چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مهار شیمی خشونت در مغز
پیشرفتها در درک شیمی و ژنتیک مغز دانشمندان را امیدوار کرده است که ممکن است بتوانند رفتار خشونتآمیزرا مهار کنند تا از تراژدیهایی مانند کشتار دانشگاه ویرجینیا جلوگیری شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دکتر آلن سیگل، متخصص علوم اعصاب و پژوهشگر دانشگاه پزشکی نیوجرسی میگوید: " به نظر من تردیدی وجود ندارد که اگر ما مغز قاتل ویرجینیا بررسی میکردیم، در آن ناهنجاریهایی پیدا میکردیم."
سیگل میافزاید: "اگر او دریک محیط بیمارستانی به طور صحیحی درمان می شد، شاید میتوانستیم از این واقعه جلوگیری کنیم."
به گفته سگال پژوهشهای بالینی و نیز آزمایشهای حیوانی به خصوص در گربهها در طول ۴۰ سال گذشته نشان داده است که مناطقی در مغز با پرخاشگری و خشونت ارتباط دارد.
متخصصان علوم اعصاب میگویند به نظر میرسد بخش جلویی مغز، قشر پیشپیشانی که شامل دستگاه لیمبیک هم میشود، نقش مهمی در بروز رفتار خشونتآمیز دارد.
سگال میگوید چارلز ویتمن قاتلی که ۱۶ نفر را در دانشگاه تگزاس در دهه ۱۹۶۰ با تیراندازی کشت، دارای توموری در قطعه گیجگاهی در ناحیه دستگاه لیمبیک مغز بود.
رابطه میان قشر پیشپیشانی و خشونت ابتدا در سال ۱۸۴۸ کشف شد، هنگامی که یک کارگر راهآهن، فینیس گیج، در جریان یک انفجار به علت فرورفتن یک میله آهنی به جمجمهاش در بخش جلویی مغزش دچار اسیب شد.
بر اساس مقالهای که در نشریه Neuroscience منتشر شده است، یک بررسی اخیر نشان میدهدکه کودکان دچار صدمه به قشر پیشپیشانی قبل از سن هفت سالگی رفتار غیرطبیعی از خود نشان میدهند که با ناتوانی در مهار ناکامی، خشم و پرخاشگری مشخص می شود.
عصبشناسان معتقدند که ناحیه جلویی مغز پرخاشگری و تکانههای خشونتآمیز را تنظیم و کنترل می کند.
پژوهشگران در این مقاله نشریه Neuroscience مینویسند، تصویربرداری از مغز ۴۱ قاتل شواهدی را نشان داده است که قشر پیشپیشانی و نیز برخی از نواحی عمیقتر مغز از جمله بادامک (آمیگدال) به طور غیرطبیعی عمل میکنند.
کلاوس میژک، متخصص علوم اعصاب از دانشگاه تافتز میگوید، در مورد قاتل دانشگاه ویرجینیا یک معاینه پزشکی همچنین باید بررسی می کرد که آیا او دچار نقصان در سیستم سروتونینی در مغز هست یا نه.
سروتونین یک ناقل عصبی است در دستگاه عصبی مرکزی است و مقادیر کم آن با اختلالات شدیدی از جمله افسردگی همراهی دارد.
میژک می گوید: "سروتونین مغز ماده ناقلی است که در مورد بروز رفتار خشونتآمیز و پرخاشگری بیش از هر ناقل دیگری مورد بررسی قرار گرفته است."
دکتر سیگل میگوید ثابت شده است که شماری از داروها از جمله فلوکستین (پروزاک) و لیتیوم با جبران نقصان سروتونین در کنترل تکانههای خشونتآمیز موثرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست