یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
۸ سؤالی که درباره سمعک میپرسند
سمعکهای معمولی از ۵ قسمت اصلی تشکیل شدهاند؛ میکروفن، آمپلیفایر، مبدل صوت، پیچ تنظیم صدا و باتری. سمعک، صدای محیط را تشدید میکند و آن را به صورت امواج صوتی به گوش ارائه میدهد. این مطلب، پاسخی است به ? پرسش رایج درباره سمعکها.
چه کسانی به سمعک نیاز دارند؟
هر فرد مبتلا به کاهش شنوایی که افت شنوایی وی به حدی رسیده باشد که باعث اختلال در برقراری ارتباط با محیط پیرامون شود، نیازمند استفاده از سمعک است. فناوری امروز امکان آن را فراهم آورده که تقریبا اغلب مبتلایان به کاهش شنوایی، قادر به سودبردن از یکی از انواع سمعکها باشند.
سمعک چند نوع است؟
سمعک انواع زیادی دارد اما انواع پرکاربردتر سمعکها عبارتند از سمعکهای پشت گوشی، سمعکهای داخل لاله گوش، سمعکهای داخل کانال گوش، سمعکهایی که کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرند (نامرئی)، سمعکهای هدایتکننده صدا از سمت سالم و سمعکهای شبیه به رادیوی جیبی.
علت سوت زدن سمعک چیست؟
کم بودن فاصله میکروفن با مبدل صوت سمعک، وجود موم در مجرای گوش و چفتنشدن قالب سمعک در مجرای گوش از علتهای اصلی سوتزدن سمعک هستند.
برای افزایش عمر باتری سمعک چه کار کنیم؟
میتوان در زمان استفادهنکردن از سمعک، خصوصا هنگام خواب دریچه محل جاگذاری باتری را بدون خارج کردن آن باز کرد.
برای تمیزکردن سمعک از چه روشی استفاده کنیم؟
آب، دشمن وسایل الکتریکی است بنابراین بهترین راه برای تمیزکردن بدنه سمعک استفاده از یک دستمال خشک است. در انواع سمعک پشت گوشی میتوان قالب را از خود سمعک جدا و پس از شستشو با آب گرم و صابون و خشک کردن کامل مجددا آن را به سمعک متصل کرد.
استفادهکنندگان از سمعک با مشکل موم گوش چه کنند؟
استفادهکنندگان از سمعک باید همیشه مراقب موم گوش خود باشند چون با وارد کردن سمعک به گوش ممکن است موم گوش به داخل رانده شود و روی پرده صماخ تجمع یا اینکه سوراخ سمعک را مسدود کند. استفادهکنندگان از سمعک باید از متخصص گوش و حلق و بینی یا ادیولوژیستها برای پاکسازی مرتب گوش خود کمک بگیرند. به هر حال به هیچوجه نباید از گوش پاککن استفاده کرد. انواع مختلفی از محافظهای موم برای سمعکها وجود دارد.
استفادهکنندگان ازسمعک در صورت بروز گوشدرد چه کنند؟
گاهی اوقات گوشدرد ناشی از اندازه نامناسب یا چفتنشدن قالب سمعک یا حرکت نامناسب فک است اما ترشح چرکی همیشه علامتی هشداردهنده است که میتواند ناشی از عفونتهای مجرای گوش از جمله عفونتهای قارچی یا پارگی پرده صماخ باشد. در صورت بروز چنین مشکلی حتما به پزشک مراجعه کنید.
استفادهکنندگان از سمعک چگونه با تلفن صحبت کنند؟
میتوان هنگامی که به صحبت فردی از پشت تلفن گوش میکنید محل میکروفن گوشی را با انگشت مسدود کنید تا از انتقال صدای محیط به داخل گوشی و تشدید آن جلوگیری شود.
دکتر حسام جهاندیده
متخصص گوش و حلق و بینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست