سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

آش گوجه فرنگی


آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی غذای مناسبی برای عصرهای پاییزی شما به نظر می‌رسد! این آش هم در همدان پخته می‌شود و هم با کمی تفاوت در تبریز که در هر دو شهر طرفداران زیادی دارد. بعضی‌ها به این آش، …

آش گوجه فرنگی غذای مناسبی برای عصرهای پاییزی شما به نظر می‌رسد! این آش هم در همدان پخته می‌شود و هم با کمی تفاوت در تبریز که در هر دو شهر طرفداران زیادی دارد. بعضی‌ها به این آش، آش آبغوره هم می‌گویند.

مواد لازم:

برنج ۲ پیمانه

لوبیا چیتی ۲ پیمانه

تره و جعفری ۱ کیلو

گوجه فرنگی رنده شده ۷۰۰گرم

آبغوره ۱ پیمانه

نعناع خشک ۱۰۰گرم

پیاز داغ ۱ پیمانه

نمک، فلفل، زرد چوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را از یک شب قبل بدون نمک خیس کنید و سپس روی شعله متوسط حرارت دهید تا حدی که له شود. در حین پخت، به آن تره و جعفری خرد شده، گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. لوبیا را جداگانه بپزید و در حین پخت، دو مرتبه آب آن را خالی کنید تا خاصیت نفاخ بودنش را از دست بدهد. سپس لوبیا را هم به آش اضافه کرده و حرارت دهید تا وقتی که آش کاملا جا بیفتد. اگر دوست دارید آش را با حبوبات بیشتری میل کنید، عدس گزینه بسیار خوبی برای این آش خواهد بود. اما معمولا در آش گوجه فرنگی از نخود استفاده نمی‌شود چون بافت این آش باید نرم و لطیف باشد.

در ظرف دیگری، پیاز داغ را با کمی زرد چوبه تفت دهید و داخل آش بریزید. حالا نعناع خشک را در آش ریخته و در آخر آبغوره را اضافه کنید. این آش هر چه تند‌تر باشد، خوشمزه‌تر است و معمولا برای این کار از فلفل سیاه که خوش عطرتر هم هست، استفاده می‌کنند. اما اگر قرار است این آش را برای بیماران سرماخورده بپزید، بهتر است در اضافه کردن فلفل کمی احتیاط به خرج دهید. بعد از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با نعناع داغ و پیازداغ تزئین کنید. برخی در این آش از گوشت قلقلی هم استفاده می‌کنند در این صورت باید گوشت در آخرین مرحله پخت، قبل از اضافه کردن آبغوره به آش اضافه شود.