یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
آدامس جویدن ممنوع
جمهوری تركیه با مساحتی در حدود ۷۷۹ هزار كیلومتر مربع و با جمعیتی قریب به ۶۷ میلیون نفر در شمال غربی كشورمان قرار دارد. زبان رسمی مردم تركیه، تركی استانبولی و دین مردم آن نیز اسلام است. استانبول مهمترین شهر تركیه به شمار میآید.
سالهاست كه تركیه به عنوان یكی از مهمترین كشورهای خاورمیانه در جذب توریسم است و هرساله میلیونها دلار از عواید حاصله وارد چرخه اقتصاد این كشور میشود. به همین علت آداب و رسوم ملل این هفته را با اماكن دیدنی تركیه آغاز میكنم. یكی از این اماكن «قلعه وان» در استان وان كنار دریاچه وان است. این قلعه عظیم در بالای كوه قرار گرفته است و امروزه به شكل مخروبهیی است كه ستونهای عظیم و دیوارهای سربهفلك كشیده آن، چشم هر بینندهیی را به خود جلب میكند.
«مقام ابراهیم» هم یكی دیگر از اماكن دیدنی تركیه است كه این محل در واقع چاهی است كه مردم معتقدند شفابخش است. در مقام ابراهیم یك ساختمان زیبای توریستی و زیارتی بنا شده است كه محل سكونت مسافرین است.
جالب است بدانید پرچم كشور تركیه یك پرچم قدیمی است كه در روی رنگ قرمز آن یك هلال ماه و یك ستاره سفیدرنگ دیده میشود. عامه مردم تركیه در موردهلال روی پرچم چنین میگویند: «در سال ۳۳۹ پیش از میلاد، فیلیپ پدر اسكندر مقدونی قصد حمله و كشورگشایی داشت كه درخشش شدید هلال ماه در شب، فیلیپ را ناكام كرد و وی موفق به تصرف نشد. هلال ماه سمبل امپراتوری بیزانس بود و بعدها نیز امپراتوری عثمانی آن را بر پرچم خود حفظ كرد. در اواسط قرن نوزدهم ستارهیی به پرچم تركیه اضافه شد كه الهام گرفته از سوره «طارق» قرآن كریم است و فضای آن ستاره بامدادی است.
خالی از لطف نیست كه بدانید سالها جشن گرفتن نوروز برای مردم كردتبار تركیه قدغن بود. اما چند سالی است كه این جشن آزاد شده و مردم این منطقه براحتی به استقبال بهار و نوروز میروند. آنها با برگزاری این جشن از هویت فرهنگی و ملی خویش پاسداری میكنند. اگرچه اكثریت مردم تركیه را مسلمانان تشكیل میدهند اما دولت این كشور یك دولت سكولار است. به همین علت در موسم ماه مبارك رمضان رستورانها در طول روز باز است. گرچه مسلمانان به احترام این ماه مبارك، رستورانهای خود را تا موقع افطار میبندند اما هیچكس در بستن یا بازگذاشتن رستورانش مجبور نیست.
در تركیه رسم است كه مسلمانان با كباب تركی و چای روزه خود را بگشایند و خرید و فروش در بازارهای تركیه تا سحر ادامه دارد. در این میان شبكههای تلویزیونی هم بیكار ننشسته و اقدام به پخش برنامههای جذاب و مفرح میكنند. یكی از این برنامههای جذاب «پاپ استار» است. در این برنامه مردم عادی صدای خود را برای خوانندگی امتحان میكنند و هیات داوران نیز هر بار چند نفر را به جامعه هنری تركیه معرفی میكنند.
چای پررنگ، تلخ، بیمزه و بیعطر و بو نوشیدنی محبوب مردم تركیه است آنها با قهوه میانه خوبی ندارند. غذاهای محبوبشان نیز «كباب اسكندری» و «كباب دونر» است. اما از آنجایی كه قیمت غذا و انواع شیرینی در تركیه بسیار گران است از این رو كدبانوهای خانه بیكار ننشسته و سعی میكنند تا برای اعضای خانوادهشان غذا و شیرینی بپزند. قیمت یك كیلو شیرینی در تركیه تقریبا ۱۸ هزار تومان است و از آنجایی كه سطح درآمد و میانگین معیشتی مردم پایین است آنها كمتر بیرون از منزل غذا سرو میكنند. ولی فكر نكنید كار رستوراندارها در تركیه كساد است زیرا در هر فصلی از سال كه به تركیه بروید، توریستهای فراوانی میبینید. چه در زمستان كه توریستهای عمدتا عرب برای اسكی به پیستهای این كشور میروند و چه در تابستان كه در بیم از گرما به سواحل تركیه میروند.
در مورد تركیه باید گفت كه مردم متحمل پرداخت مالیاتهای سنگین هستند. هرگاه به این كشور رفتید حسابی مواظب باشید كه به اماكن و وسایل عمومی این كشور آسیبی وارد نسازید زیرا در صورت مشاهده هرگونه تخلفی شما باید جریمههای سنگین پرداخت كنید. مردم تركیه معتقدند علت اصلی پیشرفت كشورشان به رغم عدم برخورداری از معادن و سرمایههای طبیعی، همین مالیاتهای آنهاست.
امروزه موسیقی تركیه در میان مردم كشورهای خاورمیانه از محبوبیت بالایی برخوردار است و به محض ورود آلبوم جدید از خوانندگان مطرح این كشور بسرعت در كشورهای مجاور به فروش میرسد. وقتی علت این امر را از یك آهنگساز جویا شدم، در پاسخ گفت: «موسیقی تركیه حتی بدون كلام، با انسان حرف میزند، درددل میكند و به علت وجود حزنی كه در موسیقی مشرقزمینی است بسرعت در دل مینشیند.»
از جمله جشنهای ملی مردم تركیه میتوان به سالروز تولد و مرگ آتاتورك، جشن تاجگذاری اولین پادشاه عثمانی (كه خود از عوامل جذب توریست است)، فتح شهرهای مهم توسط آتاتورك و جشن یك هفتهیی جمهوریت اشاره كرد.
در مراسم سالروز فوت آتاتورك مردم بمدت یك ربع به احترام او سكوت اختیار میكنند. آنها با پوشیدن كت و شلوار سرمهیی و كراوات قرمز در حالی كه ساكت هستند، ادای احترام میكنند حال تصور كنید كسی سهوا حرف زده یا آدامس بخورد، چه میشود؟ این اتفاق برای یكی از رهبران محلی حزب حاكم تركیه افتاد. «ویسل ویچی» رییس حزب عدالت و توسعه در شهر فتسا واقع در ساحل دریای سیاه، چندی پیش در حالی كه به سمت مجسمه مصطفی كمال آتاتورك بنیانگذار تركیه سكولار میرفت، آدامسی در دهان گذاشت. او قصد داشت به مناسبت هشتاد و هشتمین سالگرد تاسیس پارلمان تركیه دسته گلی روی آرامگاه آتاتورك بگذارد. وی به اتهام توهین به آتاتورك به دادگاه احضار شد.
در پایان ذكر این نكته ضروری است كه استانبول را شهر هزار مسجد مینامند.
بر روی هفت تپه این شهر، هفت مسجد قرار دارد كه از مهمترین آنها «ایاصوفیه» و مسجد «سلطان محمود» است . اخیرا رویت این هفت تپه از فراز آسمان ممكن شده است و هلیكوپترهایی برای این منظور اختصاص یافتهاند تا توریستها را به تماشای این منطقه زیبای كشورشان به آسمان ببرند تا از آن ارتفاع این منظره را ببینند اما بخاطر هزینه بالای هلیكوپتر از آن استقبال نشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست