دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

۴ نکته درباره عادات تغذیه هندی‌ها


۴ نکته درباره عادات تغذیه هندی‌ها

هندی‌ها عادت‌های غذایی خوب و بد بسیاری دارند که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم...
۱.مصرف شیرینی‌‌های بسیار شیرین
شیرینی‌ها مملو از قندهای ساده‌ای هستند که خیلی سریع جذب و باعث …

هندی‌ها عادت‌های غذایی خوب و بد بسیاری دارند که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم...

۱.مصرف شیرینی‌‌های بسیار شیرین

شیرینی‌ها مملو از قندهای ساده‌ای هستند که خیلی سریع جذب و باعث بالارفتن قندخون و ترشح انسولین می‌شوند. مصرف مداوم چنین شیرینی‌هایی و تکرار این روند، از یک‌سو باعث ایجاد مقاومت انسولینی در بدن و دیابت می‌شود و از سوی دیگر، از آنجا که بدن ظرفیت ذخیره کربوهیدرات بسیار کمی دارد، مازاد قند مصرفی به چربی تبدیل خواهد شد و تصلب شرایین و سختی عروق کرونر قلب و ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را در پی دارد. ذخیره چربی باعث چاقی و اضافه وزن هم می‌شود.

۲.مصرف زیاد فلفل قرمز

فلفل قرمز، ادویه‌ای خوب با خواص آنتی‌اکسیدانی قوی است اما حتی آنتی‌اکسیدان‌ها هم اگر در مقادیر بالا مصرف شوند، می‌توانند به رادیکال‌های آزاد تبدیل شوند و از عوامل بروز بیماری‌های قلبی – عروقی باشند. از سوی دیگر، تندی بیش از حد غذاها، از عوامل تحریک‌کننده ترشح اسیدمعده و سوءهاضمه است. البته مصرف فلفل قرمز به طور متوسط در حد یک چاشنی توصیه می‌شود ولی مصرف بیش از حد آن از نظر اصول تغذیه درست نیست.

۳.مصرف زیاد برنج یا نان گندم

این عادت خوب است به شرط آنکه غلات مصرفی تصفیه‌شده نباشند و سبوس آنها بیش از حد گرفته نشده باشد. مصرف زیاد نان سفید یا برنج می‌تواند باعث بروز چاقی، مشکلات قلبی – عروقی و دیابت شود، اما اگر برنج و نان و به‌خصوص نان گندم سبوس‌دار باشد، نه تنها مشکلی ایجاد نمی‌شود بلکه مفید هم است.

۴.ناهار به عنوان وعده اصلی

براساس اصول تغذیه، باید در وهله اول صبحانه و بعد ناهار وعده‌های اصلی باشند. خوردن غذای زیاد در یک وعده، به‌خصوص ناهار که بعد از آن تحرک بدنی کم است و صرف نکردن صبحانه، باعث می‌شود میزان دریافت کالری بالا رود و چون بدن نمی‌تواند از تمام کالری دریافتی همان موقع استفاده کند، مازاد کالری به صورت چربی ذخیره می‌شود و می‌تواند عامل بروز چاقی، دیابت و ناراحتی‌های قلبی – عروقی باشد.

خدیجه رحمانی

کارشناس ارشد تغذیه و عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی