یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
عدمارضای جنسی، بررسی طبی میخواهد
به دلیل مسایل فرهنگی موجود در جامعه ما زوجین بهطور عمده راجع به مسایل جنسی با یکدیگر صحبت نمیکنند. شاید خیلی از زن و شوهرها ندانند ریشه اختلافات و بدرفتاریهایی که با یکدیگر دارند در نارضایتی و اختلال روابط زناشویی آنهاست.
از آنجا که آنها هرگز با یکدیگر این نارضایتی را مطرح نمیکنند، در نتیجه متوجه مشکلات خود نیستند و به دنبال راهحل نمیروند. به مرور این مساله خودش را در سایر حیطههای ارتباطی زوجین نشان میدهد و موجب نداشتن تفاهم در زندگی مشترک میشود. این امر به خاطر حیا و شرم موجود در عرف، بیشترگریبانگیر خانمها میشود و آنها از مطرح کردن عدم ارضای جنسی با همسرشان و حتی مشاور و درمانگر مسایل زناشویی خودداری میکنند. وقتی آنها ارضای جنسی نمیشوند از تمایل به رابطه امتناع میکنند و گاهی از سوی همسران خود به سردمزاجی محکوم میشوند. امروزه حدود ۴۰ میلیون خانم آمریکایی از نداشتن تمایلات جنسی رنج میبرند و بررسیها نشان داده درمان این سردمزاجی اغلب شامل درمانهای غیردارویی است. منظور اینکه فرآیند درمان سردمزاجی در خانمها عموما شامل آموزش روشهای صحیح در شیوه زندگی و ارتباط با همسر است.
گاهی لازم است همسران این خانمها در مورد رابطه جنسی و شیوه ارتباط جنسی آموزشهایی ببینند و توصیههایی را از درمانگر بشنوند تا با به کارگیری آنها مشکلشان را حل کنند. بهعنوان مثال خیلی از آقایان از نکاتی که باعث میشود همسرشان زودتر به اوج لذت جنسی برسد و به اصطلاح تطابق ارضا شدن با هم پیدا کنند، غافلند. به همین دلیل در اوایل ازدواج فقدان ارضای همزمان در روابط جنسی پدیده غیرشایعی نیست؛ اما در خیلی از موارد با گذشت زمان و شناخت متقابل زوجین از یکدیگر این هماهنگی ایجاد میشود. اگر چنین نشد گاهی نیاز به ارزیابی دقیق توسط درمانگر مسایل جنسی و رفع اختلالاتی است که باعث تاخیر ارضا شدن در خانمها میشوند. به هر حال همانطور که در دستورات دینی ما مسلمانان نیز اشاره شده است ملاعبه (بازی) پیش از روابط زناشویی میتواند موجب تسریع این فرآیند در خانمها شود و در نهایت هماهنگی ارضای زوجین به دست آید. لازم است همسران راجع به اینکه چطور میتوانند به رفع این نیاز در یکدیگر کمک کنند با هم گفتوگو کنند و به اتفاق نزد مشاور و درمانگر بروند تا اگر اختلالی در این زمینه وجود دارد، رفع شود. برای هماهنگی زناشویی در زوجین راهکارهای متعددی وجود دارد که میتوان از آنها بهره برد. نکتهای که در جامعه کنونی ما متاسفانه کمتر مورد توجه است، کاهش تعاملات افراد در زندگی مشترک و کاهش مدت زمانی است که افراد یک خانواده صرف با هم بودن میکنند.
این مساله میتواند در آینده پیامدهای بدی را ایجاد کند. شاید خانمها به علتهای جسمی از جمله تغییرات هورمونی در دوران خاص مانند عادت ماهیانه، بارداری، شیردهی و... یا به خاطر علل روانی مانند مشاجره با همسر، کار و استرس شغلی، اضطراب و شرایط زندگی دشوار از نظر میل جنسی دستخوش تغییراتی شوند. لازم است این کاهش میل جنسی یا هر اختلال دیگری در رابطه مسایل زناشویی بررسی شود چرا که هرگونه غفلت از مشکلات جنسی از سوی زوجین میتواند دیگر ابعاد زندگی مشترک را تحتالشعاع قرار دهد.
دکتر غلام حسین قائدی
روانپزشک کلینیک سلامت خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست