جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
این ده نفر
۱) سیدمحمد خاتمی
در شرایطی که تشکل های مختلف دارند گروه هایی را برای دعوت از سیدمحمد خاتمی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده شکل می دهند، «آقا سید» هفته گذشته در دیدار جمعی از دانشجویان دانشکده های حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت؛ «اسلامی که بنده می خواهم، اسلام پیشرفت، توسعه، آزادی و امنیت مردم است. اگر ما در این راستا کار کنیم و بتوانیم جایگاه مردم را مشخص کنیم و از حقوق آنها دفاع کنیم، باید کار کنیم. ولی اگر اصلاح طلبان ببینند نمی توانند از این حقوق و جهات دفاع کنند، به چه دلیل وارد صحنه شوند.» او سپس به فعالیت های اقتصادی دولتش پرداخت و اینکه چگونه هزاران نفر ساعت کار شد تا برنامه چهارم توسعه تدوین شود؛ «ما بر این باور بودیم که باید یک جهش اقتصادی در جامعه داشته باشیم و زیربنای آن نیز باید مشخص باشد. ما نمی توانیم با پول نفت که در امور جاری صرف می شود، کوچک ترین گامی به سوی توسعه و پیشرفت برداریم. زیرساخت ها باید فراهم شود. این مساله باید بررسی شود که در هشت سال اصلاحات زیر ساخت های مملکت در راه، مخابرات، نیرو و انرژی و ... چقدر ساخته شد؟ بالای هزاران مگاوات ظرفیت تولید برق به دولت کنونی تحویل داده شد و گمان می کنم که قراردادهای هفده هزار مگاوات را هم بسته بودیم. باید بپرسیم که آیا آن سرمایه گذاری ها به نتیجه رسیده و فکر سال های بعد شده است؟» آقای خاتمی همچنین با تاکید بر اصل آزادی گفت؛ «شما نمی توانید بگویید حکومت در مقابل مردم مسوول است. مردم نمی توانند از حکومت انتقاد کنند، برخلاف برخی که با کمال بی انصافی چنین القا می کنند که آزادی مورد نظر ما ولنگاری، آزادی همجنس بازی و ... است، منظور ما از آزادی نقد قدرت است؛ آزادی که در قانون اساسی آمده مورد نظر ما است و این لازمه یک حکومت دموکرات است.» رئیس جمهور سابق ایران در سخنانش به عدالت هم پرداخت و گفت؛ «عدالت اقتصادی این است که بنیه اقتصادی جامعه بالا باشد و البته توزیع هم عادلانه باشد. در موضوع بهینه کردن یارانه ها در سال های دوم و سوم دوره اول ریاست جمهوری بنده تصمیم گرفته شد از نفت و بنزین شروع کنیم و یارانه ها را برداریم، ولی آن را جزء درآمد دولت به حساب نیاوریم و صرف بهبود حامل های انرژی کنیم و بخش عمده آن را صرف تامین اجتماعی کنیم که در این راستا، وزارت رفاه و تامین اجتماعی هم تاسیس شد. ما معتقد بودیم هم باید سرمایه گذاری و هم به صورت زیربنایی توزیع عادلانه شود.» او همچنین در پاسخ به دانشجویی که پرسیده بود اگر کسی در حکومت نباشد، می تواند در جامعه حضور داشته باشد، گفت؛ «آیا صدای ما به یک پنجاهم جامعه می رسد؟ در مقابل، رسانه ملی که باید فراتر از جناح بندی ها باشد، در تلاش برای تخریب یک جریان و توجیه جریان دیگر است.» حالا باید منتظر نشست و دید که آیا خاتمی به انتخابات آینده گام می نهد یا نه.
۲) محمدباقر قالیباف
هرچه به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم، درگیری های قالیباف و احمدی نژاد بیشتر می شود. پس از اینکه سازمان نوسازی شهر تهران، پنج هزار و پانصد واحد آپارتمان را فروش متری کرده بود و پول را از مردم گرفته بود، دولت نهم اعلام کرد از این پروژه بزرگ شهرداری جلوگیری به عمل می آورد. دولت نهم با این تصمیم نشان داد که چقدر به سرمایه گذاری مردم اهمیت می دهد و البته مردم هم فهمیدند امنیت سرمایه گذاری در ایران چقدر است. اما این همه ماجرا نبود. دولت نهم تصمیم گرفته که اختیار تعیین محدوده طرح ترافیک و فروش آرم را از شهرداری بگیرد. این در حالی است که در گذشته این وظیفه را شورای شهر و شهرداری برعهده داشته است. محمدباقر قالیباف این تصمیم دولت را دخالت در امور شهرداری ها دانست و البته گفت؛ «این کار را درست نمی دانم اما اگر دولت تصمیم گرفته باشد، باید اجرا شود.» محمود احمدی نژاد که خودش از شهرداری تهران به ریاست جمهوری رسیده، ظاهراًخوب می داند چگونه راه های قالیباف را برای رسیدن به قدرت ببندد.
۳) حجت الله غنیمی فرد
مهم ترین اتفاقی که هفته گذشته در صنعت نفت ایران رخ داد، برکناری مسوول فروش نفت ایران بود. حجت الله غنیمی فرد در شرایطی کرسی اش را در مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران به معاونش علی اصغر عرشی واگذار کرد که پیش از آن ۲۴ سال در این سمت فعالیت کرده بود. غنیمی فرد اما در حالی به معاونت سرمایه گذاری شرکت ملی نفت رسید که خیلی ها رفتن او را از پروژه فروش نفت ایران، بی ارتباط با قدرت گرفتن صادق محصولی و علی کردان در وزارت نفت نمی دانند. بالاخره دولت نهم است دیگر.
۴) رحیم قربانی
می گویند محمد رحمتی به زودی از وزارت راه می رود. این خبر آنقدر جدی شده که حتی نام وزیر راه آینده هم همه جا شنیده می شود. و او کسی نیست جز رحیم قربانی استاندار آذربایجان غربی و همسر طیبه صفایی نماینده حامی احمدی نژاد در مجلس هشتم. قربانی متولد سال ۱۳۳۴ است و دکترای تخصصی مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات دارد. او یکی از نزدیکان احمدی نژاد در شهرداری تهران بوده و علاوه بر معاونت هماهنگی و برنامه ریزی شهرداری تهران، ریاست هیات مدیره سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری و ریاست ستاد تدوین برنامه ریزی استراتژیک پنج ساله شهرداری تهران را هم بر عهده داشته است. البته به جز قربانی، سردار رویانیان را هم یکی از گزینه های تصدی وزارت راه می دانند.
۵) عبدالرضا رحمانی فضلی
علی لاریجانی پس از نشستن بر کرسی ریاست مجلس به دنبال آن است که یاران قدیمی اش را دوباره دور خودش جمع کند. او در اولین اقدام موفق شد عبدالرضا رحمانی فضلی را به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب کند. رحمانی فضلی نماینده مردم شیروان در مجلس چهارم سال ها معاون سیاسی و قائم مقام علی لاریجانی در صدا و سیما بود. او در انتخابات دوم خرداد ۷۶، مجری برنامه های انتخاباتی تلویزیون بود. پس از رفتن لاریجانی به شورای عالی امنیت ملی، رحمانی فضلی معاون فرهنگی و اطلاع رسانی شورای عالی امنیت ملی شد. او البته چندی معاون اقتصادی و استانداری های وزارت کشور در دوره ریاست پورمحمدی هم بوده است. رحمانی فضلی در انتخابات مجلس هشتم از مشهد نامزد بود که رای نیاورد.
۶) حسین صفارهرندی
انتشار یک خبر کلی و مبهم و البته عجیب درباره منع حضور هنرمندان و ورزشکاران در تبلیغات کالاها، از سوی وزارت ارشاد کافی است تا وزیر این وزارتخانه یکی از ۱۰ خبرساز هفته لقب بگیرد. وزارت ارشاد هفته گذشته با صدور بخشنامه یی اعلام کرد؛ از این پس هیچ کدام از ورزشکاران و هنرمندان نمی توانند در آگهی های تبلیغاتی داخلی و خارجی ایفای نقش کنند. این در حالی است که پس از رواج حضور بازیگران در آگهی ها و تیزرهای تلویزیونی و نقش بستن تصویر آنها روی بیلبوردهای سطح شهر، رفته رفته حضور چهره های مشهور ورزشی و سینمایی در تبلیغات شبکه های ماهواره یی هم به امری عادی بدل شده بود. چهره های شاخصی چون ناصر حجازی و از آن مهم تر حسین رضازاده در تبلیغات شرکت های املاک دوبی حاضر می شدند. البته شاید این حضور فی نفسه چیز مهمی نباشد اما با توجه به بار تبلیغاتی که متوجه برخی از این افراد، به خصوص حسین رضازاده به عنوان الگوی رسمی و چهره ملی، وجود دارد، عکس العمل مقامات رسمی در قبال حضور او در شبکه های ماهواره یی چندان موضوعی دور از ذهن نبود. با این حال دستورالعمل وزارتخانه تحت وزارت صفارهرندی دامنگیر سایر هنرمندان و ورزشکارانی شد که حضور در تبلیغات را به مثابه یک منبع فرعی کسب درآمد می دیدند.
۷) علیرضا علی احمدی
۱۰هزار معلمی که در این روزهای گرم تابستان، دوره آموزش نظامی دوماهه را می گذرانند، شاید فکرش را هم نمی کردند که با روی کار آمدن علی احمدی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به جای رسیدن به مطالبات شان، مجبور شوند روزهای گرم تابستان امسال را در دوره آموزش نظامی بگذرانند آن هم در منطقه یی خیلی دورتر از محل زندگی و کارشان. عجیب تر اینکه هیچ کدام از معلمانی که از سلامت جسمانی لازم برای شرکت در این دوره آموزشی برخوردار نیستند به کمیسیون پزشکی معرفی نشده اند و مجبور به گذراندن این دوره هستند. ۹۵درصد این معلمان، متاهل هستند و بیشتر آنان مدیر یا معاون مدرسه که باید در روزهای تابستان برای رسیدگی به وضعیت ثبت نام و...در مدارس حضور داشته باشند. هرچند علی احمدی در نشست خود با خبرنگاران در این باره گفته بود؛ «بعد از ۳۰ سال که به این تعهد قانونی عمل نمی شد، ما به قانون عمل کردیم و برای معلمان، دوره های آموزش نظامی دوماهه برگزار می شود.» اما مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور جوانان از نامه وزیر آموزش و پرورش به رئیس سازمان نظام وظیفه و درخواست وی برای حل مشکلات فرهنگیان واجدالشرایط دوره آموزش نظامی خبر داده است. علی احمدی که دیگر این روزها به جای وعده دادن به معلمان حق التدریس، بازنشستگان و...به صراحت اعلام می کند پول نداریم، دستورالعملی را برای کاهش هزینه های آموزش و پرورش ابلاغ کرده است که اعتراض نمایندگان مجلس و روسای آموزش و پرورش استان ها را به دنبال داشته است. این اعتراض تا آنجا ادامه یافت که علی احمدی مجبور به پذیرش تغییر در این دستورالعمل و ارائه این تغییرات تا چهارشنبه(دیروز) به مجلس شده است هرچند علی احمدی در نشستی که برای اطلاع رسانی و توجیه خبرنگاران در مورد این دستورالعمل برگزار شده بود، از حمایت نمایندگان مجلس از طرح خبر داده بود و تاکید کرده بود؛ «نمایندگان گفتند احمدی، برو جلو. این طرح را اجرا کن.» البته او دلیل این همه انتقاد را درست نخواندن این دستورالعمل از جانب نمایندگان مجلس و روسای آموزش و پرورش اعلام کرده بود. حذف مدارس زیر ۱۵نفر، ۶ تا ۱۰ ساعت تدریس موظف برای مدیران مدارس در هفته بدون پرداخت اضافه کار، اختصاص معاون به هنرستان ها به شرط داشتن ۹۰دانش آموز و....از برخی موارد این دستورالعمل است.
۸) محمدمهدی عسگرپور
خیلی ها آماده بودند تا پس از تشکیل اولین جلسه هیات مدیره خانه سینما، خبر مدیرعاملی محمدمهدی عسگرپور را بشنوند اما نتیجه برگزاری این جلسه ابقای موقت میرکریمی و ریاست عسگرپور بر هیات مدیره خانه سینما بود. گویا حساسیت های پیش روی جشن دوازدهم خانه سینما که کمتر از سه ماه دیگر برگزار خواهد شد، باعث شده اهالی اصلی اصناف خانه سینما و هیات مدیره جدید برای هدایت جشن پیش رو نه فقط روی عسگرپور، بلکه روی میرکریمی هم در مدیریت این جشن حساب کنند. بالاخره همراهی و همکاری این دو فیلمساز و مدیر بانفوذ سینمای ایران می تواند گره گشای روزهای حساس برگزاری جشن معمولاً پرحاشیه سینمای ایران باشد. جدا از مسائل و گرفتاری های مدیریتی عسگرپور در خانه سینما، او این روزها همانند چند هفته گذشته درگیر تولید و تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «گل های گرمسیری» است. مجموعه یی که محصول گروه حماسه و دفاع مقدس شبکه یک است و قرار بود آنتن شب های ماه رمضان این شبکه را پر کند اما به ناگاه «برزخ» سیروس مقدم جای آن را گرفت. عسگرپور در سال های گذشته با اینکه درگیر پست های متعدد مدیریتی در بنیاد فارابی یا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بوده اما از دغدغه اصلی اش یعنی کارگردانی دور نشده است. او سال گذشته سومین فیلم بلندش «اقلیما» را روی اکران داشت و همچنین فیلم چهارمش با نام «هفت و پنج دقیقه» را در فرانسه تولید کرد. اگر اختلاف های مابین سرمایه گذار فرانسوی و تهیه کننده ایرانی این فیلم برطرف شود و مراحل فنی آن به پایان برسد، فیلم جدید عسگرپور در جشنواره بیست و هفتم فجر دیده خواهد شد.
۹) شهرام ناظری
سال گذشته شهرام ناظری، تنها نام مشهور غایب از فهرست کنسرت های موسیقی بود که برگزار شدند. از آخرین کنسرتی که شهرام ناظری برگزار کرد دو سال می گذرد و امسال ظاهراً ناظری قصد دارد این غیاب دو ساله را با حضوری دیگرگونه جبران کند و با برگزاری تور کنسرت به همراه گروه مولوی، در شهرهای مختلف ایران مثل تهران، قزوین، اصفهان، شیراز، کرمان، رشت، ساری و کرمانشاه جبران این غیبت دوساله را بکند.ناظری قرار است اولین کنسرتش را در ۲۵ و ۲۶ تیرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی برگزار کند و کنسرت های بعدی او از ۱۷ تا ۲۲ مرداد در تالار بزرگ وزارت کشور و ۲۵ و ۲۶ مهر در شهر یزد برگزار می شوند. «ناظری» هنرمندی است که از آغاز تاکنون کوشیده که درجا نزند چنان که خودش در نشست خبری که به مناسبت کنسرت های سراسری در خانه هنرمندان برگزار کرد، گفته است؛ «من مقلد نیستم، چون مطالعه می کنم در نتیجه مدام در حال تغییر رو به تعالی هستم و به طور کلی از تقلید کردن کار و فکر دیگران پرهیز دارم و می خواهم همه هنرمندان این گونه باشند.» ناظری گفته است؛ «من جزء اولین کسانی بودم که به صورت آزاد آواز اجرا کردم و این نشانه دقت و توجه من است زیرا با ادبیات آشنا هستم.»
۱۰) رافائل نادال
سلطان تنیس جهان در زمین های خاک رس، این بار در زمین چمن شگفتی آفرید و مهم ترین و قدیمی ترین تورنمنت تنیس جهان را فتح کرد. عصر یکشنبه در فینال طولانی ویمبلدون، رافائل نادال موفق شد راجر فدرر که به سلطان تنیس جهان در زمین چمن مشهور است را ببرد و خود را به عنوان مرد اول تنیس جهان مطرح کند. نادال پس از ۴۲ سال اولین تنیس باز اسپانیایی است که قهرمان ویمبلدون شده است. او که چهار سال پیاپی قهرمان گرنداسلم تنیس آزاد فرانسه شده، تا پیش از این در هیچ کدام از سه گرنداسلم دیگر قهرمان نشده بود و برای همین است که می گویند نادال با تبحری که در بازی کردن در زمین های دیگر پیدا کرده، می تواند به زودی جایگاه فدرر را در صدر فهرست بهترین بازیکنان تنیس جهان بگیرد و بهترین تنیس باز جهان شود. رافائل با آن استیل خاص و چهره تهاجمی اش می تواند یکی از معدود تنیس بازهایی باشد که هر چهار گرنداسلم را فتح کرده است. فعلاً که دوتایش را برده...
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست