پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

رژیم صهیونیستی در چرخه زوال


رژیم صهیونیستی در چرخه زوال

تسیوی لیونی که امید داشت تا با برکناری اولمرت از نخست وزیری و نیز کنار زدن سایر رقبا خود را به عنوان قدرتمندترین زن در سرزمین های اشغالی فلسطین معرفی نماید سرانجام بر ناتوانی در تشکیل دولت ائتلا فی اعتراف و خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام گردید

تسیوی لیونی که امید داشت تا با برکناری اولمرت از نخست وزیری و نیز کنار زدن سایر رقبا خود را به عنوان قدرتمندترین زن در سرزمین‌های اشغالی فلسطین معرفی نماید سرانجام بر ناتوانی در تشکیل دولت ائتلا‌فی اعتراف و خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام گردید.

هرچند که صهیونیست‌ها در تبلیغات رسانه ای این چالش‌ها را نوعی فعل و انفعال سیاسی عنوان می‌کنند اما بررسی‌ها و ارزیابی‌ها از عملکردهای این رژیم بیانگر چالش‌هایی گسترده تر در رژیم صهونیستی است که عملا‌ زوال آن را به نمایش می‌گذارد. کارنامه صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که‌آنها از پیش از این از موضع قدرت در قبال تحولا‌ت فلسطین و منطقه سخن به میان می‌آوردند چنانکه در این چرخه حاضر به امتیاز دهی به فلسطینیان و اعراب و حتی جامعه جهانی نبودند در حالی که اکنون این رویه تغییر و بیشتر جنبه سازش کارانه به خود گرفته است.

تاکید بر لزوم ادامه آتش بس با غزه و موافقت با ورود کمک‌های خارجی به این منطقه به عنوان امتیازی برای حماس در حالی که همچنان سیاست محاصره را اجرا می‌کنند، مذاکره با عباس برای واگذاری امور امنیتی کرانه باختری به نیروی تشکیلا‌ت خودگردان برای سرکوب مقاومت و برقراری امنیت برای شهرک نشینان صهیونیست، تاکید بر اصل مذاکره با کشورهای با محوریت طرح صلح عربستان در حالی که در لوای تقابل اعراب با فلسطینیان را پی گیری می‌کنند، بهره گیری از شهرک نشینان افراطی برای مقابله با فلسطینیان در حالی فرماندهان نظامی رسما بر ناتوانی ارتش برای جلوگیری از عملیات‌های شهادت طلبانه اعتراف کرده اند، استفاده از متحدان غربی برای کسب امتیازات اقتصادی و نظامی با اولویت بازیگری غرب برای سکوت اعراب در برابر بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی، اعلا‌م آمادگی برای کنار آمدن با ایران هسته ای و پذیرش مذاکره میان‌آمریکا و ایران، بحران آفرینی رسانه ای با ایجاد شایعاتی نظیر ترور سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان و... را می‌توان از تحرکات صهیونیست‌ها برای سرپوش نهادن بر بحران‌های داخلی بویژه در بخش نظامی دانست.

صهیونیست‌ها برآنند تا با این تحرکات که با همکاری محافل رسانه ای غرب انجام می‌شود افکار عمومی‌را از فروپاشی سیاسی خود دور سازند. در این چرخه ایجاد درگیری داخلی میان فلسطینیان و معطوف ساختن شهرک نشینان صهیونیست به تحرک برضد فلسطینیان در اراضی اشغالی ۱۹۴۸و ۱۹۶۷ از اولویت‌های صهیونیست‌ها است که بعضا با هماهنگ سازش کاران در تشکیلا‌ت خودگردان اجرا می‌شود. در این میان تاکید گروههای فلسطینی به ادامه مقاومت که با عملیات‌های شهادت طلبانه در اراضی اشغالی اجرا می‌شود چالشی است که صهیونیست‌ها را بیش از پیش بیش از پیش با چالش مواجه ساخته در حالی که با حمایت ملت‌های اسلا‌می می‌ تواند مسیر زوال صهیونیست‌ها را هموارتر سازد.

قاسم غفوری ‌