دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

خطای بزرگ کازینسکی


خطای بزرگ کازینسکی

لهستان یکی از کشورهای اروپایی است که همواره در کسوت یکی از متحدان ایالات متحده در نظام بین الملل ایفای نقش نموده است

لهستان یکی از کشورهای اروپایی است که همواره در کسوت یکی از متحدان ایالات متحده در نظام بین‌الملل ایفای نقش نموده است.جالب توجه اینکه لهستان هیچ‌گاه در مسیر همگرایی در اتحادیه اروپا حرکت ننموده و بالعکس،در راستای گسست در این مجموعه گام برداشته است.ورشو هم اکنون یکی از اصلی ترین مخالفان تصویب پیمان لیسبون محسوب می شود.این پیمان به شدت از سوی سارکوز یو مرکل رئیس جمهور فرانسه و صدر اعظم آلمان حمایت می شود.

در هرصورت، لخ کازینسکی رئیس جمهور لهستان همواره سعی کرده است برای اتحادیه اروپا دردسرساز باشد.نکته دیگر اینکه دونالد تاسک،نخست وزیر لهستان که توانست در رقابتهای انتخاباتی بر یاروسلاو کازینسکی،برادر دوقلوی لخ کازینسکی غلبه پیدا کند، هم اکنون در صدد است خط مشی خود را از رئیس جمهور لهستان جدا کند.اما وی در این راستا موفق نبوده است و لخ کازینسکی در بسیاری موارد اراده خود را بر نخست وزیر تحمیل می کند.این مسئله می تواندد ر آینده سیاسی دونالد تاسک تاثیری منفی بگذارد. گویا “لخ کازینسکی”رئیس جمهور افراطی لهستان و یکی از اصلی ترین همپیمانان ایالات متحده آمریکا در خاک اروپا هنوز از شکست برادر خود یاروسلاو کازینسکی درس نگرفته است.رئیس جمهور افراطی لهستان اخیرا دونالد تاسک را نسبت به امضای پیمان موشکی با ایالات متحده آمریکا ترغیب نمود.همین مسئله سبب پررنگ شدن نگاه تهدید آمیز روسها نسبت به ورشو شده است.البته انعقاد پیمان موشکی میان لهستان و ایالات متحده آمریکا تبعات سختی برای دونالد تاسک نخست وزیر لهستان نیز به همراه خواهد داشت.وی باید در راستای تحقق اراده مردم لهستان حرکت کرده و مانع از انعقاد این پیمان میان واشنگتن و ورشو می شد.

اخیرا شاهد بودیم که ورشو و واشنگتن در واکنش به تنشهای اخیر روسیه در گرجستان توافق اولیه استقرار سپر دفاع موشکی در لهستان را به امضاء رساندند. « دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان نیز با اعلام این خبر تصریح کرد واشنگتن درخواستهای ورشو را، از جمله مجهز کردن ارتش لهستان و دسترسی این کشور به سیستم دفاعی را پذیرفته است. او همچنین بر تعهد آمریکا به همکاری با لهستان در حفاظت این کشور در مقابل هر کشور متخاصم تاکید کرده است. قابل ذکر است این توافق باید توسط پارلمان این کشور تصویب شود. پس از امضای قرارداد استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در خاک لهستان، معاون ستاد ارتش روسیه، ورشو را به دلیل این قرارداد موشکی تهدید به حمله اتمی کرد. تنها ۲۴ ساعت پس از امضای توافق تسلیحاتی، ژنرال “آناتولی نوگوویستین” به لهستان هشدار داد که این کشور ۱۰۰ درصد خود را در معرض حمله قرار داده است.

این مقام نظامی روسی تاکید کرد که هرگونه استقرار جدید سامانه دفاع موشکی آمریکا در اروپا می‌تواند در معرض حمله اتمی روسیه قرار بگیرد. وی همچنین تاکید کرد: لهستان با میزبانی از سامانه دفاع موشکی آمریکا، خود را ۱۰۰ درصد به هدفی برای حمله تبدیل کرد.چنین اهدافی به عنوان اولویت اول نابود خواهند شد. “دیمیتری مدودف”، رئیس جمهور روسیه نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با “آنگلا مرکل”، صدر اعظم آلمان اظهار داشت: تصمیم لهستان و آمریکا دلیل و برهان قاطعی بر گفته‌های اخیر ما است که استقرار سیستم دفاع موشکی جدید آمریکا در اروپا علیه روسیه تدارک دیده شده است. بر اساس قرارداد امضا شده میان ورشو و واشنگتن ، لهستان در ازای میزبانی ۱۰ موشک رهگیر آمریکا در پایگاهی در شمال لهستان از همکاری نظامی بیشتر آمریکا از جمله دریافت سامانه ضد موشک پاتریوت بهره‌مند خواهد شد. موشکهای رهگیر در خاک لهستان و یک رادار در جمهوری چک بخشی از مجموعه سپر موشکی جهانی را شکل می‌دهند که از آمریکا و متحدانش در برابر موشکهای دوربرد حفاظت خواهند کرد. روسیه از حدود یک سال پیش به شدت با برقراری چنین پایگاهی در اروپای مرکزی مخالفت کرده و اعلام کرده این تهدیدی برای امنیت روسیه بوده و توازن قوا را در اروپا برهم می‌زند.