پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
سلولهای سرطانی در محاصره پروتئینها
سلول سرطانی میتواند با ایجاد آسیب ثانویه بسرعت در بدن تکثیر شده و با هدف قرار دادن بسیاری از اندامها در عملکرد آنها داخل بدن اختلالاتی ایجاد کند.
یافتههای جدید محققان حاکی از آن است که واحدهای ساختاری بسیار کوچکی که وظیفه تولید سلولهای پروتئینی در بدن را بر عهده میگیرند، میتوانند با ساخت ترکیباتی که سلولهای سرطانی را از بین میبرد، این سلولها را داخل بدن هدف قرار دهند. محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) ذرات بسیار کوچکی را طراحی کردهاند که میتواند در صورت نیاز برای بدن پروتئینهایی تولید کند که سلولهای سرطانی را منهدم ساخته و از بین ببرد.
این نانو ذرات که ابعاد آن تقریبا به اندازه یک تار موی انسان است محتوی ترکیبی از ساختارهای بیولوژیکی است که براساس توالی ژنها در ساختار DNA پروتئینهایی را در بدن تولید میکند. این نخستینبار است که محققان توانستهاند به یافتههایی دست یابند تا بتوانند با اطمینان، از مواد اولیه داخلی بدن برای ساخت ترکیبات دارویی استفاده کنند. این گروه از محققان برای فعالسازی این واحدهای ساختاری از امواج فرابنفش استفاده کردهاند که به عنوان محرکی برای آزاد ساختن DNA توسط نانوذرات و آغازگر مراحل ساخت پروتئینهای دارویی داخل بدن، عمل میکند.
ساخت دارو براساس ضرورت در قسمتهای خاصی از بدن، اثرات جانبی را که داروهای سرطانی با ایجاد مسمومیت بر جای میگذارند از بین میبرد و بنابراین در درمان بیماران موفقتر عمل میکند. اگرچه برای اینکه بتوان از این روش به عنوان یک راهکار درمانی مؤثر برای درمان بیماران سرطانی استفاده کرد، همچنان لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود، اما این یافتهها نشان میدهد این روش تواناییهای بالقوه را برای درمان بیماران سرطانی دارد. در حال حاضر این گروه قصد دارند با ساخت پروتئینهای فلورسنت یا لوسیفراز که به آسانی داخل بدن قابل ردیابی هستند مکانیسم اثر داروهای پروتئینی را داخل بدن به دقت مورد بررسی قرار دهند.
در مراحل بعدی تحقیقات نیز قرار است روشهای مختلفی که میتوان از آنها به عنوان عامل محرکی برای فعالشدن نانو ذرات در صورت مواجه شدن بدن با شرایط بیولوژیکی خاص استفاده کرد، مورد بررسی قرار گیرد.
محققان امیدوارند بتوانند در آیندهای نه چندان دور از این روش برای درمان بیماران سرطانی در مراحل اولیه ابتلا به بیماری استفاده کنند و از پیشرفت بیماری و گسترش بافتهای سرطانی در قسمتهای مختلف بدن جلوگیری کنند. به گفته محققان این روش همچنین میتواند راهکار درمانی مناسبی برای درمان مجروحان و آسیبدیدگان جنگی در میدان جنگ باشد.
مترجم: زهرا هداوند
منبع: live science
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست