یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024
مجله ویستا

راهکارهای مدیریت استرس


راهکارهای مدیریت استرس

مدیریت استرس یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر فردی باید آن را فراگرفته باشد. شما هم ناگزیر به فراگیری این روش ها هستید. در ابتدا به روش های نامناسب مواجهه با نگرانی و استرس …

مدیریت استرس یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر فردی باید آن را فراگرفته باشد. شما هم ناگزیر به فراگیری این روش ها هستید. در ابتدا به روش های نامناسب مواجهه با نگرانی و استرس اشاره می کنیم و سپس روش های مناسب مقابله و مدیریت آن را برای شما بازخواهیم گفت.یکی از روش های نامناسب مواجهه با استرس سیگارکشیدن است، به طور حتم شما هم افراد زیادی را دیده اید که به محض این که عصبانی می شوند سیگاری روشن می کنند.

- پرخوری یا کم خوری

- استفاده از قرص های آرام بخش

- خواب بیش از اندازه

- فرافکنی تنش خود به دیگران

روش های مناسب مدیریت استرس

در ابتدا لازم است این نکته را یادآوری کنیم که هر فرد نسبت به استرس یک پاسخ منحصر به فرد دارد و نمی توان یک راه حل واحد را برای همه افراد پیشنهاد داد اما به بخشی از شیوه های مدیریت استرس که برای همه افراد مناسب است،اشاره می کنیم

اجتناب از استرس های غیرضروری، برای این کار بهتر است شما یاد بگیرید که چگونه «نه» بگویید. محدودیت های خود را بشناسید و آن ها را مدنظر قرار دهید. چه در زندگی شخصی و چه درزندگی حرفه ای از پذیرش مسئولیت های اضافه بپرهیزید، پذیرش مسئولیت بیش از حد توانایی، عامل اصلی ایجاد استرس است.

از افرادی که باعث استرس شما می شوند دوری کنید.

محیط پیرامون خود را کنترل کنید؛ به عنوان مثال اگر مسیرهایی که شما در طول روز از آن ها عبور می کنید پرترافیک است و باعث افزایش استرس شما می شود، مسیرهای دیگری را برای رفت و آمد انتخاب کنید.

فهرستی از کارهای روزانه تهیه کنید تا کارهای روزانه را از یاد نبرید، انباشته شدن کارهای عقب افتاده موجب افزایش استرس می شود.

وضعیت خود را تغییر دهید؛ اگر نمی توانید از موقعیت تنش زا دوری کنید سعی کنید آن را تغییر دهید.

احساساتتان را بروز دهید. اگر از کسی ناراحت هستید، احساس خود را مودبانه بیان کنید.

مدیریت زمان داشته باشید؛ ضعف مدیریت زمان می تواند دلیلی بر افزایش استرس شما باشد به عنوان مثال اگر امتحان دارید و هم کلاسی شما پرحرفی می کند قبل از شروع به صحبت به او یادآوری کنید که تنها ۵دقیقه وقت دارید.

بیشتر اظهارنظر کنید؛ در مسائل زندگی ضعیف و منفعلانه برخورد نکنید بلکه برای مشکلات به دنبال راه حل باشید و درباره موضوعاتی که ذهن شما را درگیر کرده است اظهارنظر کنید.

انطباق با شرایط؛ اگر قادر به تغییر موارد استرس زا نمی باشید با موقعیت های اضطراب آور کنار بیایید.

تمرکز روی نقاط مثبت؛ هنگامی که تنش درحال از پای درآوردن شماست تعمق کنید و ویژگی های مثبت خود و اطرافیانتان را مدنظر بیاورید.

متعادل سازی نگرش؛ آیا شما فکر می کنید می توانید تاثیر عمیقی بر احساسات و سلامت جسم خود داشته باشید ؟ به طور حتم همین طور است. هر زمان که درباره خودتان منفی فکر می کنید، واکنش های بدنتان مانند زمانی است که از یک وضعیت پرتنش رنج می برید.

پذیرفتن چیزهایی که نمی توانید تغییر دهید؛ قطعا شما قادر به پیش گیری و تغییر تمام عوامل تنش زای اطراف خود نخواهید بود آیا شما می توانید مانع مرگ یکی از عزیزان خود شوید؟ در ابتدا پذیرش این واقعیت ها ی پیش آمده دشوار است اما به مرور زمان قادر خواهید بود که با آن ها کنار بیایید.

زمانی را برای تمدد اعصاب درنظر بگیرید؛ در این زمان تعیین شده شما می توانید پیاده روی کنید، در طبیعت گشت و گذاری داشته باشید، با یک دوست تماس بگیرید، حمام کنید، یک فنجان چای یا هر نوشیدنی دیگر بنوشید، یک کتاب خوب مطالعه کنید، یک فیلم کمدی نگاه کنید، به باغچه تان سری بزنید.

زهرا بلوچ زاده- مرکز آموزش بهورزی