چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

رژیم غذایی چگونه بر سلامت قلبی ـ عروقی تاثیر می گذارد؟


رژیم غذایی چگونه بر سلامت قلبی ـ عروقی تاثیر می گذارد؟

امروزه یکی از بیماری هایی که جان بیشماری از مردم را می گیرد، بیماری های قلبی- عروقی و یا موارد مربوط به مشکلات رگ های قلبی ست. اما دو راه ساده وجود دارد که می توان با استفاده از …

امروزه یکی از بیماری هایی که جان بیشماری از مردم را می گیرد، بیماری های قلبی- عروقی و یا موارد مربوط به مشکلات رگ های قلبی ست. اما دو راه ساده وجود دارد که می توان با استفاده از آن ها احتمال اینگونه بیماری ها را کاهش داد: رژیم غذایی و ورزش

سرخرگ های قلب، رگ هایی هستند که خون را به اعضای بدن می رسانند و بالعکس، سیاهرگ ها، خون را از اعضای بدن به قلب می برند. سیاهرگ ها و سرخرگ ها، برای انجام وظایف خود، به مسیری پاک و اکسیژن کافی نیاز دارند، اگر در مسیری که خون طی می کند، مانعی وجود داشته باشد، قلب مجبور است بیشتر و قوی تر بتپد تا خون را در بدن جاری سازد. در بیماری انسداد شراین، در دیواره رگ ها پلاک ایجاد می شود.

هنگامی که شما غذایی مملو از چربی را می خورید، مقدار زیادی کلسترول و لیپید(LDL) را وارد سرخرگ هایتان می کنید که گاهی اوقات، رگ های خونی را پاره می کنند. گلبول های سفید می کوشند پارگی ها را ترمیم کنند. درست مانند زمانی که جایی از بدن بریده است و گلبول های سفید سعی در بند آوردن خون دارند، به همین دلیل پلاکت های خونی، با ایجاد لخته های خونی سعی در کمک به گلبول های سفید دارند، هنگامی که پلاکت ها، گلبول های سفید، LDL و لیپیدها، با بافت های ماهیچه ای سرخرگ جمع می شوند، پلاک تشکیل می شود؛ پلاک هایی که با گذر زمان، موجب سکته های قلبی می شوند.

رژیم غذایی مناسب

یک رژیم غذایی مناسب می تواند به عملکرد قلب و عروق شما کمک کند. تحقیقات نشان می دهد، شکلات تلخ و دانه های روغنی LDL را کاهش می دهند. همچنین غذاهای حاوی امگا۳ و اسیدهای چرب، رگ های شما را سالم نگاه می دارند. روغن کانولا، غذاهای سبوس دار و سبزی های پربرگ، دارای مقادیر بالایی امگا۳ هستند.

به طور کلی می توان گفت با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و ورزش، می توانید تا حد زیادی خود را از بیماری های قلبی مصون نگه دارید.