یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
اشتباهات رایج درباره واکسن آنفولانزا
با فرا رسیدن فصل سرما، افراد زیادی با مراجعه به پزشک، درخواست تجویز واکسن آنفلوآنزا را دارند. افزایش شیوع آنفولانزادر جامعه، ترس از ابتلاء به انواع خطرناک آن مثل آنفولانزای پرندگان و یا نوع خوکی آن، گرفتاری های ناشی از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا مثل تب، سرفه، ناخوشی، گرفتگی و آب ریزش بینی، گاهی سبب می شود نتوانیم از این دو فصل زیبا لذت ببریم.
هر سال تعداد قابل توجهی از افراد حتی در کشورهای پیشرفته جان خود را در اثر آنفولانزا از دست می دهند. جالب است بدانید این عفونت را نمی توان به سادگی رفع کرد.
اما در مورد این بیماری باورهای اشتباهی در میان مردم شکل گرفته که گاهی از خود بیماری نیز مشکل ساز تر خواهد بود.در این مطلب به برخی از این باور های غلط در مورد بیماری آنفولانزا و واکسن آن اشاره خواهیم کرد.
آنفولانزا را دست کم نگیرید
باور اشتباه: آنفولانزا یک عفونت ویروسی خفیف است که خطرناک محسوب نمی شود.
واقعیت این است که اگرچه آنفولانزا خطرناک ترین بیماری جهان محسوب نمی شود؛ اما مطمئناً بیماری ساده ای نیست. از آنجا که هر سال 250 الی 500 هزار نفر فرد بالغ در سراسر جهان در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند، اهمیت و جدیت این بیماری مشخص است.
آنفولانزای فصلی برای افراد مسن و کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطر بیشتری دارد. این در حالی است که آنفولانزای فراگیر H1N1 بیشتر برای جوانان خطرناک است.
بدن هیچکس در مقابل آنفولانزا مصون نیست
باور اشتباه: بیشتر افراد فکر می کنند از آنجا که تاکنون دچار آنفولانزا نشده اند، به طور طبیعی نسبت به این عفونت مصون هستند.
واقعیت این است که گونه های مختلف ویروس آنفولانزا هر سال تغییر می یابند یا جهش می کنند. در نتیجه نمی توان گفت مصونیت گذشته شما باعث می شود در برابر انواع جدید این ویروس در آینده در امان باشید.باورهای اشتباه زیادی در مورد واکسن آنفولانزا وجود دارد؛ واکسنی که بهترین حافظت ممکن در مقابل آنفولانزا محسوب می شود.
واکسن منجر به بروز آنفولانزا نمی شود
باور اشتباه: یکی از باورهای اشتباه رایج که نه علمی و نه مورد تأیید است، این است که خود واکسن منجر به بروز آنفولانزا می شود. این باور اشتباه از روزنامه های کم ارزش و نوشتارهای بی مسئولیت نشئت می گیرد که باعث ایجاد وحشت شده و جامعه را تهدید می کنند.
واقعیت این است که اگرچه در مواردی واکسن منجر به بروز عفونت می شود؛ اما این موضوع تنها در مورد واکسن های زنده صادق است. واکسن آنفولانزا تنها حاوی نمونه های مرده این ویروس است که نمی تواند باعث بروز عفونت شود.
واکسن آنفولانزا عوارض جانبی شدید ندارد
باور اشتباه: یک باور اشتباه دیگر این است که واکسن عوارض جانبی شدیدی دارد.
واکسن آنفولانزا در واقع بسیار ایمن است و در بیشتر افراد هیچ عکس العملی جز تورم و سرخی در محل تزریق سرنگ ایجاد نمی کند.
افرادی که برای اولین بار واکسن آنفولانزا می زنند، ممکن است دچار درد ماهیچه ها و خستگی شوند. اگرچه این علائم ممکن است با آنفولانزا اشتباه گرفته شوند، اما شک نکنید که علائم آنفولانزا مدت بیشتری دوام می آورند و بسیار شدیدتر هستند.
باور اشتباه: اگر واکسن هم بزنید، دچار آنفولانزا می شوید.
اگرچه تأثیر واکسن آنفولانزا 100 درصد نیست؛ اما درصد موفقیت بالایی دارد. این واکسن بیشتر برای افراد زیر 65 سال که زندگی سالمی دارند، مؤثر است. در نتیجه تأثیر واکسن عمدتاً به سن و سلامت شخص و گونه ویروس موجود در واکسن بستگی دارد.
باور اشتباه: واکسن آنفولانزا باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.
کاملاً برعکس. واکس آنفولانزا در واقع سیستم ایمنی شما را در مقابل ویروس آنفولانزا تقویت می کند و بهبود می بخشد.
باور اشتباه: واکسن آنفولانزا شما را نسبت به تمام سرماخوردگی ها مقاوم می کند.
سرماخوردگی و سرفه یا ناراحتی معده و اسهالی که توسط باکتری یا ویروس ایجاد شده، ربطی به آنفولانزا ندارد و واکسن نمی تواند شما را در مقابل آن ها محافظت کند.
از جمله موضوعات دیگری که در مورد واکس آنفولانزا مطرح می شوند و بایستی آن ها را جدی بگیرید، کاربرد واکسن در زنان باردار و افرادی است که دچار حساسیت خاصی هستند.
به هر حال بایستی این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و از او بپرسید تزریق واکسن آنفولانزا برای شما مشکلی ایجاد می کند یا خیر.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست