دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
ایتما, محلی فراتر از یک نمایشگاه است
پس از برگزاری جلسه پیرامون نمایشگاه ایتما، فرصتی مهیا شد تا با میهمانان خارجی این جلسه گفتوگوئی پیرامون ایتمای مونیخ و صنعت نساجی دنیا انجام دهیم. جا دارد از همکاری صمیمانه سرکار خانم پنکار در انجام این گفتوگو کمال تشکر را به عمل آوریم.
▪ بهعنوان مقدمه و پیش از پرداخت به بحث اصلی از سوابق شغلی و تحصیلاتی خود گفت و گو را شروع کنیم.
ـ اگتنمایز: هدایت و رهبری برگزاری نمایشگاههای مربوط به کالاهای صنعتی را بر عهده دارم همچنین مسئول فعالیتهای بینالمللی نمایشگاههای مونیخ هستم.
فعالیتهای شرکت ما محدود به صنعت نساجی نمیشود و در سبد نمایشگاهی خود ۴۰ موضوع را جا دادهایم. این موضوعات تولید ماشینآلات و کالاهای سرمایهای را در بر میگیرد همچنین بزرگترین نمایشگاه مصالح ساختمانی را در اروپا برگزار میکنیم.
ضمناً نمایشگاههائی با موضوعات حمل و نقل، محیط زیست، و سایر جنبههای تکنولوژی و فناوری، کالاهای مصرفی مانند لوازم ورزشی و ... را هم برگزار میکنیم، فعالیتهای نمایشگاهی ما معطوف به شهر مونیخ هم نمیشود و در سراسر جهان مانند اروپای شرقی، آسیا (با تمرکز به روی چین و هند) و خلیخفارس نمایشگاه برگزار مینمائیم.در ایران نیز نمایشگاه مصالح ساختمانی و نمایشگاه محیط زیست برپا کردهایم. توماس والدمان: مدیر عامل بخش صنعت نساجی انجمن ماشینسازان آلمان (VDMA) هستم که این انجمن حدود ۳ هزار شرکت عضو دارد.
من در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کردهام و بهخاطر دارم در روزهای دانشجوئی، دانشجویان ایرانی در همان دانشگاه (خصوصاً رشته عمران) به تحصیل میپرداختند. فعالیتم را در VDMA از سال ۱۹۹۴ شروع کردهام.
▪ بسیاری از مدیران ایرانی معتقدند که نمایشگاه ITM بهدلیل هزینههای کمتر و وسعت زیاد، رقیب جدی ایتما برای جذب ایرانیها میشود، دیدگاه شما در این مورد چیست؟
ـ والدمان: در ITM شرکت کردهام و با غرفهداران ؟آن گفتوگوهائی انجام دادم متوجه شدم این نمایشگاه نتوانسته انتظارات شرکت کنندگان را برآورده نماید. مثلاً انتظار داشتند بازدید کنندگان استقبال بیشتری بهعمل آورند معتقدم ITM در نوع خود نمایشگاه خوبی است ولی از ایتما متفاوت میباشد، ایتما محلی فراتر از یک نماشیگاه است و تلاش دارد آنچه در ۴ سال گذشته در زمینه نوآوریها پیش آمده بهصورت آینه به صنعتگران انعکاس دهد و در جائی قرار گرفته است که مهد پیشرفتهای صنعتی و فناوری میباشد لذا ایتما بیش از یک نمایشگاه در ابعاد ITM است.
نکته دیگری که مایلم اضافه نمایم این است که تفاوت ایتما با نماشگاههای ملی مانند ITM این میباشد که ایتما کاملاً بیطرفانه و بدون هیچ جانبداری از تمام نقاط دنیا میهمان دعوت میکند ومیان آنها هیچگونه تبعیضی قائل نمیشود. در ITM عملاً تبعیض میان غرفهگذاران آن کشور با شرکت کنندگان سایر کشورها وجود دارد.
ویژگی دیگر ایتما ایناست که صرفاً اجازه ورود را به تولید کنندگان میهد نه به نمایندگان و واسطهها.
▪ ایتما یک رویداد مهم در صنعت نساجی دنیا محسوب میشود. مانند جام جهانی فوتبال، کشورها سعی میکنند با آخرین توانمندی و نوآوری در آن حاضر شوند و قدرت خود را به تمام دنیا نشان دهند، دیدگاه شما پیرامون استقبال قاره آسیا (بهویژه حضور ایرانیها) در ایتما چیست؟
ـ اگتن مایر: تجربه نشان میدهد که شاهد
۱) Thomas Waldman
۲) Eugen Egetenmeir
افزایش خوبی در زمینه حضور مستمر و مؤثر آسیائیها در ایتما خواهیم بود (این افزایش از بعد بازدیدکننده و هم غرفهگذار خواهد بود). کشورهای چین و هند بسیار با انگیزه در ایتما ظاهر میشوند اما در مورد ایرانیها باید بگویم، طبق آمار حدود ۸۰۰ نفر از ایتمای بیرمنگام بازدید کردهاند، اما در مورد ایتمای مونیخ طبق پیشبینیها این تعداد به ۱۵۰۰ شرکت کننده ایرانی خواهد رسید.
▪ در مورد غرفهگذاران هم شاهد حضور ۳ نماینده ایران هستیم که در سالهای گذشته فقط یک نماینده حضور داشت.
ـ والدمان: در ایتما شاهد افزایش قابل ملاحظه استقبال چینیها هستیم (حدود ۵ - ۴ درصد افزایش) تعداد غرفهگذاران چینی نسبت به ایتمای قبلی افزایش داد. همچنین هند نیز افزایش قابل ملاحظهای خواهد داشت. نکته جالب دیگر حضور بسیار توانمند سازندگان ماشین آلات نساجی ترکیه در ایتما میباشد. این امر نشان میدهد که ترکیه هم ایتما را بهعنوان نمایشگاهی بسیار معتبر و جهانی میشناسد.
اگتنمایر: عامل دیگر که موجب خوشبینی ما نسبت به افزایش حضور ایرانیها است، حضور ایرانیها است، حضور چین، رقیب قدرتمند تولیدکنندگان ایرانی میباشد. تولیدکنندگان ایرانی با یافتههای جدید ماشینسازی آشنا شوند و قابلیت رقابت خود را افزایش دهند یقیناً از چنین فرصتی استفاده خواهند کرد تا به این مهم دست یابند و با یافتههای به روز دنیا آشنا شوند.
▪ تاکنون از نمایشگاههای ایرانی بازدید کردهاید؟ نظرتان در این زمینه چیست؟
ـ اگتنمایر: بله، صراحت باید بگویم ۴ -۳ سال گذشته وضعی برگزاری نمایشگاه در ایران بهتر از امروز بود. نکته مشخص است این که در سالهای گذشته خارجیها علاقه بیشتری جهت حضور در نمایشگاه ایران داشتند و امروز شاهد رکود حضور آنان هستیم. بهنظرم نمایشگاهها آئینهای هستند که نشان دهنده پویائی و فعالیت صنایع کشورها محسوب میشوند واما بهدلایل مختلف علاقه خارجیها برای حضور در نمایشگاههای ایران کاهش یافته است.
شرکت ما تنها شرکت نمایشگاهی خارجی در ایراناست که در ایران به برگزاری نمایشگاه میپردازد. زیرا ما به آینده خوش بین هستیم و معتقدیم با گذشت زمان وضعیت خواهد شد. صنعت نمایشگاهی صنعتی است که نیازمند گذر زمان میباشد که تا به بالندگی دست یابد. پس ما باقی میمانیم تا وضعیت بهتر شود.
▪ وجه تمایز ایتمای مونیخ نسبت به ایتمای بیرمنگام چیست؟
ـ والدمان: نکته مسلم این که تفاوتهای بسیاری در این زمینه وجود دارد. تمرکز صنعتی این دو شهر از یکدیگر متفاوت میباشد. معتقدم نمایشگاه ایتمای بیرمنگام موفق نشد تمام حوزههای صنعت نساجی را به خود جذب نماید و در این کار بهصورت ناتمام عمل کرد. علاوه بر این، تولیدکنندگان ماشینآلات تولید پوشاک و پارچههای تخت بافی برای حضور در ایتمای مونیخ اقبال بیشتری نشان دادهاند. در ایتمای مونیخ، بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان نه تنها تولید ناسجی را ملاحظه میکنند بلکه با دستاوردهای جدید و به روزترینهای این صنعت هم آشنا میشوند. نکته دیگر مسئله تحقیقات و آموزش رد صنعت نساجی میباشد که در ایتمای مونیخ مدنظر قرار گرفته است.
▪ به پوشش خبری و اطلاعرسانی ایتمای مونیخ هم اشاره نمائید.
ـ اگتنمایر: برای رویدادهای بزرگ مانند ایتما پوشش خبری و تبلیغات یک الزام است ما نیز با همکاری مجلات معتبر سعی داریم بیشترین پوشش خبری را بهعمل آوریم. ارتباطات نزدیکی هم با مجلات تخصصی نساجی پیرامون انجام تبلیغات برقرار کردهایم.
خبرنامههائی نیز منتشر کردهایم که در آن آخرین اخبار و اطلاعات ایتما مونیخ درج شده است. میزگردهائی را با حضور از پایان رسانهها و مطبوعات با هدف تحت پوشش قرار دادن بیشتر این رویداد برگزار میکنیم. علاوه بر این در نمایشگاههای مرتبط سعی میکنیم حضور داشته باشیم تا مخاطبان بیشتری را پیدا نمائیم.
در نمایشگاه مکانهای مناسبی را برای دسترسی خبرنگاران به اینترنت و... در نظر گرفتهایم، در نمایشگاه، کنفرانسەای خبری برگزار خواهند کرد و اطلاعات شرکت را در اختیار روزنامهنگاران قرار میدهند.
▪ یک سئوال خارج از ایتما، صنعتگرانی که در زمینه پلیمر فعالیت میکنند وضعیت نابسامانی در سالهای اخیر (به خصوص بخش POY) دارند، با توجه به مزیت نسبی ایران در تولید پلیمر، وضعیت ایران را در چهار سال آینده چگونه ارزیابی میکنید؟
ـ والدمان: البته اطلاعی از ساختار دقیق بازار ایران را ندارم با توجه به این که مواد خام بیشترین میزان در تولید را تشکیل میدهد باید استراتژی بهسمت تولید این مواد در داخل کشور حرکت کنید تا بتوان مشکلات تولید کنندهها را رفع نمود.
▪ فکر میکنید در زمینه الیاف مصنوعی و منسوجات بیبافت تا چه میزان ایتمای مونیخ برای ایرانیان جذابیت خواهد داشت؟
ـ والدمان: با توجه به افزایش ۴۰ درصدی حضور منسوجات بیبافت، جذابیت لازم را ایتما برای این دسته از صنعت نساجی دارد. اما این که صنعتگران شرکت کنند یا خیر بستگی به استراتژی شرکتهای ایرانی دارد. اگر میخواهند رقابت را به رحریف واگذار نمایند و از صحنه کنار روند، طبیعتاً نیازی نیست در ایتما حضور پیدا کنند اما اگر استراتژی آنان موافق این چالش میباشد بهتر است از ایتما بازدید نمایند و در جراین سرمایهگذاریهای منسوجات بیبافت قرار بگیرند و بدانند سایر گزینههای تکنولوژی تولید این محصولات چیست و آن را بهکار گیرند.
▪ بخش نساجی VDMA نقشی در هدایت و ترغیب صنعتگران نساجی جهت حضور در ایتما ایفا مینماید؟
ـ والدمان: البته نقش هدایت را بیش از ترغیب انجام میدهیم به این ترتیب که حداقل در سال ۲ بار اطلاعات لازم نمایشگاههای دنیا را در اختیار اعضا قرار دهیم و از پشتیبانی وزارتخانههای اقتصاد و تجارت نیز برخوردار هستیم. کشورهائی را انتخاب و در آنها سمپوزیمهای برگزار میکنیم. VDMA یک شرکت غیر دولتی و NGO است و فقط از ناحیه حق عضویت اعضا، منابع خود را تأمین میکند.
▪ پیشنهاد شما برای رشد و توسعه صنعت نساجی ایران چیست؟
ـ والدمان: پاسخ این سئوال دشوار است. باید بررسی کرد انگیزههای اصلی برای تولید نساجی در دنیا چیست، یکی جمعیت رو به رشد دنیا و موارد مصرف جدید و دیگراین که افزایش در آمد بینالمللی که قدرت خرید افراد را افزایش داده است.
ایران کشور جوانی میباشد که مطمئناً دغدغههای زیادی را برای کار در صنعت نساجی دارد از جمله این که با توجه به جوان بودن باید به بخش پوشاک توجه نشان دهد اگر چه چین در این زمینه بسیار فعال میباشد و محصولات آن بهصورت قاچاق یا واردات رسمی وارد ایران میشود و مبارزه با این امر دشوار است از طرفی هم بهدلیل عدم توسعه لازم، سرانه مصرف نیز افزایش لازم را پیدا نکرده است. در چند سال گذشته وزارت صنایع ایران سرمایهگذاری در صنعت خودرو را ۲ برابر افزایش داده است که این امر نویدی برای صنعت نساجی محسوب میشود، زیرا به این صنعت نیز پرداخته خواهد شد.
از طرفی باید صنعت نساجی ایران منتظر مصرفهای گذشته نبوده و در پی یافتن کاربردهای جدید، نوآوریهای به روز باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست