یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

SMS و زوال عقل


SMS و زوال عقل

هربار كه یك وسیله مفید در جامعه رواج پیدا می‌كند، نگاه پزشكان و متخصصان به سوی آن معطوف می‌شود كه خدای نكرده آسیبی به سلامت جامعه وارد نكند. پس از حدس و گمان‌های بسیار در مورد …

هربار كه یك وسیله مفید در جامعه رواج پیدا می‌كند، نگاه پزشكان و متخصصان به سوی آن معطوف می‌شود كه خدای نكرده آسیبی به سلامت جامعه وارد نكند. پس از حدس و گمان‌های بسیار در مورد تلفن همراه و ارتباط آن با سرطان‌های مختلف حالا نوبت به ارسال پیام‌های كوتاه رسیده است كه نزد جوانان طرفدار فراوانی پیدا كرده است.

براساس پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه لیدز ارسال پیام كوتاه یا SMS اگر بیش از ده بار در شبانه روز انجام گیرد، باعث بروز اختلال در عملكرد مفاصل انگشتان شده و بدتر از آن باعث بروز یك نوع اختلال روانی در فرد می‌شود.بر طبق بررسی‌های فوق در حال حاضر، ۱۲ درصد جوانان بیشتر از ده بار در روز SMS می‌فرستند و بیش از ۲۰ درصد نیز به آن معتادند، به طوری كه تقریباً روزی ۱۰۰ SMS به یكدیگر ارسال می‌كنند.ارسال پیام كوتاه در انگلیس سالیانه ۸/۳ میلیون نفر قربانی روانی می‌گیرد. اختلال روانی‌ای كه تهدید سلامت SMSبازها است، نوعی افسردگی دوقطبی به نام مانیا یا شیدایی است. یك نوع سرخوشی غیرطبیعی كه در آن فرد بیش از اندازه فعال پرحرف و نیرومند می‌شود.

شادی زیاده از حد، بی خوابی، افزایش تمایلات جنسی، سطحی نگری و قضاوت سست، احساسات بلندپروازانه و رفتار نامناسب اجتماعی از دیگر علامت‌های مانیا یا همان دوران سرخوشی غیرطبیعی در افسردگی دوقطبی است. در این دوره فرد از شدت سرخوشی و اطمینان دست به كارهای غیرعادی و غیرعاقلانه می‌زند كه اگر با آن مبارزه نشود، منجر به بروز دردسرهای شدید اجتماعی می‌شود.

گفتنی است مانیا اگر به خوبی درمان نشود، خطرساز بوده و زمینه ابتلا به جنون در فرد را دوچندان می‌كند. در هر حال این یك هشدار به SMSبازها است كه اگر نمی‌خواهند دیوانه شوند، بایستی ارسال پیام‌های كوتاه را به حداقل برسانند.