پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
نقش بادام و گردو در کاهش کلسترول
در مورد مغزهای گیاهی سؤال این است که چطور ممکن است مغزهای گیاهی که دارای چربی زیادی هستند برای کاهش کلسترول مفید باشند؟
و اما جواب: درست است که این مغزها سرشار از چربی هستند (پنجاه درصد و بیشتر) ولی قسمت عمده چربی آنها شامل اسید چرب اشباع نشده با یک اتصال مضاعف، شبیه روغن زیتون است که برای کاهش کلسترول مفید است و مانع اسیده شدن جزء مضر کلسترول نیز میشود . یکی از محققان بنام دکتر جن اسپیلر در آزمایشی از تعدادی مردان و زنان داوطلب، که کلسترول آنها زیاد و در حدود ۲۴۰ بوده است، درخواست کرد که مدت ۳ تا ۹ هفته روزانه حدود ۱۰۰گرم مغز بادام بخورد، و به گروه دیگری در همان شرایط توصیه کرد که روزانه معادل همان مقدار چربی ، که در ۱۰۰ گرم بادام است ، باخوردن روغن زیتون تامین کنند، و از گروه سومی در همان شرایط خواست که معادل همان مقدار چربی را با خوردن پنیر تامین کنند. درنتیجه آزمایش مشاهده کرد که مقدار کلسترول بهطور متوسط در گروهی که بادام خورده بودند ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از گروهی بود که از پنیر استفاده کرده اند، و کاهش کلسترول در گروهی که روغن زیتون خورده بودند شبیه گروهی بود که از بادام استفاده کرده بودند. و این منتقی است، زیرا قسمت عمده چربی روغن زیتون و بادام از نظرنوع اسیدهای چرب مشابه است .بنابراین ، اگر بنا بر آنچه تحقیقهای علمی نشان میدهد، روغن زیتون برای قلب مفید است، مغز بادام نیز مفید خواهد بود. مغز گردو نیز طبق تحقیقات جدیدی که توسط محققان به عمل آمده بسیار مفید است. در اینباره، آزمایشی در مورد اشخاصی ، که دارای کلسترول بهنجار هستند و، در عین حال، رژیم غذائی کمچربی داشته اند، به عمل آمده است . دراین آزمایش به یک گروه توصیه شده که در مدت یک ماه ، معادل ۲۰ درصد کالری غذائی خود، از مغز گردو نیز استفاده کنند (یعنی حدود ۶۰ گرم مغز گردو در هر روز برای رژیم ۱۸۰۰کالری)، ودر ماه بعد دیگر مغز گردو نخورند نتیجه آزمایش نشان داد در ماهی که از مغز گردو استفاده نکرده بودند کلسترول آنها بهطور متوسط ۶درصد کاهش داشته ولی در ماهی که از مغز گردو استفاده کردهاند کلسترول آنها ۱۸ درصد کاهش داشته است بنابراین خوردن مغز گردو از نظر کاهش کلسترول بر اثررژیم کم چربی نیز میافزاید و کلسترول را مقدار بیشتری کاهش میدهد. دکتر ویلیام کاستلی که از کارشناسان بیماریهای قلب است نیز این نظر را تایید میکند و اظهار میدارد که کاهش کلسترول در اشخاصی که روزانه مقدار بیشتری مغز گردو میخورند بیشتر از سایرین محسوس است ولی در عین حال همه محققان و دانشمندان تغذیه از نظر احتیاط توصیه و تاکید میکنند که در خوردن مغزهای چرب گیاهی به دلیل اثری که در چاقی و ازدیاد وزن دارند نباید اسراف شود (سی گرم از مغزهای گیاهی در حدود ۱۷۰ کالری انرژی دارد) و توصیه میکند بهتر این است که هر روز مقداری از مغزهای گیاهی جانشین سایر انواع منابع چربی در رژیم غذائی بشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست