سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
درمورد Format و پارتیشن بندی
ثبت و نگهداری فایلها بر روی دیسک سخت Hard Disk بر طبق قواعد خاصی و از طریق فایل سیستم File System انجام می گردد.از جمله معروف ترین آنها Fat۱۶ , Fat۳۲ . Ntfs می باشد .
SetarehSorkh Scientific Group آیا تاکنون در باره معماری و نحوه Format پارتیشن خود فکر کرده اید؟
فایلها بر روی دیسک سخت Hard Disk بر طبق قواعد خاصی و از طریق فایل سیستم File System انجام می گردد.از جمله معروف ترین آنها Fat۱۶ , Fat۳۲ . Ntfs می باشد . Fat نیز مخفف کلمه File Allocation Table و Ntfs مخفف کلمه New Technology File System می باشد.حال تصمیم داریم ضمن معرفی نمونه های یاد شده بالا به ویژگی ها و مشخصات آن بپردازیم.
۱ ) FAT۱۶ : در ابتدا این فایل سیستم توسط سیستم عامل MS_DOS در سال ۱۹۸۱ ارائه گردیده و تا حال حاظر هم کم و بیش کاربرد دارد.
این فایل سیستم ابتدا برای ایجاد مدیریت و ثبت اطلاعات بر روی Floppy Disk طراحی گردیده و بعد از مدتی نیز بر روی دیسکت سخت Hard Disk پیاده سازی شد.
این فایل سیستم بر روی سیستم عامل های دیگر همچون MS_DOS ۶.۲۲ , Windows۳.X , Windows۹X , WindowsMe , OS/۲ , Linux و برخی از نسخه های Unix قابل اجراء می باشد. ازجمله مزایای آن می توان خواص Compression ( فشرده سازی ) و Encryption ( به رمز درآوری )و تا حدی هم Security ( امنیت ) را نام برد البته در مورد امنیت باید یادآور شد که بر روی دسترسی و عدم دسترسی آن نقص داشته و قابل اطمینان نمی باشد.
این فایل سیستم معایب دیگری هم دارد از جمله نام گذاری فایل ها در غالب این فایل سیستم بیش از ۸ کاراکتر برای نام و ۳ کاراکتر برای پسوند آن این امکان را فراهم نمی کند .از طرف دیگر این فایل سیستم از کلاسترهای Claster بزرگی به اندازه ۳۲ کیلو بایت استفاده می کند .
( کلاستر Claster را می توان به قالبی تشبیه نمود که اطلاعات در درون آن قرار می گیرد .) عیبی که این کلاستر با این اندازه دارد این است که مقدار زیادی از فضای دیسک سخت Hard Disk را بلااستفاده می گذارد و دلیل آن این است که هنگاهی که فایل های کوچکی به اندازه کمتر از ۳۲ کیلو بایت را در آن ثبت می نمائیم در ادامه آن فایل و داخل آن کلاستر دیگر نمی توان فایل و مطلب دیگری را ذخیره نمود و به عبارتی فضای انتهایی آن بلااستفاده می ماند.
از معایب دیگری که Fat۱۶ دارد این است که به دلیل بزرگی کلاسترهای آن در ساخت پارتیشن Partition محدودیت حجم پارتیشن را داریم و با این فایل سیستم نمی توان پارتیشنی بزرگتر از ۲ GB ساخت.
۲ ) FAT۳۲ : فایل سیستم Fat۳۲ نسخه تکمیل شده Fat۱۶ است .
این فایل سیستم به همراه Service Pack۲ Windows ۹۵ ارائه گردید که قسمتی از مشکلات فایل سیستم Fat۱۶ در آن برطرف گردیده است توسط این فایل سیستم می توان پارتیشن هایی Partition بزرگتر از ۲ GB نیز ایجاد نمائیم و کلاسترهایی که این فایل سیستم ایجاد می کند ۴ کیلو بایت است پس در نتیجه بنا به دلایلی که در قسمت اول ذکر گردید فضای کمتری از دیسک سخت را هدر می دهد.
این فایل سیستم توسط سیستم عاملهای Windows۹X , WindowsMe , Windows Nt , Windows ۲۰۰۰ , Windows xp نیز پشتیبانی می گردد.
۳) NTFS : فابل سیستم NTFS به همراه نخستین نسخه Windows Nt ارائه گردید.ویژگی های این فایل سیستم بسیار کارآمد تر و بهتر از دو فایل سیستم یاد شده می باشد . کلاسترها در این فایل سیستم ۴ کیلو بایت می باشد پس در این حالت فضای کمتر از دیسک سخت را تلف می نماید.
جدیدترین نسخه فایل سیستم Ntfs بر روی WindowsXpمی باشد.
از جمله بارزترین ویژگی های این فایل سیستم Security (امنیت) بالای آن است که می توان Permission (سطح دسترسی کاربران) و Security ( حد و حدود اختیارات آنان ) را تعیین نمود که در دو فایل سیستم یاد شده فوق این امکان وجود نداشت . برا ی استفاده از قابلیتها و امکانات حرفه ای درسیستم عامل های Windows۲۰۰۰ Advance Server و WindowsNt و Windowsxp از جمله را اندازی سرویسهای DNS , DHCP, Active Directory باید فایل سیستم پارتیشنی که سیستم عامل ما بر روی آن نصب است NTFS باشد .
از مزایای دیگر آن Performance (سرعت بالا برای کار کرد ن با فایل ها ) به دلیل اینکه در فایل سیستم NTFS از قرار گرفتن یک فایل بصورت قطعه قطعه بر روی دیسک سخت جلو گیری بعمل می آید و یک فایل بترتیب پشت سر هم بر روی دیسک سخت ذخیره می شود که این عمل سرعت خواندن اطلاعات را از روی دیسک سخت بیشتر می نماید .
همچنین فایلها بصورت مرتب و Sort شده تنظیم می گردد و امکان فشرده سازی بصورت مشهود قابل ملاحظه می باشد. به نکته توجه داشته باشیم که فایل سیستم NTFS توسط سیستم عاملهای Windows۹X , WindowsMe پشتیبانی نمی گردد و در صورتیکه بر روی سیستم خود از این سیستم عاملها استفاده می کنید پارتیشن NTFS را مشاهده نمی کنید.
این نکته نیز بسیار مهم است که اگر درایو C:
\\ خود را NTFS نمائید سیستم عاملهای Windows۹x&Me دیگر Boot نمی شوند. این فایل سیستم در صورتیکه ۲ مورد زیر رعایت گردد از امنیت بالایی برخوردار خواهد بود .
تا جایی که درسترسی به اطلاعات ثبت شده بر روی آن را تا حد بسیار بالایی مطمئن می نماید. ۱. Permission file shairing ۲. Secyrity زمانی که یکی از سیستم های عامل از خانواده Windows NT ۲۰۰۰ & XP را در یک فایل سیستم Ntfs نصب کنیم دو گزینه بالا فعال شده و معنی اصلی خود را پیدا می کند. توجه داشته باشید که اگر آن پارتیشن از فایل سیستم Fat۱۶ or ۳۲ باشد این خاصیت غیر فعال است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست