شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
نگاهی به بیماریهای اینترنتی
نوعی بیماری که مبتلایان به آن، به طور مرتب، نام خود را در اینترنت جستوجو میکنند. این بیماری در میان روشنفکران و روزنامهنگاران و بلاگرها شیوع بیشتری دارد.
مشاهدات بالینی نشان میدهد که مبتلایان به این بیماری، در اینترنت به طور دائم به دنبال اسم خودشان میگردند. برایشان خیلی مهم است که چند نفر و از کجا به وبلاگ یا سایتشان لینک دادهاند. به طور مرتب شمارنده سایتشان را چک میکنند و نمودار تعداد بازدیدکنندگان، آنها دچار اضطراب میکند.
بلاگافشایی یا Blog Streaking:
خود افشاگری در وبلاگ مساله دیگری است که محققان آن را یک بیماری میدانند. گروهی از مردم رازها و اسراری را که معمولاً شخصی و خصوصی قلمداد میشود روی وبلاگهایشان افشا میکنند که دامنهاش از عکسها تا روابط خصوصی کشیده میشود.
وبگردی یا Google-Stalking:
گوگل بازی مفرط در حد مرگ. همان بیماری که آدمها را در صورت بیخوابی از رختخوابشان جدا میکند و به گوگل میکشاند تا چند سایتی بیشتر یا دوستان و همکلاسیهای قدیمی را در اینترنت پیدا کنند.
ویکیپدیاگرایی یا Wikipediholism:
میل شدید به نوشتن و استخراج معلومات از مغز و کاغذ و دستنوشته و وبلاگ در ویکیپدیا و ویرایش نوشتههای دیگران. این بیماری چنان همهگیر است که ویکیپدیا صفحهای را برای سنجش میزان اعتیاد به خود برای کاربران در سایتش در نظر گرفته است.
شکار عکس یا Photo Lurking:
در این بیماری فرد مبتلا علاقه شدیدی دارد تا آلبوم عکس اینترنتی افراد ناشناس را دید بزند و زیر و رو کند. با وجود سایتهایی چون اورکات این بیماری بسیار اوج گرفته و برجستهتر شده است. مرض گشت و گذار در آلبوم عکس فردی که تا به حال حتی یک بار هم او را ندیدهاید.
آشغال جمعکنی یا Cheesepodding:
تمایل برای جمعآوری و بایگانی هر چیز به درد نخور و مستعمل و بنجل که روی اینترنت پیدا میشود. از آهنگهایی عهد بوق تا بریدههای اسکنشده روزنامه که البته در برخی موارد فروش بایگانی جمعآوری شده به مردم.
• بیماری CrackBerry: که عبارت از چک کردن ایمیل، آفلاین و اس ام اس در هر حالتی است. حتی وقتی که یکی از عزیزانتان فوت کرده و در مراسم تشییع جنازهاش زیر تابوت را گرفتهاید. یک نوع سندروم در حال انتظار همیشگی برای دریافت پیام یا پیج شدن درست به مانند یک زندانی که مدتها است منتظر ملاقاتی مانده است.
خود بیمارپنداری یا CyberChondria:
نوع سنتی این بیماری میان دانشجویان پزشکی مشاهده میشود که با شناختن هر بیماری در وجود خود به دنبال عواملش میگردند. نوع اینترتی آن به خاطر همهگیر شدن اطلاعات در میان عموم گسترش یافته و بسیاری خود را بیمار میپندارند. (حتی شما که همین نوشته را میخوانید، فکر میکنید که چند تا از این بیماریها را دارید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست