یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

رمضان فرصت رجوع به خویشتن


رمضان فرصت رجوع به خویشتن

ماه رمضان فرصت مناسبی است که هر کس بتواند کارنامه یک ساله گذشته خود را مرور کند و با تاکید بر نقاط قوت سال گذشته و یا رفع نقاط ضعف خود بتواند از این ماه توشه معنوی کسب نماید

ماه رمضان فرصت مناسبی است که هر کس بتواند کارنامه یک ساله گذشته خود را مرور کند و با تاکید بر نقاط قوت سال گذشته و یا رفع نقاط ضعف خود بتواند از این ماه توشه معنوی کسب نماید.

شاید در جوامعی مانند جامعه ما که در حال توسعه می باشد و سالیان متمادی تجربیات زیادی را در خود دیده است، سیاستمداران به غیر از مقطع انقلاب اسلامی کمتر به سیاست توام با معنویت و کارنامه ای مطابق با سنت و سیره نبوی تاکید داشته اند. اساسا تمام توجه غرب و دنیای استکبار این است که ما نتوانیم با رویکردی دیندارانه به تشکیل و ادامه حکومت دینی بپردازیم و می کوشند با استفاده از تجربیات سکولاریستی و پوزیتیویستی قرن ۱۸ به بعد اروپا ما را نیز به ورطه بکشند.

تاکید ویژه بر دموکراسی و تقدیس دموکراسی آمریکایی و جنگ برای ایجاد دموکراسی آمریکایی همه و همه به این خاطر است که فضای دین و معنویت از پیکر جامعه و بطن اجتماع به درون خانه ها و خلوت و فضاهای متروکه سیر نماید.

انقلاب اسلامی با عنوان تنها انقلاب معنوی جهان توانست طرح نویی ایجاد کند و سیطره الحاد و مادیت غرب را سد نماید و به گسترش معنویت کمک کند.

این افق امروز در جهان هویدا است و تمام حرکت های آزادیبخش و معنوی برگرفته از تعالیم انقلاب اسلامی می باشد و روز به روز حرکت پر نور انقلاب در دنیا متجلی تر می شود.

اما در درون و در سیر کاروان تمدنی در کشور علیرغم نمادهای زیاد فرهنگی و ماهیت فرهنگی انقلاب، آن چنان که شایسته است نتوانسته ایم در نهادینه کردن معنویت در برخی از دستگاه های تاثیرگذار موفق باشیم.

تجمل گرایی، اشرافیت و مصرف زدگی به عنوان واقعیتی است که سدی در مسیر معنویت می باشد.

ساختمان های شیک و مجلل در نقاط گرانقیمت شهر، تعویض چند باره وسایل اداری و مبل و اثاثیه برخی دستگاه ها و ادارات، رها کردن ساختمان های پرخاطره و تاریخی در مرکز شهر و کوچ به سوی ساختمان های اشرافی و گرانقیمت در محل های مجلل و استفاده از اتومبیل های لوکس و مدرن نشانه این است که باید بیش از هر زمان دیگری به معنویت فکر و بدانیم راه چاره بشر، رو آوردن به معنویت و اعراض از دنیاگرایی است.

دنیاگرایی مذمومی که موجب می شود انسان با ابراز توجیه مرحله به مرحله از گذشته خود فاصله بگیرد و بعد از مقطعی و زمانی نه خود بلکه دوستان و همراهان وی بیابند که رفیق دیرین خود خوی و سلوک گذشته را ندارد و به سمت دنیاگرایی مذموم رو آورده است.

این افق معنوی انقلاب و رهبری الهی مسیر را برای دلبستگان راه شهدا مشخص کرده است و هرگز دنیا گرایی و جذب عوالم مادی شدن با ادامه مسیر پر نور انقلاب سازگاری ندارد.

بد نیست در این ایام و به واسطه معنویت ماه رمضان هرکدام از ما با خود اندیشه کنیم.

آیا آن فرد آرمانی گذشته هستیم یا خیر؟

چه قدر در مسیر زندگی خود به تعمیق ارزش های انقلابی و دینی کمک کرده ایم؟

پاسخ سوالات فوق می تواند به ما کمک کند تا با بهره گیری از این راه در مسیر صحیح گام برداریم.