سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اگر می خواهید کیفیت زندگی تان بهتر شود پس چرا کاری نمی کنید


اگر می خواهید کیفیت زندگی تان بهتر شود پس چرا کاری نمی کنید

برای درک هنر بهتر زیستن و تکنیک های مدیریت زندگی, لازم است که مربی, مرحله به مرحله, به توانمندی های شما بیفزاید نه آن که شما را در انبوهی ازتکنیک ها رها کرده و تنها از مجموعه ای از اطلاعات پرشوید

شاید تاکنون متن‏های زیادی درباره‏ٔ تغییر و تحول درزندگی خوانده‏اید و یا از طریق نوار، سی دی، فیلم وامکاناتی دیگر، با عنوان‏های تغییر و تحول در زندگی‏تان‏آشنا شده‏اید. اگر این چنین است آیا تاکنون از خودتان‏پرسیده‏اید که چند درصد مطالب کلاس، کتاب، مقاله و یانوشته‏ای را که فراگرفتهاید در زندگی تان کاربردی بوده‏است؟ آیا تاکنون به این مسئله که چرا نتوانسته‏اید به خوبی‏از آن‏ها استفاده کنید فکر کرده‏اید؟

الف) شاید اشکال از نحوهی تدریس مربی بوده است ولی‏شما ضعف در یادگیری را به خودتان نسبت داده‏اید.

برای درک هنر بهتر زیستن و تکنیک‏های مدیریت‏زندگی، لازم است که مربی، مرحله به مرحله، به‏توانمندی‏های شما بیفزاید؛ نه آن که شما را در انبوهی ازتکنیک‏ها رها کرده و تنها از مجموعه‏ای از اطلاعات‏پرشوید.

در این حالت، به تصور خودتان یاد گرفته‏اید؛ اما آگاهی‏شما به توانمندی تبدیل نشده است.

ب) شاید سبک پشتیبانی همیاران خوب نبوده است دراین حالت، باید به همیاران دوره توجه کرد که آیا به خوبی‏پشتیبانی لازم را برای شما هنرجوی عاشق فراهم‏نموده‏اند یا خیر.

ج) شاید خود شما به طور واقعی نخواسته‏اید. در این‏حالت به احتمال زیاد برای شما سودهای پشت‏پرده‏ای‏وجود داشته که به دلیل داشتن منفعت‏های پنهانی،نمی‏خواستید از آن‏ها بگذرید و تصمیم گرفته‏اید همان جاکه هستید بمانید.

د) شاید اعمال مقدماتی این راه را هنوز انجام نداده‏اید،پس لاازم است که با بررسی دقیق خود واقعی تان (آن که‏هستید، نه آن که فکر می‏کنید هستید) از جایگاه‏های‏مقدماتی شروع کرده وارد مرحله‏های متوسطه شوید و به‏سوی مرحله‏های پیشرفته و تکاملی صعود کنید.

پس اگر شهامت لازم برای تغییر و تکامل را در خود پیداکرده‏اید، پله‏های زیر را یکی‏یکی طی کنید:

۱) در ابعاد شخصی، معنوی، خانوادگی، اجتماعی وحرفه‏ای‏تان ببینید کجا هستید.

۲) در هر یک از ابعاد زندگی‏تان ببینید به کجا می‏خواهیدبرسید.

۳) برای رسیدن به هر کدام، پلکان موفقیت جداگانه‏ای‏رسم کنید.

۴) با رشد مرحله به مرحله‏ٔ توانمندی‏های‏تان گام به گام‏پیش روید و در طول این راه، از دوستان لایق و مربیانی‏دلسوز که عاشقانه به رشد شما کمک می‏کنند، حمایت‏بگیرید.

۵) مربی‏تان را به درستی انتخاب کنید انتخابی عاقلانه‏داشته باشید یعنی آن که با توجه به تست‏های علمی انجام‏شده در قبل و بعد از دوره‏های‏شان و صحبت با افرادی که‏از قبل زیرنظر آنان آموزش دیده‏اند بررسی کنید آیامحتوای آموزشی موجود در این دوره‏ها یا دست کم‏دستاوردهای نهائی که به شما قول می‏دهند به آن‏هامی‏رسید، شما را به خواسته‏های مطلوب‌تان می‏رسانند.

۶) مربی را انتخاب کنید که حرف‏هایش به دل‏تان بنشیند.

۷) در نهایت، از خودتان بپرسید که برای چه به این‏دوره‏ها می‏روید؟

الف) به خاطر چشم و هم‏چشمی، چون همه رفته‏اند، ما هم‏می‏رویم که حرفی برای گفتن داشته باشیم.

ب) به خاطر این که او مدرک‏های معتبری از دانشگاههای‏معروفی دارد.

ج) به خاطر آن که ناچاریم و جز این، راهی نداریم.

د) به خاطر این که تشنه‏ایم و عطش آن را داریم که به‏کیفیتی از زندگی که شایسته‏اش هستیم، دست یابیم.

اگر می‏خواهید کیفیت زندگی‏تان در هر یک از ابعادش به‏حد مطلوبی برسد پس همین حالا اقدامی ثمربخش انجام‏دهید. منتظر چه نشسته‏اید؟

مهندس منصور همایونی‏نژاد

مدیرمسئول موسسه‏ٔ فرهنگی هنری سالم‏اندیشان خلاق- مربی مهارت‏های زندگی

WWW.SALEMANDISHAN.COM