جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

فرصت‌های طلایی را از دست ندهیم‏


فرصت‌های طلایی را از دست ندهیم‏

در زندگی انسان، شرایطی پیش می‌آید که بتواند انتخاب، تصمیم گیری و ایجاد تحوّل کند.
این شرایط سرنوشت ساز را فرصت طلایی می‌گویند. هر فرصتی در زندگی انسان فقط یک بار پیش می‌آید. …

در زندگی انسان، شرایطی پیش می‌آید که بتواند انتخاب، تصمیم گیری و ایجاد تحوّل کند.

این شرایط سرنوشت ساز را فرصت طلایی می‌گویند. هر فرصتی در زندگی انسان فقط یک بار پیش می‌آید. اگر فرصت‌ها که سرمایه‌ زندگی و نعمت‌های خدادادی هستند از دست برود، انسان دردنیای دیگر باید پاسخگو باشد.

حضرت علی (علیه السلام) در کلامی، فرصت را به ابر تشبیه کردند و فرمودند: «فرصت همانند ابر از آسمان زندگی عبور می‌کند.» پس لحظه‌های طلایی را دریابید. فرصت‌های طلایی نسیم‌های روح بخش الهی هستند که به اراده و عنایت حضرت حق در فضای زندگی انسان می‌وزند و هر کس که خودش را در معرض این نسیم‌ها قرار دهد و قابلیت بهره‌برداری را داشته باشد از آن بهره مند خواهد شد.

پیامبر اکرم (ص) فرمودند: خداوند در روز قیامت از سرمایه‌های گوناگون که در اختیار انسان قرار داده است تا برای رشد تعالی خود استفاده کند.

در قیامت از سرمایه جوانی، مالی که به دست آورده و در چه راهی مصرف کرده است، سؤال می‌کنند.انسان‌های با تدبیر و باهوش می‌دانند که آنچه در اختیار انسان قرار دارد، به مرور زمان فرسوده می‌شود و از بین می‌رود. پس قبل از آنکه آسیب‌ها، سرمایه‌ها را نابود کنند، باید فرصت را غنیمت شمرد و نهایت استفاده را از آن برد.

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: پنج سرمایه‌ گرانبها را پیش از آنکه آسیب‌ها فرسوده کنند، غنیمت بشمارید:

۱ـ جوانی را پیش از فرا رسیدن پیری

۲ـ سلامت را پیش از بیماری

۳ـ بی نیازی را پیش از نیازمندی

۴ـ فراغت را پیش از دل مشغولی

۵ـ زندگی و حیات را پیش از مرگ و مردن.

پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند: در دوران زندگی شما، نسیم‌هایی از رحمت پروردگارتان می‌وزد. پس خود را در معرض آنها قرار دهید.

شاید یکی از آن نسیم‌ها که شما را در برگرفته است، سبب شود برای همیشه بدبختی از زندگی شما فاصله بگیرد. یکی از دانشمندان غربی می‌گوید: آینده همین امروز است. فردایی که روز رستگاری و نجات است جز امروز نیست. کسانی که برای آینده نگرانند، بی جهت نیروی خود را تلف می‌کنند و برای خود مشکلات و گرفتاری‌های فکری و عصبی به وجود می‌آورند.

امام صادق علیه السلام فرمودند: در هر روز، به وظیفه‌ای که در همان روز بر عهده‌ داری بپرداز که رعایت این روش تو را به رشد و سعادت خواهد رساند.

پند‌های ارزنده‏ لقمان حکیم به فرزندش گفت:

ـ فرزندم، شب و روز، زمانی را برای کسب علم و دانش بگذار و در این راه با دانشمندان همدم و همراه شو و در معاشرت با آنان ادب را رعایت کن و از بحث و لجاجت بپرهیز تا تو را از چراغ دانش محروم نکنند.

فرزندم، ایمان مانند درخت است. ایمان به خدا اسمی است که آن را می‌رویاند.

نماز ریشه آن، زکات ساقه‌ آن، دوستی در راه خدا شاخه‌های آن، اخلاق خوب برگ‌های آن و دوری از محرّمات، میوه آن است. همان طور که درخت با میوه‌ خوب کامل می‌شود، دین هم با دوری از اعمال حرام تکمیل می‌شود.

جمیله مهدوی نیا ‏