چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

گندم


گندم در بین مواد غذائی برای تغذیه انسان از اهمیت خاصی برخوردار است. به‌طوری که به‌غیر از موارد استثنائی غذای اصلی و عمده بخش عظیمی از ساکنین کره زمین را تشکیل می‌دهد. حتی نسبت …

گندم در بین مواد غذائی برای تغذیه انسان از اهمیت خاصی برخوردار است. به‌طوری که به‌غیر از موارد استثنائی غذای اصلی و عمده بخش عظیمی از ساکنین کره زمین را تشکیل می‌دهد. حتی نسبت به سطح زمین و درآمد در قاره اروپا، آمریکا و آسیا گندم بیش از سایر غلات چون برنج، چاودار، جو و ارزن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کشورهائی با درآمد بالا گندم و در کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا برنج اساسی‌ترین ماده غذائی به‌حساب می‌آید.

بشر در قدیم گندم را به‌صورت برشته یا آب‌پز مورد استفاده قرار می‌داد. تکنیک تبدیل گندم به آرد و نان را بعدها یاد گرفته و بکار بسته است. از سندهای معلوم و بجا مانده چنین بر می‌آید که گندم به صورت نان برای نخستین بار در آسیای صغیر مورد مصرف قرار گرفته و از آنجا به دیگر نواحی دنیا انتشار یافته است.