پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

درد سیاتیک


درد سیاتیک

سیاتیک به دردی اطلاق می‌شود که در عصبی به نام سیاتیک ایجاد می‌شود. این عصب طولانی‌ترین عصب بدن بوده که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد. هرگونه فشار روی این عصب می‌تواند باعث ایجاد …

سیاتیک به دردی اطلاق می‌شود که در عصبی به نام سیاتیک ایجاد می‌شود. این عصب طولانی‌ترین عصب بدن بوده که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد. هرگونه فشار روی این عصب می‌تواند باعث ایجاد درد همراه با احساس خارش، سوزش و ضعف عضلانی و بی‌حسی باشد. درد سیاتیک معمولاً هنگام نشستن، برخاستن، عطسه و سرفه بدتر شده و در موارد شدیدتر در عملکرد مثانه یا روده اختلال ایجاد می‌شود.شایع‌ترین علت بیماری سیاتیک بیرون زدن دیسک بین مهره‌ای و فشار روی ریشه‌های عصبی است. تغییرات وابسته به سن در ستون مهره‌ها، تحلیل دیسک‌های بین مهره‌ای کمری، عوامل شغلی و فعالیت فیزیکی، نشستن طولانی مدت و بیماری دیابت از جمله عوامل خطری است که در ابتلا به این بیماری نقش دارد.

روی زمین دراز کشیده وپاها را دراز کنید. سعی کنید کمر را به زمین بچسبانید. حال پای دردناک را از زانو خم کرده و آن را به طرف قفسه سینه و طرف دیگر بدن بالا بیاورید. در صورت امکان ۱۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. این تمرین را به مرور آنقدر انجام دهید تا بتوانید برای مدت ۳۰ ثانیه این وضعیت را حفظ کنید. این حرکت را برای پای دیگر نیز تکرار کنید.

حمید مسعودی