چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۱۰ انتقال غیرممکن
در بازار نقل و انتقالات همیشه شایعات زیادی وجود دارد و هر تابستان تیمهای بزرگ فوتبال دنیا برای خرید ستارههای این ورزش تلاش میکنند اما همیشه این جابهجاییها انجام نمیشود. شاید رفتن این بازیکنان به تیمهای دیگر میتوانست سرنوشت آنها را تغییر دهد مثلا تصور رونالدینیو با پیراهن رئال مادرید یا کریس رونالدو در یوونتوس میتواند جالب باشد. اگر آلفردو دیاستفانو به جای رئال به بارسا میپیوست حالا تاریخ به گونهای دیگر رقم خورده بود. در ادامه به بررسی ۱۰ انتقال مهم فوتبال جهان که هرگز اتفاق نیفتاد میپردازیم.
۱۰) فرانک وورتینگتون از هادرسفیلدتاون به لیورپول(۱۹۷۲): از وورتینگتون به عنوان جرج بست جدید نام برده میشد و همانند اسطوره انگلیسیها حرکات با توپش عالی بود. در سال ۱۹۷۲ تا آستانه پیوستن به لیورپول پیش رفت اما در تست پزشکی به دلیل فشار خون بالا رد شد. بیل شنکلی، مربی آن زمان قرمزها از او خواست تا استراحت کرده و برای یک تست دیگر آماده شود. وورتینگتون چند هفته سخت تلاش کرد تا اوضاع جسمیاش را بهتر کند اما دوباره در تست باشگاه رد شد و از رسیدن به آنفیلد بازماند. او پس از این اتفاق گفت که این از بدشانسی آنها بود.
۹) رونالدینیو از پاریسنژرمن به رئال مادرید(۲۰۰۳): رونی در سال ۲۰۰۱ در آستانه پیوستن به سنت میرن اسکاتلند بود اما به دلیل رسوایی پاسپورت جعلیاش در برزیل این جابهجایی انجام نشد و او به پاریسنژرمن پیوست. دو سال بعد منچستر یونایتد تلاش زیادی برای خرید او انجام داد اما سرانجام رونالدینیو راهی بارسلونا شد. در این میان رئالیها نیز بیمیل نبودند این ستاره برزیلی را به خدمت بگیرند اما او برای ترکیب کهکشانیها زیادی زشت بود و آنها ترجیح دادند دیوید بکام را به خدمت بگیرند. او با بارسا به تمام افتخارات ممکن رسید و در سال ۲۰۰۵ پس از نمایشی خیره کننده در الکلاسیکو از سوی هواداران رئال در برنابئو مورد تشویق قرار گرفت.
۸) پربن الکیائر از لوکرن به آرسنال(۱۹۸۴): ستاره دانمارکیها در جامجهانی ۱۹۸۶ که دو سال قبل از آن تا آستانه حضور در لیگ جزیره پیش رفت. توپچیها در آن زمان پل مارینر ۳۱ ساله را از ایپسویچ تاون خریدند و به همین دلیل از خرید الکیائر منصرف شدند. این مهاجم دانمارکی راهی سری A شد و نقشی مهم در قهرمانی ورونا در فصل ۱۹۸۴-۱۹۸۵ داشت.
۷) لوئیس فیگو از اسپورتینگ لیسبون به پارما یا یوونتوس(۱۹۹۵): فیگوی ۲۲ ساله در آن زمان به دنبال انتقال از لیگ پرتغال به یکی از تیمهای بزرگ سری A در دهه ۹۰ بود. او اشتباه بزرگی مرتکب شد و با هر دو تیم پارما و یوونتوس قرارداد امضا کرد که باعث شد دو سال از حضور در سری A محروم شود. به همین دلیل او تصمیم گرفت راهی بارسلونا شود و افتخارات زیادی را در لالیگا کسب کرد. ۱۰ سال بعد او پس از دورانی موفق در بارسا و رئال مادرید راهی سری A شد تا با پیراهن اینتر از فوتبال خداحافظی کند.
۶) یوهان کرویف از آژاکس به دامبارتون(۱۹۸۲): همانطور که حضور رونالدینیو در سنتمیرن میتوانست اشتباه باشد، رفتن کرویف بزرگ به لیگ اسکاتلند نیز انجام نشد تا این جابهجایی عجیب انجام نشود. اسطوره هلندیها در اوایل دهه ۸۰ به دلیل شایعاتی که درباره این جابهجایی در میانههای قراردادش با آژاکس منتشر شد مورد انتقادات زیادی قرار گرفت. سرانجام روزنامهها این فرصت را پیدا نکردند که این انتقال بزرگ را تیتر یک خود کنند و کرویف در آژاکس ماندنی شد.
۵) آلن شیرر از ساوتهمپتون به منچستر یونایتد(۱۹۹۲ و ۱۹۹۶): اگر در سال ۱۹۹۲ شیرر به جای رفتن به بلکبرن پیراهن شیاطین سرخ را بر تن میکرد تاریخ لیگ برتر به گونهای دیگر رقم میخورد. یونایتدها دیگر نیازی به خرید اریک کانتونای بزرگ نداشتند و شیرر نیز مدالهای بیشتری را به تالار افتخاراتش اضافه میکرد. او بار دیگر در سال ۱۹۹۶ پیشنهاد الکس فرگوسن را رد کرد و در ازای ۱۵ میلیون پوند که در آن زمان رکوردی جدید برای نقل و انتقالات محسوب میشد به نیوکاسل پیوست.
۴) کریستیانو رونالدو از اسپورتینگ لیسبون به یوونتوس(۲۰۰۳): در سال ۲۰۰۳ این خبر منتشر شد که لوچیانو موجی بر سر انتقال کریس رونالدو نوجوان به تورین با اسپورتینگ لیسبون به توافق رسیده است اما هواداران بیانکونری بسیار بدشانس بودند. مارچلو سالاس، مهاجم آن روزهای یووه که قرار بود به عنوان بخشی از این انتقال راهی تیم پرتغالی شود راضی به این جابهجایی نشد تا رونالدو سرنوشتی دیگر پیدا کند. منچستر یونایتد او را خرید تا جانشین دیوید بکام تاریخی نوین را در یونایتدها رقم بزند.
۳) دیهگو مارادونا از آرژانتینوس جونیورز به شفیلد یونایتد(۱۹۷۸): پس از اینکه هری هسلام هدایت این تیم را برعهده گرفت تلاش زیادی برای خرید مارادونا انجام داد. شاید باور کردنی نباشد اما شفیلدیها تا آستانه خرید اسطوره آرژانتینیها پیش رفتند و حتی پیشنهادی
۶۰۰ هزار پوندی که در آن زمان مبلغ زیادی بود نیز ارائه کردند. با این حال این تیم انگلیسی نتوانست پول لازم را فراهم کند تا تاریخ به گونهای دیگر رقم بخورد. شفیلد سرانجام الکس سابلای آرژانتینی را در ازای ۱۶۰ هزار پوند خرید اما حسرت حضور مارادونا در این تیم بر دل هواداران ماند.
۲) پله از سانتوس به رئال مادرید یا یوونتوس (دهه ۶۰): بر خلاف رقیب اصلیاش برای کسب عنوان بهترین بازیکن تاریخ فوتبال یعنی مارادونا، پله هیچگاه در لیگهای اروپا بازی نکرد. دوبار تا آستانه حضور در رئال مادرید و یوونتوس پیش رفت و حتی به تازگی فاش کرد که در تورین خانهای نیز خریده بود.او میگوید: رئال مادرید به همراه منچستر یونایتد و یوونتوس به دنبال من بودند. حتی رئیس باشگاه یووه با سانتوس به توافق رسیده بود اما سرانجام ترجیح دادم در تیم مورد علاقهام بمانم.
برزیلیها به جواهر خود تا سال ۱۹۷۵ که در ۳۵ سالگی راهی نیویورک کاسموس آمریکا شد اجازه ندادند در جایی خارج از این کشور فوتبال بازی کند.
۱) آلفردو دیاستفانو از میلیوناریوس به بارسلونا(۱۹۵۳): اگر به دنبال یکی از ریشههای دشمنی دیرینه بارسا با رئال میگردید مروری بر اتفاقات سال ۱۹۵۳ میتواند کمک خوبی باشد. بارسلونا در آن سال با ریورپلاته باشگاه قبلی دیاستفانو برای خرید او به توافق رسید چرا که میلیوناریوس کلمبیا از سوی فیفا به رسمیت شناخته نمیشد. این تیم کلمبیایی موافق این جابهجایی نبود اما دیاستفانو راهی اسپانیا شد و در چند بازی دوستانه نیز پیراهن آبی و اناریها را پوشید. در این میان مشکلات دیاستفانو با میلیوناریوس بر سر مسائل مالیاتی نیز ادامه داشت که رئالیها ۱.۵ میلیون پزوتا به این تیم دادند و سرانجام این تیم پایتخت بود که این ستاره را به خدمت گرفت. او در نخستین الکلاسیکوی خود ۴ گل به ثمر رساند تا رئال ۵ بر صفر پیروز شود. دیاستفانو نقش مهمی در پنج قهرمانی پیاپی رئال در جام باشگاههای اروپا داشت و بارسا تا سال ۱۹۹۲ صبر کرد تا به این عنوان برسد.
سیامک خاجی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست