یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

نمک زیاد یعنی افزایش فشارخون


نمک زیاد یعنی افزایش فشارخون

سه گرد بسیار خطرناک به نام‌های نمک، شکر و هروئین وجود دارد. استفاده نابجای نمک آنقدر خطرناک است که آن را هم ردیف هروئین قرار داده‌اند حتی نانی که به طور روزانه مصرف می‌کنیم …

سه گرد بسیار خطرناک به نام‌های نمک، شکر و هروئین وجود دارد. استفاده نابجای نمک آنقدر خطرناک است که آن را هم ردیف هروئین قرار داده‌اند حتی نانی که به طور روزانه مصرف می‌کنیم حاوی یک تا دو درصد نمک است. همچنین سوسیس و کالباس و غذاهای آماده نمک بیشتری دارد.

مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولا ۱۰ تا ۲۰ برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می‌کنیم.

البته سه ‌چهارم نمکی که طی روز مصرف می‌کنیم به صورت نهفته در غذاهای فرآیند شده و آماده وجود دارد. فقط یک‌چهارم آن را در سر سفره یا هنگام پخت غذا اضافه می‌کنیم. نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به نمک یک‌دهم قاشق چای‌خوری است.

طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک اثرات مضری بر سلامت ما دارد. عامل اصلی افزایش فشار خون اضافه کردن نمک به غذاهاست.

غذاهایی که نمک بالا دارد، سدیم بالایی نیز دارد. وقتی که سدیم بیش از حد خورده شود، بدن می‌داند که به دفع برخی از این مواد معدنی نیاز دارد و در نتیجه برای تمیز کردن خود از این مواد، آب را نگه می‌دارد.

هنگامی که فردی از فشار خون بالا رنج می‌برد، این جمع شدن آب باعث می‌شود که فشار خون افزایش یابد و حتی بالاتر برود.

از طرف دیگر، کاهش نمک و سدیم دریافتی می‌تواند به رهایی مقداری از این آب کمک کند و در پایین آوردن فشار خون موثر باشد.

نمک به غیر از این که زمینه‌ساز فشار خون است، می‌تواند به طور خزنده به چشم، کلیه و قلب صدمه بزند.