شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

ریـزش مویـتـان را بـپـذیـریـد


ریـزش مویـتـان را بـپـذیـریـد

ریزش مو گاهی موضعی و گاهی کلی است و دلایل متفاوتی دارد و ممکن است این مشکل برای بخش‌هایی از موی سر فرد پیش‌آید. از آنجا که موی ریش و موی سر در ظاهر و زیبایی موثر است، از نظر بهداشت …

ریزش مو گاهی موضعی و گاهی کلی است و دلایل متفاوتی دارد و ممکن است این مشکل برای بخش‌هایی از موی سر فرد پیش‌آید. از آنجا که موی ریش و موی سر در ظاهر و زیبایی موثر است، از نظر بهداشت روان مهم تلقی می‌شود...

اگر به هر دلیل فردی دچار ریزش مو شود و قدرت تطابق او با این شرایط ضعیف باشد، می‌تواند باعث بروز اختلالات روان‌شناختی از جمله اضطراب، افسردگی یا بیماری‌های روان‌تنی نظیر سردردهای فشارنده، ناراحتی‌های گوارشی، تنفسی و... در او شود. وقتی فردی دچار ریزش مو شد، اولین اقدام برای پیشگیری از بروز این ناراحتی‌، شناخت علت ریزش مو است. بعد از این مرحله، فرد باید موضوع را بپذیرد. بزرگ‌ترین مشکل افرادی که دچار طاسی می‌شوند این است که قدرت پذیرش این مشکل را ندارند و موضوع را انکار می‌کنند.

وقتی فردی نتواند مشکل خود را بپذیرد، احساس بدریختی و نقص می‌کند و به نظرش می‌رسد که جامعه پذیرایش نیست و نوع نگاه مردم به او متفاوت است.

در این صورت خود این موضوع به مساله‌ای استرس‌آور تبدیل می‌شود و نه‌تنها مشکل به جای خود باقی می‌ماند، بلکه فرد دچار سردرگمی و اعتماد‌به‌نفسش کم می‌شود و احساس حقارت، گوشه‌گیری، انزواطلبی، افسردگی،‌ پرخاشگری و... به سراغش می‌آید اما اگر بتواند این موضوع را بپذیرد و به‌درستی این مرحله را طی کند، مرحله بعد، حل مساله است. یعنی فرد باید درصدد برآید. درمان متناسب را انجام دهد یا اگر درمانی وجود ندارد، با آن کنار بیاید. حتی در مواقعی که درمان‌های دارویی و غیردارویی موثر نباشد، فرد می‌تواند از کاشت موی طبیعی یا کلاه‌گیس استفاده کند. به این ترتیب این نقیصه یا بهتر بگویم احساس نقیصه برطرف می‌شود.

دکتر محمدرضا خدایی

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی