پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

زنان هندی چگونه برای زایمان طبیعی آماده می شوند


زنان هندی چگونه برای زایمان طبیعی آماده می شوند

درمانگران و متخصصان طب سنتی هند بهره گیری از تکنیک های آرام تنی,کششی,تنفسی و مدیتیشن را بهترین راه برای داشتن زایمانی طبیعی و راحت می دانند

درمانگران و متخصصان طب سنتی هند بهره‌گیری از تکنیک‌های آرام‌تنی،کششی،تنفسی و مدیتیشن را بهترین راه برای داشتن زایمانی طبیعی و راحت می‌دانند. آنها بر این باورند که اجرای این تکنیک‌ها به دلیل ایجاد هماهنگی و هارمونی بین جسم و روح خانم‌های باردار می‌تواند بهترین انتخاب برای تسهیل روند زایمان آنها باشد چرا که این تکنیک‌ها با تقویت عضلات و عملکرد اندام‌های درونی بدن، شرایط روحی مادر را در دوران بارداری بهبود می‌بخشد و جسم و روح او را برای این منظور آماده می‌کند. اجرای تکنیک‌های (آرام‌تنی،کششی) یوگا با نظارت متخصص این حوزه و بهره‌گیری از توصیه‌ها و سفارش‌های او می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود کیفیت دوران بارداری و فارغ شدن زنان داشته باشد.

اگر به زایمان طبیعی فکر می‌کنید

در هندوستان و بسیاری از کشورهای اروپایی گروه زنانی که تصمیم دارند فرزندشان را با زایمان طبیعی به دنیا آورند از تکنیک‌های آرام‌تنی جسم و روح به شیوه هندی‌ها استفاده می‌کنند. به اعتقاد درمانگران مکتب آیورودا تکنیک‌های تنفسی، ریلکسی و تمرینات بدنی که در این ورزش آرام وجود دارد به مرور ذهن و جسم مادر را برای داشتن زایمان طبیعی آماده می‌کند. در بارداری تکنیک‌هایی به زنان آموزش داده می‌شود که با اجرای آن می‌توانند بدن آماده‌تری برای زایمان طبیعی داشته باشند. اجرای تکنیک‌های بارداری به صورت روزانه به زنان باردار کمک می‌کند تا مفاصل ران نرم‌تر و کشاله‌ران قوی‌تری داشته باشند و به این ترتیب زایمان طبیعی موفق‌تر و ساده‌تری را پشت سر بگذارند. تنها باید به این نکته توجه داشت که افرادی که تمایل به استفاده از این تکنیک‌ها را دارند باید زیر نظر مربی حرفه‌ای این تکنیک‌ها و تمرین‌ها را یاد بگیرند و اجرا کنند.

ماهیچه‌ها را تقویت کنید

در بسیاری از متون طب سنتی هند، آیورودا، انجام تمرینات کششی در دوران بارداری به زنان باردار کمک می‌کند تا زایمان راحت‌تری را سپری کنند. در حقیقت اجرای تکنیک‌های آرام‌تنی جسم و روان به زنان باردار کمک می‌کند تا عضلات قوی‌تر و مقاوم‌تری در ناحیه شکم و کمر داشته باشند و به این ترتیب زایمان طبیعی بهتری را سپری کنند.این در حالی است که اجرای پیوسته تمرین‌های آرام‌تنی به صورت روزانه می‌تواند در کنار تقویت عضلات و ماهیچه‌های بدن به بهبود جریان گردش خون و بهبود اکسیژن رسانی سلول‌های بدن کمک کند و عملکرد دستگاه قلب را بهبود بخشد. فراموش نکنید که این شیوه تنها با توصیه متخصص طب سنتی و مکمل باید اجرا شود.

با چاقی بارداری مبارزه کنید

زنان بسیاری در دوران بارداری دچار افزایش وزن و چاقی می‌شوند. بخشی از این اضافه وزن طبیعی بوده اما بخشی از آن به دلیل عدم رعایت رژیم و برنامه غذایی صحیح اتفاق می‌افتد که با کنترل برنامه غذایی و اجرای تکنیک‌ها و تمرین‌های آرام تنی و کششی قابل کنترل و حتی درمان است. اگر شما هم تصمیم به بارداری دارید و نگرانید با شروع بارداری بر وزن‌تان افزوده شود می‌توانید از تکنیک‌های ورزش یوگا بهره بگیرید. با اجرای تمرینات و تکنیک‌ها میزان اضافه وزن خود را در دوران بارداری کنترل و به این ترتیب با آماده نگاه داشتن بدن خود، بعد از زایمان ورزش را شروع کرده و برای حفظ سلامت و تناسب خود اقدام کنید. به گفته محققان افرادی که در دوران بارداری از این تکنیک‌ها کار می‌کنند یا تمرینات ورزشی ملایم انجام می‌دهند تقریبا ۳ کلیوگرم کمتر از افرادی که ورزش نمی‌کنند به اضافه وزن دچار می‌شوند.

دردهای این دوران را تسکین دهید

درد در ناحیه کمر یکی از شایع‌ترین دردهایی است که زنان در دوران بارداری آن را تجربه می‌کنند. این درد که به دلیل افزایش سایز و حجم شکم و کاهش توان عضلات کمر رخ می‌دهد دردهای کمری زیادی را برای خانم‌ها به همراه دارد که از جمله عوارض تعریف شده دوران بارداری محسوب می‌شود. با اجرای تمرینات کششی یوگا در دوران بارداری و پیش از آن و تمرکز بر عضلات ناحیه کمر و تقویت آنها می‌توان از بسیاری از دردهای ناشی از بارداری به ویژه درد کمر پیشگیری کرد. به گفته درمانگران طب سنتی هند انجام ورزش‌های کششی موجب تقویت عضلات کمر می‌شود و این کار به کنترل و تعدیل فشار ناشی از بزرگ‌شدن شکم و افزایش وزن در زنان باردار کمک می‌کند؛ فشاری که عدم کنترل آن موجب بروز درد در ناحیه عضلات و ستون فقرات مادر می‌شود. علاوه بر این اجرای مستمر این تمرینات به زایمان راحت تر مادر کمک می کند. چرا که با آماده نگاه د اشتن بدن مادر و تقویت عضلات و ماهیچه‌هایی که حین زایمان به کار می آیند می‌تواند زایمانی راحت‌تر را تجربه کند. این شیوه به قدری زایمان را آسان می کند که امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی با اقبال زنان رو به رو شده است.

افسردگی مادرانه را درمان کنید

مادران بارداری که در دوران بارداری و حتی پس از زایمان از تکنیک‌های آرام تنی و کششی بهره‌ می‌برند در مقایسه با دیگر زنان باردار از شادابی و نشاط بیشتری برخوردارند، این در حالی است که برخی از مادران به دلیل فاصله گرفتن از شغل و فعالیت‌های اجتماعی‌شان در دوران بارداری و پس از زایمان دچار افسردگی می‌شوند بنابراین این گروه از مادران می‌توانند با اجرای تکنیک‌های یوگا و ورزش‌های کششی آن به کنترل هورمون‌های درونی بدن کمک کنند و دوران بارداری برای زن باردار لذت بخش و پرنشاط می‌شود. برای اجرای این تکنیک‌ها حتما از متخصص طب مکمل کمک بگیرید.

خواب عمیق‌تری را تجربه کنید

برخی از زنان باردار که تمرینات منظم آرام تنی بارداری را به طور منظم و مستمر در دوران بارداری دنبال می‌کنند، می‌توانند در طول این دوران خواب عمیق‌تری را تجربه کنند. از آنجا که برخی از زنان در دوران بارداری با مشکل اختلال خواب رو به رو می‌شوند می‌توانند از این تکنیک برای درمان این مشکل استفاده کنند. ضمن آنکه زنانی که این تکنیک‌ها را انجام می‌دهند در طول روز توانایی بیشتری برای انجام برنامه‌های روزمره‌شان دارند و کمتر در طول ساعات روز چرت می‌زنند.

یبوست بارداری را درمان کنید

یبوست یکی از شایع‌ترین عوارض ناشی از بارداری است که برخی از زنان باردار را درگیر می‌کند. این یبوست می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها تغییر در برنامه رژیم غذایی است. یکی دیگر از دلایل بروز یبوست ایجاد تغییر در فضای شکم است که دستگاه گوارش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. با بزرگ‌تر شدن جنین مثانه و روده‌ها تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرند و این می‌تواند به مرور عملکرد دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ و مثانه را دچار اختلال کند. انجام تکنیک‌های آرام تنی به صورت روزانه می‌تواند احتمال ابتلا به یبوست را در حد قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. اجرای این تکنیک و مصرف مواد غذایی فیبردار در این زمینه بسیار موثر است و می‌تواند تاثیر مثبتی بر کندی عملکرد روده‌ها داشته باشد.

خداحافظ اضطراب

‌دوران بارداری به خودی خود استرس و اضطراب زیادی را برای مادر به همراه دارد. او در این دوران به طور مرتب به سلامت جنین و چگونگی وضعیت او فکر می‌کند. با پیش رفتن ماه‌های بارداری این استرس و اضطراب شکل دیگری به خود می‌گیرد. در حقیقت نزدیک شدن لحظه زایمان و تولد بچه دغدغه مهمی برای مادر جوان می‌شود مخصوصا اگر او پیش از این تجربه تولد نوزادی را نداشته باشد بنابراین ترس از تولد، ترس از درد کشیدن یا ترس از سلامت به دنیا آمدن نوزاد همگی می‌تواند بخش زیادی از انرژی مادر را صرف خود کند در حالی که زن باردار در شرایطی که می‌خواهد زایمان طبیعی را تجربه کند باید همه انرژی‌ خود را برای زایمان ذخیره کند. نتایج تحقیقات دانشمندان درباره اثرات آرام‌بخشی تمرینات بارداری و تکنیک‌های ریلکسیشن بر کاهش استرس زنان در ماه‌های پایان بارداری نشان می‌دهد افرادی که در دوران بارداری از تکنیک‌های آرام‌تنی و ریلکسیشن بهره می‌برند در مقایسه با زنان دیگر مدیریت بیشتری بر کنترل استرس و اضطراب ناشی از زایمان طبیعی دارند. در حقیقت این گروه در طول دوران بارداری آموزش می‌بینند که چگونه آرامش خود را با مراقبه و تمرینات شادی بخش یوگای بارداری حفظ کنند و در مقایسه با دیگران زایمان آرام‌تر و موفق‌تری را پشت سر بگذارند. متخصصان طب مکمل و سنتی می‌توانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.