سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

قند و شکر در یک نگاه


قند و شکر در یک نگاه

قند یک نام عمومی برای گروهی از مواد شیمیایی با طعم شیرین است که به‌عنوان خوراکی استفاده می‌شود. کربوهیدرات‌ها یا مواد قندی از ترکیب کربن، هیدروژن و اکسیژن ایجاد می‌شوند...

قند، منبع انرژی در بدن است. بدن انرژی مورد نیاز مغز و گلبول‌های قرمز را با قند تامین می‌کند. هر گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی دارد. قند موجود در شکر برخلاف کربوهیدرات‌های پیچیده، سریع هضم و به گلوکز شکسته و برای تامین انرژی استفاده می‌شود. علاوه بر نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌هایی که به آنها شکر اضافه شده است و شیرهای طعم‌دار، قند و شکر در بسیاری از خوراکی‌های جامد مانند کیک، بیسکویت، کلوچه، شکلات، آبنبات و انواع دسر و بستنی نیز وجود دارد. ما در رژیم غذایی‌مان ممکن است حتی بدون اینکه متوجه شویم، در روز مقدار زیادی قند و شکر بخوریم. میوه‌ها و سبزی‌ها هم حاوی قند هستند. هرچند این نوع قند طبیعی است و با خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها ویتامین و مواد معدنی نیز به بدن می‌رسد اما باز هم باید به میزان قند دریافتی و کالری آنها توجه کنیم. غذاهایی با قند و شکر اضافه، کالری بیشتر و ارزش غذایی کمی دارند و باید مقدار مصرفشان محدود شود زیرا خوردن شکر زیاد آثار منفی دارد؛ مثلا باعث اضافه وزن، ابتلا به دیابت، سوءتغذیه و پوسیدگی دندان می‌شود. توصیه می‌شود حداکثر تا ۱۰ درصد کل کالری مورد نیاز روزانه به قندهای ساده اختصاص یابد. این مقدار در رژیم ۲ هزار کیلوکالری معادل

۲۰۰ کیلوکالری و حدود ۵۰ گرم می‌شود. انجمن قلب آمریکا پیشنهاد کرده زنان حداکثر ۶ قاشق چای‌خوری و مردان حداکثر ۹ قاشق چای‌خوری شکر در روز مصرف کنند.