سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

سخت افزار مورد نیاز تدوین


سخت افزار مورد نیاز تدوین

قبلا در رابطه با نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز برای تدوین صحبت کرده ام اما به دلیل درخواست های مکرر شما به صورت خلاصه ویژگی های سخت افزارهای مورد نیاز در تدوین را ذکر می کنم

قبلا در رابطه با نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز برای تدوین صحبت کرده ام اما به دلیل درخواست های مکرر شما به صورت خلاصه ویژگی های سخت افزارهای مورد نیاز در تدوین را ذکر می کنم.

در فرآیند تدوین چهار عملیات مهم وجود دارد که هر یک سخت افزار مورد نیاز خود را می طلبد:

۱) ورود فیلم به داخل کامپیوتر که در اصطلاح Capture خوانده می شود.

قبل از همه عامل مهم در کیفیت فیلم به نوع دوربین فیلمبرداری ای که استفاده می کنید بستگی دارد.دوربین های آنالوگ که خروجی های VCD با فرمت Mpeg تولید می کردند نظیر Panasonic M۳۰۰۰,۶۰۰۰,۱۰۰۰۰ و غیره که دیگر منسوخ شده اند چندان کیفیت قابل ملاحظه ای ندارند .گروه دیگر از این دست دوربین ها که در صدا و سیما کاربرد دارند نیز دوربین های بتاکم می باشد که کیفیت بالایی دارند اما قیمت بالای آن ها قابل ملاحظه می باشد.در این دسته می توان از انواه دوربین های DSR محصول شرکت Sony یاد نمود.اما اخیرا با ورود دوربین های دیجیتال فرمت های Avi از جمله مهم ترین فرمت در عملیات تدوین به شمار می روند زیرا کیفیت فیلم به کیفیت فیلم اولیه بسیار نزدیک است اما حجم بالایی را به سیستم شما تحمیل می کند.دوربین های PD۱۷۰,PD۱۵۰ و یا انواع XL۱(که دارای تصویر گرمی است و برای صحنه های هیجان انگیز استفاده می شود!) و XL۲ نیز از این دسته می باشند.این دوربین ها در زمره مولدان DV یا ویدیوی دیجیتال به شمار می روند.اگر وضع مالی خوبی نداریر نیز دوربین های Mini DV و در صدر آن Panasonic MD ۹۰۰۰ قرار دارد که کیفیت صدا و تصویر بسیار خوبی نیز دارد.

حال که دوربین خود را انتخاب کردید باید دومین عامل در کیفیت فیلم ورودی را نیز برگزینید.کارت گرافیک نقش زیادی در کیفیت فیلم ورودی و صد البته در کیفیت فیلم خروجی دارد.محصولات Nvidia ودر صدر آن ها Gforce ها بسایر عالی هستند.در ورود فیلم به کامپیوتر از چند مدل عام استفاده می شود:

الف) ورودی A/V که خاص فیلم های آنالوگ می باشد

ب) Composite که برای ورود فیلمهای آنالوگ با کیفیت بالایی به کار می رود که در این حال هم کارت گرافیک و هم سیستم پخش شما باید آن را دارا باشند

ج) S-Video که فرمت با کیفیت تر فیلم های VCDآنالوگ است.

د) پورت IEEE۱۳۹۴ که بسیار رایج شده است و یا بر روی مادربورد قرار دارد و یا باید کارت تدوینی بخرید که آن را دارا باشد . سه مورد اول به کارت گرافیک و این مورد به کیفبت مادر بورد بستگی دارد. مادربوردهای محصول Asus و Msi مورد های مناسبی می باشند.مادربوردهای Giga بدترین مدل می باشند!

سیستم پخش شما نیز می تواند یک ویدیو برای فیلم های آنالوگ یا Tapeبرای فیلم های دیجیتال باشد.از دوربین نیز می توان برای این مورد یعنی پخش استفاده نمود.

در صورتی که از کارت تدوین استفاده می کنید،نقش کارت گرافیک و مادربورد در کیفیت فیلم ورودی کاسته شده و به کارت تدوین وابسته می شود.یک گزینه مناسب نیز برای Premiere کاران و یا ادیوس ،کارت تدوین Canopus DVstorm Pro ۲ می باشد.

۲) حال که فیلم را وارد کامپیوتر کردید باید نرم افزار مناسب را انتخاب کنید.Adobe Premiere برای تدوین فیلم های حرفه ای مناسب است و تلفیق آن با After Effect برای ساخت تیزرهای گوناگون در حد عالی می باد.برای فیلم های عروسی از Edius استفاده کنید. Avid Liquid نیز مناسب است اما نرم افزار بسیار سنگینی بوده و تمام منابع سیستم شما را مشغول می کند.برای فیلم های مبتدی نیز Ulead Video Studio پیشنهاد می شود.

۳) حال شروع به تدوین می کنید. سخت افزارهای درگیر به شرح زیر می باشند:

الف) Ram مهم ترین عامل در این مورد می باشد.در میان سخت افزارهای تدوین،Ram نقش اول اهمیت را دارا می باشد . یک Ram مدل Gell با حداقل G۲ توصیه می شود.

ب) در فرآیند افزودن افکت ها و ترانزیشن ها و پیش نمایش ، پس از رم که بسیار مهم است ، Cpu نقش به سزایی دارد و نظر به این که الگوریتم نرم افزارهای تدوین مبتنی بر چند نخی Multi Thread می باشد لذا استفاده از پردازنده های چند هسته ای توصیه می شود. Intel Daul Core یا Quad Core محصول اینتل با سرعت نسبتا بالا و یک کش حداقل ۸ mb توصیه می شود.

۴) فیلم را تدوین کرده اید و می خواهید خروجی بگیرید. این عمل را در اصطلاح Export می گویند. چند سال تجربه من ثابت کرده است که مدل کارت گرافیک ، حرف اول را در کیفیت فیلم خروجی می زند.لذا در انتخاب آن دقت کنید.محصولات Nvidia و مدل های Gforce با نرخ های نمونه سازی Sample Rate و Bit rate بالا را مد نظر قرار دهید . باور کنید کیفیت فیلم من با یک گرافیک Gforce ۱۵۰۰۰با قیمت تومان بسیار بالاتر از یک گرافیک محصول Asus حدود ۳۰۰۰۰۰ تومانی شد!

دومین عامل نیز سرعت هارد دیسک می باشد و هرچه سرعت بیشتر باشد Drop Frame ها به حداقل می رسند که باید به صفر برسند و الا فیلمتان توام با پرش و عدم سینک صدا و تصویر خواهد بود.حداقل سرعت ۷۲۰۰ prm مدل های Maxtor بسیار قابل توجه است. ظرفیت هاردتان نیز باید حداقل ۵۰۰ Gb باشد تا بتوانید فرمت های حجیم Avi و همچنین Film Render های با حجم بالای نرم افزارتان را ذخیره کند.

نکته مهم دیگر در کیفیت خروجی ، تنظیمات نرم افزاری است که باید انجام بدهید: حداکثر Sample Rate و Bit Rate و موارد دیگر که در مقالات دیگر در همین وبلاگ توضیح داده ام.

توسط محمد کریم رضایی

http://honar-computer.blogfa.com