شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

هدف از جنگ


هدف از جنگ

در این مقاله به برخی اهدافی که به واسطه ی آن ها جنگ رخ می دهد اشاره می کنیم

کشوری نیست که در تاریخ آن جنگی ثبت نشده باشد. وقتی به تاریخچه ی علت جنگ ها نگاهی بیندازیم، متوجه می شویم که برخی از جنگ های به وقوع پیوسته، دلایل مضحک و خنده داری دارند. دلایلی که جان و مال و ناموس و امنیت و ... مردم یک کشور را پایمال کرده است. بدون شک با بررسی تاریخ جنگ کشورها، به این پی می بریم که انگلستان بیشترین جنگ ها را در طول دوران تاریخی داشته است و کشوری نیست که از جنگ و سلطه و نفوذ انگلیسی ها مصون مانده باشد. امروزه کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل بر اثر موضوعات پوچ و بی اساسی که همه ریشه در نقض حقوق کشورها و نقض حقوق بشری دارند، کشورهای دیگر را مورد ظلم و ستم قرار داده و با جنگ علیه آنان، به چپاول و غارت منابع و مخازن و سرمایه ی آن ها می پردازند.

در این مقاله وار، به برخی از هدف های جنگ اشاره ای می کنیم :

۱- غارت و چپاول منابع :

شاید برترین هدف کشورهایی که به هر بهانه ای به جنگ علیه کشورهای دیگر دست می زنند، غارت و چپاول منابع و سرمایه های آن کشور می باشد. به طور حتم، این کشورهای با پیش بینی هایی که توسط اقتصاد دان های خود انجام داده اند، گرفتار رکودهای اقتصادی و تأمین بودجه برای سال های آتی می شدند، که یکی از راهکارهای جلوگیری از این بحران را جنگ متصور شدند و به این دلیل، با استارت یک بهانه برای جنگ علیه کشورهای دیگر اقدام می کردند. نمونه ی بارز این اقدامات، جنگ علیه افغانستان و عراق و .... در دهه ی گذشته می باشد.

۲- ترویج فرهنگ و دین :

اعمال کردن فرهنگ و دین خود بر کشورهای دیگر از جمله عواملی است که از اهداف جنگ می باشد. متأسفانه کشورهای قدرت طلب که دارای فرهنگ و دین تحریف شده ای هستند و به خاطر همین عامل دچار نقص حقوق بشر و انسانیت و حقوق کشورها می شوند، عامل اعمال چنین فرهنگ های غلطی در کشورهای دیگر هستند.

این عامل سبب اختلال در فرهنگ و دین اصیل کشور مورد حمله واقع شده می گردد.

۳- وابسته کردن کشورها از جنبه های اقتصادی و ... :

شاید برترن هدف وقوع جنگ این باشد که کشورهای مورد هجوم قرار گرفته، از نظر علمی و اقتصادی و فرهنگی و .... دچار اختلال شده و برای برطرف کردن نیازهای علمی و اقتصادی و فرهنگی و ... خود، نیازمند و محتاج کشورهای دیگر شوند.

۴- جلوگیری از پیشرفت :

ایجاد عقب ماندگی در کشورها و عدم پیش رفت برای آگاهی از علوم طبیعیو انسانی و ... هم از دلایل دیگر وقوع جنگ می باشد. این عامل به نوبه ی خود سبب وابستگی اقتصادی و علمی و سیاسی و ... به کشورهای دیگر می شود.

۵- برتری قدرتی بر جهان :

تسلط بر دنیا یکی از آرزوهایی است که هر انسان دیکتاتوری آرزوی به دست آوردن آن را دارد و این عامل هم به نوبه ی خود، یکی از دلایل وقوع جنگ می باشد.

۶- اهداف سری و اطلاعاتی :

بدون شک، یکی از دیگر دلایل مهم جنگ، احداث پایگاه های سری و مخفی اطلاعاتی و جاسوسی و ... در مکان های دور از تصور و صعب العبور در کشورهای مورد حمله قرار گرفته می باشد. پایگاه هایی که به وقت خود از آن ها استفاده های نامشروعی علیه امنیت کشورها، اقدام می کنند.

۷- رواج فساد و خشونت و اصول غیر اخلاقی :

کشورهایی که به هر بهانه ای حاضر به جنگ با کشورهای دیگر می شوند، بدون شک خود به خود به ترویج خشونت هایی می پردازند و فسادهایی را رواج می دهند که خارج از شئون اخلاقی هر انسانی است. و این ترویج خشونت ها و فسادها و پایمالی اصول اخلاقی، سبب بی بند و باری و از هم گسیختگی فرهنگ و اقتصاد و ... کشور مورد هجوم قرار گرفته می شود.

سید احسان راستگو سوق