دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

خودرویی به‌سبک خودرو‌های فرانسوی


خودرویی به‌سبک خودرو‌های فرانسوی

نام این شرکت از راننده مـــوفق سوئیسی بـــه نام لویس شورولت گرفته شده اســـت. او در کارخانه‌های متعددی شروع به کار کرد و توانست خود را به عنوان یکی از بهترین راننده‌ها نشان …

نام این شرکت از راننده مـــوفق سوئیسی بـــه نام لویس شورولت گرفته شده اســـت. او در کارخانه‌های متعددی شروع به کار کرد و توانست خود را به عنوان یکی از بهترین راننده‌ها نشان دهد و این امر موجب شد تا توجه ویلیام دورانت، موسس جنرال موتورز به وی جلب شود و لویس به عنوان راننده جنرال موتورز برگزیده شود.

لویس و دورانت خودرویی به سبک خودرو‌های فرانسوی طراحی و تولید کردند و نام آن را شورولت گذاشتند. سال ۱۹۱۱ نمونه کلاسیک و ۶ سیلندر این مدل به بازار آمد. سال ۱۹۱۳ خودروی ۴ سیلندر به نام بابی در ۲ مدل یک سرنشین و سلطنتی تولید شد.

در سال ۱۹۱۳ لویس شورولت و ۲ نفر دیگر به نام‌های هافلر و جی بویر تصمیم گرفتند کارخانه تولید موتور‌های هوایی را تاسیس کنند، اما این کارخانه در همان سال اول ورشکست و سال ۱۹۱۴ لویس شورولت به صورت مرموزی کشته شد.

سال ۱۹۱۷ اولین خودروی مسقف ساخته شد.پس از افت وخیز های بسیار در نهایت قبل از جنگ جهانی، رکورد فروش خودرو را در سال شکست و سال ۱۹۴۱ رقمی معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار فروش را در بازارهای جهانی به نام خود ثبت کرد.

سال ۱۹۴۸ آرسترونگ سرپرستی شورولت را بر عهده گرفت. از سال ۱۹۵۰ به بعد بیشتر مدل‌های شورولت تمام اتوماتیک بودند. همچنین سال ۱۹۵۰ مهندس هارلی، خودروی کوروت را طراحی و تولید کرد و سال ۱۹۵۹ دو مدل کوروایر و ایمپالا به بازار عرضه شد. سال ۱۹۶۲ چوی ۲ طراحی و ساخته و سال ۱۹۶۴ مدلی بزرگ‌تر از آن تولید و به بازار عرضه شد.

همچنین در همان سال کاپریس با قدرت ۹۰ اسب بخار تولید شد. سال ۱۹۶۷ مدلی اسپرت و کوپه به نام کامارو ساخته و تا ۲ دهه به عنوان یکی از مطرح‌ترین خودروهای اسپرت، که نظر حادثه جویان را به خود جلب کرده بود، تولید می‌شد.

یکی از مطرح‌ترین مدل‌های کامارو مدل ایروک ـ زد با قدرت ۲۴۰ اسب بخار و سرعت آن ۲۴۰ کیلومتر در ساعت بود. در اوایل دهه ۱۹۷۰، قراردادی میان شورولت و ای سوزو منعقد و مقرر شد که شورولت تمام تجهیزات خودروسازی این شرکت را تامین کند. سال ۱۹۷۱ مدل نوا، مونت کارلو، بیل ایر، بلیزر و سابربان را به مرحله تولید رساند و در همین سال مدل لوکسی از کاپریس را نیز به بازار عرضه کرد.

سال ۱۹۷۵، مدل کاوالیر، یکی از موفق‌ترین خودروهای شرکت، طراحی و تولید شد. در اواسط دهه ۱۹۸۰ نیز شورولت روابط تجاری خود را با شرکت‌های ژاپنی مانند تویوتا و سوزوکی گسترش داد. در حال حاضر شورولت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودرو مطرح است و مدل‌های جذاب آن مانند کوروت و کاپریس طرفداران بی‌شماری دارد.

سایت تاریخ شورولت

مترجم : آزاده سید میرزایی