میگرن را افزایش دهید

از آنجا که حملات میگرن و دردهای آن موجب انزوای بیمار در محیط‌های خلوت، تاریک و بدون سرو صدا می‌شود، به مرور می‌تواند تاثیر مخربی بر روحیه و زندگی او داشته باشد. بنابراین درمانگران یومی هو تراپی با کمک تکنیک‌های خاص خود در نقاط خاصی از بدن که روی سر، پشت گردن و در برخی دیگر از نقاط بدن قرار دارد فواصل حمله‌های میگرن را در بیمار افزایش می‌دهند. به این ترتیب بیماری که در ماه ۳ بار دچار حمله میگرنی می‌شده، می‌تواند با کمک این شیوه‌ها فواصل این حمله‌ها را افزایش دهد. خوشبختانه علاوه بر تکنیک‌هایی که حتما باید توسط درمانگران روی بیمار انجام شود تکنیک‌های خانگی نیز وجود دارد که اجرای این تکنیک‌ها در منزل می‌تواند به بهبود بیماران مبتلا به میگرن کمک کند.

● تسکین سردرد با ماساژ ژاپنی

ماساژهای ژاپنی به‌ویژه ماساژ شیاتسو از جمله شیوه‌های درمانی طبیعی در جهان است که برای درمان بیماری‌های بسیاری از قبیل بیماری‌های مفصلی، بیماری‌های دستگاه گوارش و انواع سردردها مورد استفاده قرار می‌گیرد. درمان میگرن و سردردهای ناشی از آن نیز از جمله مواردی است که با کمک تکنیک‌های ماساژ ژاپنی قابل درمان است. در این شیوه که براساس طبیعت انسان و عکس‌العمل‌های طبیعی انسان در شرایط درد و بحران برنامه‌ریزی شده، درمانگران با درنظر گرفتن شرایط بیمار به ارائه ماساژهای ویژه به بیماران می‌پردازند. به‌عنوان مثال شرایط سردرد را درنظر بگیرید؛ بسیاری از مردم در این شرایط به‌طور ناخودآگاه دست‌های خود را به سمت شقیقه‌ها می‌برند و این ناحیه را ماساژ می‌دهند. درمانگران شیوه درمانی شیاتسو نیز براساس همین اصل به درمان بیماران خود می‌پردازند. در این شیوه تکنیک‌هایی برای عموم مردم وجود دارد که با تکرار آن‌ها در منزل می‌توان به درمان میگرن و تسریع روند درمانی آن کمک کرد.

● با این روش درد را مغلوب کنید

یکی از بهترین روش‌های ماساژ شیاتسو برای درمان و تسکین میگرن و سردردهای ناشی از آن این است که از انتهای بند اول انگشت و ابتدای بند دوم انگشت به ماساژ شقیقه‌ها، پیشانی و سر بیمار بپردازید. در این مرحله کافی است با کمک انگشتان به‌صورت دایره وار نقاط مختلف سر را ماساژ دهید و به این ترتیب به کاهش سردردها و درمان میگرن کمک کنید.

سیب سبز

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir