یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
جایگاه زن در جامعه امروزی
در برهه ای از زمان به سر می بریم که از سوی دین ستیزان و کسانی که دین و دین مداری را بزرگ ترین مانع در برابر امیال شیطانی و منافع مادی خویش می دانند و طرح پروژه تقدس زدایی مانند: جدایی دین از سیاست، مشروعیت بخشیدن به پلورالیزیم دین، شبه آفرینی و سکولار کردن مفاهیم ارزشی و حیاتی، همچون ایجاد تردید و خدشه وارد کردن به مسئله بسیار مهم و مقدس ولایت فقیه و قصاص را به عنوان حکم خشونت آمیز را مطرح می کنند.
همه این ها بیانگر وجود یک توطئه خزنده فرهنگی برای خارج کردن پایه های احکام نظری و عملی اسلام از صحنه زندگی جامعه بشری است.
در چنین شرایطی بر اهل قلم و اندیشمندان متعهد و متدین که مرزبانان معارف الهی اند، فرض است که در برابر هجمه شبه افکنان که دانسته یا ندانسته ارکان دین خدا را هدف قرار داده اند، قلم هدایت اندیشه ها از نیام برکشیده و برای رفع غبار شبهات از چهره گوهر دین و اذهان و افکار مردم به ویژه نسل جوان از هیچ کوششی دریغ نکنند.
البته این امر زمانی تحقق می یابد که شبه زدایی ها منطقی و صحیح در قالب متدها و روش های نوین جوان پسند، تهیه و عرضه شود.
مسئله زنان در جامعه:
بررسی های «باشوفن» ، «مورگان» و دیگر محققان کاملا نشان داده است که چگونه زمان پیدایش ستم اجتماعی بر زنان منطبق بر زمان پدید آمدن مالکیت خصوصی در جامعه است.
تضاد موجود در خانواده بین مرد که دارای مالکیت خصوصی و زن که فاقد مالکیت خصوصی است بنیان وابستگی اقتصادی و شرایط اجتماعی را سامان می دهد که باعث تضعیف و پایمال شدن حقوق اجتماعی زن می شود.
به عقیده انگلس در تضییع حقوق زن یکی از قدیمی ترین شکل حاکمیت قدرت نهفته است که در اصل چیزی جز تضاد طبقه های اجتماعی نیست.
انگلس اعتقاد دارد که در درون خانواده، مرد بیشتر نقش بورژوا و زن نقش کارگر را ایفا می کند.
البته گذشته از مسائل آن زمان، زن تنها در جامعه امروزی است که مورد توجه محققان طبقه های اجتماعی قرار می گیرد. تنها در شیوه نوین تولید سرمایه داری است که زمینه دگرگونی شرایط اجتماعی فراهم می آید و باعث پیدایش مسئله زن به مفهوم نوین می شود.
این شرایط جدید از هم پاشیدگی اقتصاد کهن خانوادگی را ایجاد می کند که در روزگاران دیرین وسیله امرار معاش انبوه عظیم زنان بوده و زندگی آنان را تعالی می بخشید.
بنابراین اطلاق مفاهیم منفی اجتماعی چون فقر و بدبختی و... به زنان فعال در اقتصاد جامعه کهن قدیم به کل نادرست جلوه می کند تا زمانی که شرایط کهن اقتصادی خانواده وجود داشت زن از طریق فعالیت اقتصادی برای زندگی خویش مفهومی می یافت، و به دلیل رشد فردی بسیار محدودی که داشت قادر به درک فقدان حقوق اجتماعی خود در آن شرایط اقتصادی زندگی نبود.
دوره رنسانس سبب ظهور فردگرایی نوین و ایجاد زمینه مناسب برای این فردگرایی در شکل های گوناگون است.
در این دوره اشخاص با نفوذ اجتماعی را می بینیم که در شرایط خوب یا بد، نهادهای مذهبی و اخلاقی را آن چنان بها نمی دهند و به زمین و زمان ناسزا می گویند، زنانی را می بینیم که در راس رویدادهای هنری، سیاسی و اجتماعی قرار دارند با این حال هیچ نشانه ای از مسئله زن در جامعه به چشم نمی خورد.
این موارد به این دلیل مفهوم ویژه ای پیدا می کنند که مربوط به دورانی هستند که در آن اقتصاد کهن خانواده در اثر پیدایش تقسیم کار اجتماعی جدید در حال فروپاشی است.
در این زمان جدید، میلیون ها زن دیگر در قلب خانواده زندگی نمی کردند، اما به مسئله زن اگر بتوان این عنوان را به کار برد، به تناسب ویژگی های آن دوره در صومعه ها و از طریق دستورات مذهبی حل و فصل می شد.
ماشین آلات و شیوه تولید نوین به تدریج راه تولید مستقل خانواده را بست و با قرار دادن مسئله جست و جوی وسیله جدید امرار معاش در برابر میلیون ها زن، آنان را مجبور کرد برای کار وارد جامعه شوند. در این زمان بود که پی بردند فقدان حقوق اجتماعی شان مانع بزرگی است در برابر خواسته های انسانی شان و مسئله زن به مفهوم واقعی و نوین آن در جامعه پدید آمد.
فاطمه زهرا خاکشور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست