چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روشهای طبیعی درمان سرماخوردگی بهاری
سوزش گلو، سردرد، گلودرد، سرفه، آبریزش بینی و... شکایتهای شایع بسیاری از مردم در آغاز فصل بهار است. این علائم میتواند علل مختلفی داشته باشد؛ از جمله سرماخوردگی ویروسی، حساسیت فصلی، سینوزیت، گلودرد چرکی (فارنژیت) و... . جالب اینجاست که بدانید در بعضی موارد این بیماریها قابل تبدیل به یکدیگر است.
مثلا مشکل بیمار با یک حساسیت (آلرژی) ساده شروع شده و به علت پایین آمدن سطح ایمنی بدن به سرماخوردگی یا گلودرد چرکی منجر می شود.
سرماخوردگی از شایع ترین علل مراجعه به مراکز پزشکی ـ درمانی در آغاز فصل بهار و از بیشترین علل مصرف دارو در کشور است.
در بسیاری موارد می توان روش های دیگری را جایگزین داروهای شیمیایی کرد. بهترین درمان سرماخوردگی های ساده استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان است.
بر این اساس، مصرف چای، شیر گرم، آب پرتقال و آب لیمو شیرین طبیعی توصیه می شود البته مصرف چای سبز در دوران سرماخوردگی توصیه نمی شود و علت آن خاصیت سرد این چای است.
بهتر است از چای سیاه (چای معمولی) استفاده کرد و توصیه می شود از چای های طعم دار شده با مواد شیمیایی نیز استفاده نشود.
یکی از بهترین نوشیدنی ها در دوران سرماخوردگی دمکرده زنجبیل تازه است . به این منظور چند برش از زنجبیل تازه را داخل یک لیوان آب جوش قرار دهید و پس از حدود چند دقیقه میل کنید. در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
زنجبیل در کاهش سرفه، از بین بردن خلط، کاهش التهاب گلو و دفع سرما از بدن بسیار مفید است. دارچین نیز از دیگر گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی است.
نوشیدن چای دارچین باعث تعریق فراوان می شود که این امر براساس طب سنتی باعث خارج شدن سرما از بدن می شود. دمکرده عناب نیز می تواند باعث کاهش گلودرد و سرفه شود.
دمکرده نعنای تازه یا مخلوط چای و نعنا نیز در کاهش علائم سرماخوردگی، بویژه التهاب گلو و بازکردن مجاری تنفسی مفید است.
دانه «به» نیز در درمان التهاب و گلودرد مفید است. اگر دانه به حدود یک روز در آب گرم خیسانده سپس لعاب آن میل شود، به طور قابل ملاحظه ای در درمان گلودرد و گرفتگی صدا مفید است. اسفرزه و پنیرک نیز می تواند به همین صورت مصرف شود.
دمکرده آویشن نیز در کاهش علائم سرماخوردگی بویژه سرفه مفید است. البته مصرف آن در دوران بارداری ممنوع است.
بخور آویشن و بابونه نیز در باز کردن مجاری تنفسی، بویژه در سینوزیت بسیار مفید است. دمکرده گل ختمی نیز به دلیل خاصیت خلط آور آن می تواند نوشیدنی مفیدی برای درمان سرفه های خلط دار باشد.
گل بنفشه خاصیت التهابی دارد و غرغره و دمکرده آن باعث کاهش التهاب گلو و کاهش سوزش و درد گلو می شود.
مکیدن گل میخک نیز در کاهش خارش و سوزش گلو مفید است. شست وشوی مکرر مجاری بینی، گلو و حلق با مخلوط آب گرم و نمک نیز در جلوگیری از تبدیل سرماخوردگی ویروسی به عفونت میکروبی آن نواحی و پیشگیری و درمان سینوزیت بسیار مفید است.
دکتر امیرهومن کاظمی
متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست