دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

کاهش وزن, افزایش روحیه


کاهش وزن, افزایش روحیه

فعالیت بدنی همچنین بخش مهمی از برنامه كاهش وزن است اگر شما اضافه وزن دارید یا چاق هستید, كاهش وزن می تواند خطر بسیاری از بیماری ها را برای شما كاهش دهد

شیوه زندگی فعال می‌تواند به هر زنی كمك كند. فعال بودن از نظر بدنی می‌تواند فواید زیر را به دنبال داشته باشد:

ـ خطر مرگ شما از بیماری‌های قلبی و سكته مغزی را كاهش می‌دهد.

ـ خطر ابتلای شما به بیماری‌های قلبی و عروقی، سكته مغزی، فشار خون بالا، سرطان كولون و دیابت را كمتر می‌كند.

ـ به حفظ سلامت استخوان‌ها، عضلات و مفاصل شما كمك می‌كند.

ـ اضطراب و افسردگی را كاهش می‌دهد و خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد.

ـ به كنترل استرس كمك می‌كند.

ـ در كنترل وزن شماست.

ـ حافظ شما در برابر افتادن و شكستگی استخوان است.

ـ ممكن است كه به پیشگیری از سرطان پستان كمك كند.

ـ به كنترل درد و تورم ناشی از آرتریت‌‌ كمك می‌كند.

ـ به شما انرژی بیشتری می‌دهد.

ـ كمك می‌كند كه بهتر بخوابید.

ـ فعالیت بدنی همچنین بخش مهمی از برنامه كاهش وزن است. اگر شما اضافه وزن دارید یا چاق هستید، كاهش وزن می‌تواند خطر بسیاری از بیماری‌ها را برای شما كاهش دهد. تعداد زیادی از زنان دارای اضافه وزن و یا چاقی هستند. چاقی با شاخص توده بدنی

(BMI) اندازه‌گیری می‌شود و رابطه وزن با قد را نشان می‌دهد. زنان با BMI بین ۲۵ تا ۹/۲۹ افرادی هستند كه اضافه وزن دارند و زنان با BMI برابر۳۰ یا بالاتر چاق هستند.

همه بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) كه BMI آنها ۲۵ یا بیشتر است، در خطر مرگ زودرس و ناتوانی‌های ناشی از اضافه وزن و چاقی هستند.

برای بیشتر زنان، داشتن وزن اضافی در اطراف كمر یا شكم (دور كمر بیشتر از ۳۵ اینچ) خطراتی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان بیشتر از كسانی است كه وزن اضافی آنها در اطراف لگن و ران‌ها جمع می‌شود.

● چقدر ورزش كنم؟

شركت در فعالیت منظم بدنی و كاهش فعالیت‌های پشت میزی برای بهبود سلامت جسمی، روانی و داشتن وزن مناسب ضروری است. برای كم كردن خطر بیماری‌های مزمن داشتن حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط لازم است. بیشتر افراد می‌توانند از طریق شركت در فعالیت‌های بدنی شدیدتر و طولانی‌تر از فواید بهداشتی بیشتری بهره‌مند شوند.

چطور از آسیب دیدن در حین تمرین

● پیشگیری كنم ؟

اگر شما پیش از این اصلاً فعال نبوده‌اید یا یك مشكل پزشكی داشتید، برنامه فعالیت بدنی خود را با بخش‌های كوتاه (۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای) شروع كنید و كم‌كم آن را افزایش دهید. از تجهیزات مناسب مانند كفش مناسب پیاده روی یا دویدن استفاده كنید. قبل، در حین و بعد از تمرین آب بنوشید. در پایان فعالیت بدنی، بدنتان را از طریق كاهش شدت فعالیت بدنی سرد كنید به‌طوری كه ضربان قلب شما طبیعی شود.

اگر در قفسه‌سینه خود احساس سفتی یا درد كردید یا احساس غش و ضعف یا مشكلات تنفسی داشتید فعالیت را متوقف و به پزشك مراجعه كنید.

ـ من خیلی چاق هستم آیا می‌توانم فعال باشم ؟

افراد خیلی بزرگ با چالش‌های خاصی در تلاش برای فعال شدن روبه‌رو هستند. شما ممكن است كه قادر نباشید مانند دیگران خم شوید یا به یك طرف حركت كنید.

ممكن است كه پیدا كردن لباس یا تجهیزات لازم برای تمرین سخت باشد یا ممكن است كه در هنگام تمرین متوجه توجه خاص افراد دیگر شوید، ولی انجام فعالیت بدنی امكانپذیر است. فعالیت‌های غیر استقامتی ـ وزنی مانند شنا یا تمرین‌های آبی فشار كمتری را روی مفاصل شما وارد می‌كند، زیرا شما لازم نیست وزن خودتان را بكشید یا بلند كنید. به خاطر داشته باشید كه قدر چیزی را كه انجام می‌دهید بدانید ـ حتی اگر فكر می‌كنید مقدار كمی‌است ـ تنها حركت هر قسمت از بدن حتی برای یك مدت كوتاه می‌تواند شما را سالم تر نگه دارد.

ـ اگر من ناتوانی داشته باشم می‌توانم فعال باقی بمانم؟

یكی از بهترین چیزهایی كه شما می‌توانید برای سلامتی خودتان انجام دهید پیداكردن فعالیتی است كه بدن شما را حركت بدهد و مناسب با شرایط شما باشد. شما ممكن است كه به خاطر یك ناتوانی محدودیت داشته باشید. این ناتوانی ممكن است كه انجام فعالیت را سخت تر كند ولی نیازی نیست كه شما فعالیت‌تان را متوقف كنید.

در اكثر موارد افراد دارای ناتوانی می‌توانند با انجام فعالیت بدنی عملكرد قلب، ریه، عضلات و استخوان‌های خود را بهبود ببخشند. علاوه بر این انعطاف‌پذیری،تحرك و هماهنگی را از طریق فعالیت بدنی كسب نمایند. با پزشكتان در مورد نیازهای اختصاصی خودتان صحبت نمایید.

ـ قبل از شروع فعالیتم با پزشك مشورت كنم؟

▪ قبل از اینكه هرگونه فعالیت بدنی را شروع كنید با پزشك خودتان مشورت كنید اگر:

ـ بیماری قلبی دارید یا سكته مغزی داشته‌اید و یا در خطر بالای ابتلا به اینها هستید.

ـ دیابت (مرض قند) دارید یا در خطر زیاد ابتلا به آن قرار دارید.

ـ چاق هستید (BMI آنها۳۰ یا بیشتر است)

ـ اگر آسیب دیده هستید (مانند آسیب زانو)

ـ بیشتر از ۵۰ سال سن دارید.

ـ باردار هستید.