شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سوپ پیشنهادی
خوردن غذاهای گرم و سبک برای شروع افطار از بهترین عادتهای غذایی است؛ غذاهایی مانند یک کاسه سوپ یا آش سبک و آسان هضم. البته در میان انواع سوپها، سوپ شیر جزء بهترینهاست...
به همین دلیل، قصد داریم طرز تهیه آن را آموزش دهیم تا پس از صرف آن کمترین حس سنگینی و دل درد در پی باز کردن روزه احساس نکنید. پس با ما همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد غذایی یاد شده در مجموع دارای ۸۰۰ کیلوکالری انرژی هستند و در صورت تقسیم سوپ میان ۴ نفر، مقدار کالری حاصل از خوردن آن ۲۰۰ کیلوکالری خواهد بود. البته در صورتی که این سوپ را با نان میل کنید، به ازای هر برش نان ۸۰ کیلوکالری به مقدار انرژی دریافتی?تان اضافه خواهد شد. از آنجا که روی این غذا، مقداری خامه هم میریزند، به ازای هر قاشق مرباخوری خامه، ۴۵ کیلوکالری انرژی اضافه میشود.
● همراه این سوپ
برخی افراد قبل از اینکه سوپ را از روی حرارت بردارند، به آن آبلیمو اضافه میکنند در حالی که این کار اشتباه است و باید هنگام سرو به سوپ، آبلیموی تازه اضافه شود. به علاوه، این سوپ را میتوان با نان میل کرد آن هم نان سبوسدار، نانهایی نظیر نان سنگک یا نان جو حلقه?حلقه شده.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا جو را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس و بعد آبکش کنید. برای طبخ سوپ، قابلمه نسبتا بزرگی را انتخاب کنید، در آن روغن بریزید و پیاز را تفت دهید سپس گردنها را که از قبل به ۳ قسمت تقسیم کردهاید، در آن بریزید. هویج را نیز به این محتویات بیفزایید و آن را نیز تفت دهید. ادویهها را هم در مرحله پایانی اضافه کنید و ۱ لیتر شیر و ۱ لیتر آب را به این محتویات بیفزایید. وقتی محتوای سوپ به جوش آمد، باید هر ۱۰ دقیقه یکبار سوپ را هم بزنید زیرا در غیر این صورت جو ته قابلمه جمع میشود و میسوزد. حرارت را کم کنید و ۳۰ دقیقه مانده به برداشتن سوپ از روی اجاق، گشنیز را اضافه کنید.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
جو/۱لیوان/۱۶۰کیلوکالری
پیاز بزرگ/۱عدد/۲۵کیلوکالری
هویج خرد شده/۲لیوان/۵۰کیلوکالری
گشنیز خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
گردن مرغ/۱۰عدد/۱۵۰کیلوکالری
شیر کم چرب/۴لیوان/۲۰۰کیلوکالری
روغن مخصوص سرخ کردن/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/به میزان دلخوان/۰ کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۹ راز سوپ شیر
سوپ شیر انواع بسیاری دارد؛ برخی از آنها رقیق هستند و برخی دیگر غلیظ. محتویات تشکیلدهنده این سوپ نیز میتواند از هویج و جو گرفته تا سیب زمینی و تره فرنگی باشد. البته نوع کلاسیک آن جو دارد و سبزی اصلی آن گشنیز و هویج است. ۹ نکته کلیدی برای پخت سوپ جو وجود دارد که عبارتند از:
۱ بهتر است به جای سینه مرغ در این غذا گردن بریزید با این کار سوپ، طعم بهتری پیدا خواهد کرد. اگر میخواهید از گوشت سینه مرغ استفاده کنید، باید آن را بپزید و بعد به صورت نگینی خرد کنید و در سوپ بریزید.
۲ اگر میخواهید سوپ را رقیق تهیه کنید، از شیر کم چرب استفاده کنید و اگر میخواهید غلیظ باشد، در آن شیر پرچرب بریزید.
۳ فلفل سیاه را از ابتدای پخت به سوپتان اضافه نکنید. بگذارید سوپ جوش بیاید سپس به آن فلفل سیاه بزنید زیرا در غیر این صورت باعث تلخی غذا میشود و مزه آن را تغییر میدهد.
۴ بهتر از افزودن فلفل سیاه، آن است که به این غذا، فلفل سفید بزنید. در ضمن، زعفران در این غذا نریزید بلکه آن را فقط با کمی زردچوبه طعمدار کنید.
۵ برای آنکه گشنیز رنگ سبز خود را حفظ کند، بهتر است که ۲۵ تا ۳۰ دقیقه مانده به پخت کامل سوپ، گشنیزهای خرد شده را نیم دقیقه زیر آب سرد قرار دهید و سپس به سوپ اضافه کنید.
۶ میتوانید در سوپ ۱ تا ۲ عدد برگ بو بیندازید و قبل از سرو سوپ آنها را از سوپ خارج کنید. به این ترتیب سوپ طعم بهتری پیدا خواهد کرد.
۷ قابلمهای که سوپ را در آن میپزید، بهتر است از جنس استیل یا چدن باشد. تا جایی که امکان دارد از قابلمههای تفلون استفاده نکنید.
۸ اگر در سوپ جوی پرک میریزید، آن را نیز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس کنید و سپس تفت دهید تا سوپ طعم بهتری پیدا کند.
۹ برای تزیین سوپ سفید از برگهای درسته گشنیز استفاده و به آن کمی خامه رقیق شده اضافه کنید. برای رقیق کردن خامه نیز کافی است به آن کمی آب بیفزایید.
● اگر فشارخون دارید
از جوی با پوست استفاده کنید زیرا خوردن سبوس جو نیز به تنظیم فشارخون کمک میکند. ۱ تا ۲ عدد سیر تازه به سوپ اضافه کنید و اگر کمی ترهفرنگی دارید، آن را هم در سوپ جو بریزید زیرا خوردن این سبزیها به کاهش فشار خون?تان کمک میکند. چاشنی این غذا نیز میتواند آبلیموی تازه باشد.
● اگر چاق هستید
بهتر است شیر مورد استفادهتان از نوع کم چرب باشد و محتویات سوپتان را تفت ندهید بلکه به شکل خام در سوپ بریزید. بهتر است خامه نیز نریزید و این غذا را با نان میل نکنید. با رعایت تمام این نکتهها، کالری حاصل از خوردن این غذا محدود خواهد شد.
● اگر یبوست دارید
خوردن این سوپ به بهبود عملکرد دستگاه گوارشتان کمک خواهد کرد، البته در صورتی که رقیق باشد نه غلیظ و سفت. حتی میتوانید به سوپ جو سبزی تازه بیشتری نیز بیفزایید تا میزان فیبر دریافتیتان افزایش یابد.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست