سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ارزش اقتصادی شیرمادر چقدر است
شیر مادر مزایای زیادی برای نوزاد دارد اما این نعمت با برکت الهی نه تنها برای نوزاد که برای مادر و خانواده هم بسیار با ارزش است. یکی از مزایای شیر مادر ارزش اقتصادی آن و کمک به بهبود وضعیت خانوادههایی است که فرزندشان را از این نعمت محروم نمیکنند.
خرید شیر مصنوعی برای تامین نیاز کودکان محروم از شیر مادر میتواند علاوه بر بار مالی اضافی برای خانواده بخش عظیمی از بودجه بهداشتی کشور را به خود اختصاص دهد.تغذیه با شیر مادر از بسیاری از هزینههای غیرمستقیم که ممکن است در اثر بیماریهای مرتبط با تغذیه ایجاد شود میکاهد. تغذیه انحصاری با شیرمادر از بسیاری بیماریهای اسهالی شیرخواران پیشگیری میکند بنابراین هر چه میزان تغذیه انحصاری با شیرمادر بیشتر باشد هزینههای مربوط به درمان اسهال کمتر میشود و هر چه این میزان کاهش یابد هزینههای درمانی افزایش پیدا میکند.تغذیه با شیرمادر جان میلیونها شیرخوار از ابتلا به بیماریها حفظ میشود و از مرگ یک میلیون کودک در سال به دلیل عفونتهای اسهالی و سوءتغذیه که ناشی از محرومیت از تغذیه با شیرمادر است جلوگیری میشود. درخصوص صرفهجوییهای مستقیم، بزرگترین صرفهجوییها با اجرای هم اتاقی مادر و نوزاد حاصل میشود که شامل کاهش صرف وقت کارکنان، کاهش مرگ و میرها، کاهش طول مدت اقامت مادر و نوزاد در بیمارستان و بالاخره کاهش هزینهها شیر مصنوعی، بطری و ... است.
هم اتاقی مادر و نوزاد به طور قابلتوجهی موجب صرفهجویی در وقت کارکنان میشود زیرا وقت پرستاران برای مراقبت از نوزاد و نظارت و سرپرستی بخشهای نوزادان مهمتر و اساسیتر از آن است که صرف تهیه شیر مصنوعی و استریل کردن ملزومات آن شود.در مورد تهیه شیر مصنوعی و سایر ملزومات نیر چون شیرمادر در مقایسه با شیر مصنوعی یک روش تغذیه تقریبا بدون هزینه است وقتی در بیمارستان این روش تغذیه معمول باشد هزینههای شیر مصنوعی، بطری، گلوکز و اکسیتوسین کاهش مییابد. درنهایت، تصمیم تغذیه کودک، در خانواده گرفته میشود و بسیاری از نتایج مستقیم و غیرمستقیم تجربه میشود. مادر در هر مرحله از طول دوران شیرخواری فرزندش، هزینههای مختلف تغذیه با شیرمادر را در مقابل تغذیه با بطری میسنجد. هزینههای مربوط به تغذیه با شیرمادر شامل هزینه صرف وقت و تغذیه مناسب مادر است در مقابل هزینههای خرید شیر مصنوعی، ملزومات آن، صرف وقت برای تهیه شیر مصنوعی و استریل کردن ملزومات و بالاخره از همه مهمتر هزینههای مربوط به پیامدهای به خطر افتادن سلامتی و باروری است.
مهمترین جنبههای اقتصادی تغذیه با شیرمادر در سطح خانوار عبارتاند از:
۱) اثر حفاظتی شیرمادر در برابر بیماریهای عفونی، در نتیجه هزینه کمتری جهت خدمات بهداشتی، درمانی، ملزومات دارویی و بستری صرف میشود.
۲) اوقات مراقبت از کودک بیمار صرفهجویی شده و به مراقبت از افراد خانواده اختصاص مییابد
۳) برای خدمات پیشگیری از بارداری هزینه کمتری مصرف میشود.با توجه به مطالب بیان شده و با اجرای برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در کشور عزیزمان ایران گرچه ارزش اقتصادی این برنامه در سطح ملی به صورت کاهش خرید مصنوعی از ۷۰ میلیون قوطی در سال به حدود ۱۲ میلیون قوطی بوده یعنی هر سال بیش از ۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشتهایم ولی متاسفانه هنوز ارزش اقتصادی جان هزاران کودک نجات یافته از مرگ، یا بیماریهای اسهالی و تنفسی و ... که همه و همه نتیجه تغذیه آنان با شیرمادر بوده برآورد نشده است و در هر حال مایه افتخار است که شاهدیم مادران عزیز ما بیش از گذشته به تغذیه کودکان دلبندشان با شیرمادر اصرار میورزند.
babycenter
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست