جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
در کیک های خانگی شکلات نریزید
گنجاندن کیک و شیرینی در برنامه غذایی کودکان زیر ۳ سال، گرایش آنها را به مصرف انواع شیرینیها افزایش میدهد و ولع بسیار برای مصرف این نوع خوراکیها، آنها را از مصرف غذاهای اصلی که دربردارنده انواع موادمغذی و تامینکننده نیازهای ضروری بدن هستند، بازمیدارد و باعث بروز چاقیشان میشود.
درحقیقت مصرف شیرینی و کیک به دلیل دریافت بیش از حد کالری از یکسو باعث چاقی کودکان و از طرف دیگر باعث بیاشتهایی آنها و بازماندنشان از مصرف وعده غذایی میشود، بنابراین والدین باید به موادغذاییای که به عنوان میانوعده تهیه میکنند، توجه داشته باشند و فراموش نکنند میانوعدهها باید متناسب با سن کودک در برنامه غذاییشان گنجانده شود.
معمولا ذائقه کودکان در سنین پایین شکل میگیرد و اگر قبل از سن ۳ سالگی به آنها مدام خوراکیهایی مانند شکلات، شیرینی، چیپس و... داده شود، چنان به مصرف این خوراکیها خو خواهند گرفت که در بزرگسالی هم با وجود افزایش آگاهی از عواقب مصرف آنها، نمیتوانند از خوردنشان صرفنظر کنند.
یکی از میانوعدههایی که معمولا مادران در برنامه غذایی کودکان بالای ۳ سال میگنجانند، کیک است. اگرچه انواع کیکها در بازار موجود است اما بهترین نوع آنها، کیک خانگی است زیرا نظارت بیشتری بر مواد اولیه به کار رفته در آن وجود دارد. البته بهتر است هنگام تهیه کیکهای خانگی شکر کمتری در آنها بریزید و حتما از آرد سبوسدار (برخلاف توصیه سرآشپزها) و روغن فاقد اسیدهای چرب اشباعشده و ترانس استفاده کنید. معمولا بیشتر والدین با کیک به کودکشان شیر، آبمیوه یا چای میدهند اما بهترین نوشیدنی شیر است که میتواند به عنوان میانوعدهای سالم و تامینکننده انرژی، پروتئین و ریزمغذی موردنیاز به حساب آید. البته اگر کودک قادر به جویدن و بلعیدن است، میتوان در کنار کیک از تکههای میوه متناسب با طعم کیک استفاده کرد زیرا ویتامینها، املاح و فیبرهای محلول و نامحلول در میوه بیش از آبمیوه آن است. در غیر این صورت، پوره میوههای فصل با مخلوط فرنی و کیک یا آبمیوه طبیعی بهترین گزینه هستند. در ضمن، مصرف آبمیوههای صنعتی به هیچوجه توصیه نمیشود مگر اینکه غنیشده با کلسیم باشند.
البته اگر به میوه دسترسی ندارید، بهتر است به جای مصرف آبمیوههای صنعتی، شربتهای خانگی مانند آلبالو، بهلیمو، گل رز، سکنجبین یا بهارنارنج و... که بسیار مفیدتر از آبمیوههای پاکتی و مصنوعی هستند، به کودکتان بدهید زیرا احتمال افزودن رنگ و مواد نگهدارنده به آبمیوههای صنعتی بیشتر است.
برای اینکه ارزش غذایی کیک بیشتر شود، میتوانید از انواع مغزهای تازه مانند پسته، بادام و کشمش در تهیه آن استفاده کنید. البته افزودن مغز خام بهتر از نوع بوداده است زیرا احتمال کهنگی، وجود آلودگی به قارچ و تبدیل اسیدهای چرب اشباعنشده به پراکسید کمتر خواهد بود. در ضمن،به هیچوجه در تهیه کیک خانگی از شکلات یا پودر کاکائو استفاده نکنید چون اضافه کردن شکلات مساوی است با افزودن شکر و نهایتا انرژی بیشتر و افزایش احتمال چاقی.
دکتر سید ضیاءالدین مظهری
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق احمد وحیدی حسن روحانی مجلس شورای اسلامی حجاب دولت نیکا شاکرمی چین رهبر انقلاب مجلس شهید مطهری
ایران هواشناسی تهران یسنا سیل هلال احمر روز معلم پلیس قوه قضاییه معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا حقوق بازنشستگان طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو سایپا تورم
مهران غفوریان موسیقی عمو پورنگ تلویزیون سریال مهران مدیری عفاف و حجاب تبلیغات سینمای ایران مسعود اسکویی سینما تئاتر
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
ناسا هوش مصنوعی فناوری اپل اینستاگرام گوگل عکاسی
خواب فشار خون کبد چرب دیابت