چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سحری, وعده غذایی اصلی در ماه رمضان است


سحری, وعده غذایی اصلی در ماه رمضان است

نخوردن سحری در ماه رمضان می تواند مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد در ماه رمضان نیز باید سه وعده غذایی در نظر گرفته شود وعده سحری که غذای اصلی را تشکیل می دهد, موقع افطار غذای مختصری مصرف شده و وعده شام بهتر است یک یا دو ساعت بعد از افطار در نظر گرفته شود

دکتر برلیانت بزرگمهر متخصص تغذیه با تاکید بر این که در ماه رمضان، سحری باید وعده اصلی غذایی را تشکیل دهد، نسبت به عوارض ناشی از عدم مصرف آن هشدار داد و گفت: بعد از ماه رمضان نه تنها نباید عارضه‌ای ایجاد شود بلکه در طول ماه رمضان تغذیه باید اصلاح شود.

دکتر برلیانت بزرگمهر گفت: برخی از افراد به دلیل بی‌توجهی به توصیه‌های پزشکی و الگوهای غلط غذایی، در طول ماه رمضان یا بعد از آن دچار اختلالاتی مانند یبوست، سنگ مجاری ادراری، سردرد، سرگیجه، بی‌حوصلگی، عصبانیت، پرخاشگری و کاهش دید چشم شده و مقاومت بدنشان در برابر بیماری‌ها کاهش می‌یابد. در حالی که با تغذیه صحیح در ماه رمضان نه تنها هیچ عارضه‌ای بروز نمی‌کند بلکه کمک شایانی به سلامت بدن می‌شود.

● سحری، وعده اصلی غذایی در ماه رمضان

وی با تاکید بر این که سحری باید وعده اصلی غذایی در ماه رمضان باشد، افزود: نخوردن سحری در ماه رمضان می تواند مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد. در ماه رمضان نیز باید سه وعده غذایی در نظر گرفته شود؛ وعده سحری که غذای اصلی را تشکیل می دهد، موقع افطار غذای مختصری مصرف شده و وعده شام بهتر است یک یا دو ساعت بعد از افطار در نظر گرفته شود.

● به جای زولبیا بامیه از خرما و عسل استفاده شود

به گفته این متخصص تغذیه، باید برای خوردن سحری فرصت کافی در نظر گرفته شود. همچنین بهتر است هنگام افطار، روزه با نوشیدنی نسبتاً گرم مانند شیر و مقداری عسل، خرما یا نان و پنیر و گردو باز شود. بهتر است به جای زولبیا، بامیه و شیرینی‌هایی مانند آن از خرما وعسل استفاده شود. این در حالی است که در خوردن آن نباید افراط شود چرا که چاقی را به دنبال دارد.

▪ چاقی و ناراحتی‌های گوارشی از عوارض تغذیه نادرست در ماه رمضان

افت قند خون، سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی از عوارض عدم مصرف سحری

وی با اشاره به عوارض ناشی از تغذیه اشتباه در ماه رمضان گفت: عدم مصرف سحری و همچنین پرخوری در افطار، چاقی و ناراحتی‌های گوارشی را به دنبال دارد. به دنبال عدم مصرف وعده سحری، قند خون افت پیدا کرده و تمایل به مصرف غذاهای سرخ کرده و به ویژه شیرین افزایش یافته و باعث چاقی می‌شود.همچنین افت قند خون، سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی را به دنبال دارد.

● یبوست، عارضه طبیعی روزه نیست

انباشتن معده ازغذاهای مختلف در وعده افطار اشتباه است

به گفته وی، یبوست عارضه طبیعی روزه نیست. عدم مصرف کافی آب، سبزیجات و سالاد در ماه رمضان یبوست را به دنبال دارد. مشاهده می‌شود برخی از افراد بعد از یک ماه روزه گرفتن، چاق می‌شوند؛ پرخوری در وعده سحر و به ویژه افطار و افراط در مصرف مواد چرب، غذاهای سرخ کرده و مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه، چاقی را به دنبال دارد. در مجموع انباشتن معده از انواع غذاها در وعده افطار اشتباه است.

● پیاده‌روی و ورزش در ماه رمضان فراموش نشود

دکتر بزرگمهر با تاکید بر این که در ماه رمضان هم باید طبق معمول دیگر ماه‌ها زندگی کرد؛ ادامه داد: در این ماه نیز پیاده‌روی و ورزش نباید فراموش شود. به این ترتیب افرادی که قبل از افطار دچار ضعف می‌شوند باید قبل از ظهر برای این امر اقدام کنند.

● از مصرف زیاد نمک، گوشت و مرغ در ماه رمضان پرهیز شود

وی گفت: درماه رمضان ازمصرف زیاد موادی که تشنگی را به دنبال دارند مانند نمک، گوشت و مرغ باید پرهیز کرد. از آن جا که پروتئین‌های حیوانی به صورت اوره دفع می‌شوند و دفع اوره مستلزم مقدار زیادی آب است، تشنگی ایجاد می‌کند. به این ترتیب انواع خورشت‌ها و خوراک‌های کم چربی و کم نمک و مصرف نان و برنج به میزان کافی در ماه رمضان لازم است.

● ضرورت توجه به تغذیه گروه‌های سنی در حال رشد در ماه رمضان

دکتر بزرگمهر با تاکید بر ضرورت توجه به تغذیه جوانان و نوجوانان در ماه رمضان، گفت: از آن جا که این گروه‌های سنی در دوره رشد بوده و از فعالیت فکری و جسمی بیشتری برخوردارند، باید به تغذیه آن‌ها در این ماه بیش از پیش توجه شود. اصولا جوانان و نوجوانان در مواقع عادی صبحانه کافی مصرف نمی‌کنند که این امر در ماه رمضان تشدید می‌شود.

▪ استفاده زیاد از سبزیجات، سالاد و میوه میزان تشنگی را کاهش می‌دهد

▪ کاهش قدرت یادگیری به دنبال افت فشار خون در گروه‌های سنی در حال رشد

وی با تاکید بر مصرف وعده سحری در جوانان و نوجوانان به ایسنا گفت: این گروه سنی باید در وعده سحری از مواد دارای آب زیاد مانند ماست، شیر، سوپ، سبزی‌ها و میوه‌ها به میزان کافی استفاده کنند. استفاده کافی از سبزی، سالاد و میوه، میزان تشنگی را کاهش می‌دهد. همچنین عدم مصرف لبنیات به میزان کافی، اختلال در رشد را به دنبال دارد. افت فشار خون در این گروه سنی کاهش قدرت یادگیری و تمرکز را به دنبال دارد.

● در ماه رمضان وزن باید در محدوده طبیعی باشد

وی گفت: کم غذایی یا بدغذایی در ماه رمضان، در جوانان و نوجوانان لاغری ایجاد می‌کند؛ بنابراین در ماه رمضان نیز مانند سایر ماه‌ها باید وزن در محدوده طبیعی باشد.



همچنین مشاهده کنید