یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تضمین سلامت هندی با شاهرخ خان


تضمین سلامت هندی با شاهرخ خان

آیورودا یکی از شیوه های طبیعی و قدیمی ترین روش درمانی در میان هندی ها محسوب می شود شیوه ای که با بهره گیری از روش های طبیعی درمان بدون استفاده از شیوه های تهاجمی طب مدرن به درمان بسیاری از بیماری های جسم و ذهن انسان می پردازد

آیورودا یکی از شیوه‌های طبیعی و قدیمی‌ترین روش درمانی در میان هندی‌ها محسوب می‌شود. شیوه‌ای که با بهره‌گیری از روش‌های طبیعی درمان بدون استفاده از شیوه‌های تهاجمی طب مدرن به درمان بسیاری از بیماری‌های جسم و ذهن انسان می‌پردازد. این شیوه از متدهای طبیعی و متعددی همچون گیاه درمانی، مدیتیشن، مراقبه، عطردرمانی، ماساژ و یوگا برای تسکین و درمان بیماری‌ها بهره می‌برد. درمانگران این مکتب معتقدند که بسیاری از بیماری‌های اطفال، زنان و زایمان، بیماری‌های دستگاه گوارش، بیماری‌های گوش و حلق و بینی و حتی بیماری‌های عضو حساسی چون چشم توسط تکنیک‌ها و شیوه‌های درمانی طب آیورودا که برگرفته از فلسفه آیورودا در هند است، درمان می‌شود. در این شیوه یکی از مهم‌ترین اصول برای آغاز درمان هر بیماری‌ای، پاکسازی بدن و اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی است. برای آشنایی بیشتر با این مکتب درمانی برخی از درمان‌های خانگی این مکتب را در درمان بیماری‌های مختلف مرور می‌کنیم.

● یبوست دارید؟

این معجون شیری را تجربه کنید

درمانگران مکتب آیورودا برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های اندام‌های درونی بدن دست به دامن انواع خوراکی‌های طبیعی، میوه‌ها و ادویه‌های رنگارنگ هندی می‌شوند. آنها بر این باورند که دوای درد بسیاری از اختلال‌های دستگاه گوارش مانند کم‌کاری یا پرکاری روده‌ها با کمک همین خوراکی‌ها تامین می‌شود.

نسخه اول: این درمانگران برای پیشگیری و درمان یبوست به‌ویژه در سنین کودکی نوشیدن شیرخرما یا شیر کشمش را توصیه می‌کنند. به توصیه این متخصصان برای پیشگیری و کنترل یبوست، بیمار باید کشمش یا خرمایی را که به مدت نیم ساعت در آب خیس خورده است با یک لیوان شیر که قبلا جوشانده شده و ولرم است مخلوط کند و معجونی بسازد. این معجون که باید قبل از ساعت خواب نوشیده شود بهترین دارو برای درمان کم‌کاری روده‌ها و برطرف شدن یبوست است.

● می‌خواهید تب کودک‌تان را پایین بیاورید؟

به سبک هندی‌ها فروت تراپی کنید

باوری در میان هندی‌ها و دوستداران مکتب آیورودا وجود دارد که در آن برای کاهش میزان حرارت بدن بیمار از انواع نوشیدنی‌های طبیعی مانند آبمیوه‌ها و دمنوش‌های گیاهی استفاده می‌کنند. به اعتقاد درمانگران طب سنتی هند نوشیدن آب بعضی میوه‌ها می‌تواند علاوه بر کاهش تب بیمار بخش زیادی از انرژی از دست رفته او را تامین کند. دانستن این نسخه در شرایطی که آخرین ماه تابستانی را پشت‌سر می‌گذاریم برای مادران و خانم‌های خانه‌‌دار خالی از لطف نیست.

نسخه اول: این درمانگران نوشیدن آب مرکبات مانند ترکیبی از آب پرتقال، نارنگی و گریپ‌فروت را برای کاهش میزان تب در بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار موثر می‌دانند، به شرط آنکه برای انتخاب پرتقال و نارنگی سراغ انواع شیرین آن بروید و به مقدار مساوی از آب تهیه شده از هریک از این میوه‌ها را ترکیب کرده و روزی ۲بار به بیمار بدهید. علاوه بر این نوشیدن آب انار طبیعی و خالص بدون افزودن هیچ‌گونه چاشنی مانند نمک یا گلپر نیز یکی از بهترین تسکین‌دهنده‌ها و تب‌برهای طبیعی در هند محسوب می‌شود.

نسخه دوم: در کنار فروت‌تراپی نوشیدن انواع دمنوش‌های گیاهی نیز در دوران ابتلا به سرماخوردگی و حتی یک ماه زودتر از شروع فصل‌ سرد به افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از بروز تب در بیمار کمک می‌کند. برای تهیه این چای بهتر است یک قاشق از گیاه ریحان را در ۲ لیوان آب دم کرده و میل کنید.

● سردردهای مزمن سراغ‌تان می‌آید؟

این ماساژ را تجربه کنید

در طب سنتی هند برای درمان سردردهای ناشی از میگرن یا سردردهای مزمن از ماساژ استفاده می‌کنند. درمانگران این شیوه طبیعی بر این باورند که ماساژدرمانی می‌تواند علاوه بر بهبود جریان گردش خون در ناحیه سر و خونرسانی بهتر به سلول‌ها به افزایش میزان آرامش فرد کمک کند.

نسخه اول: در این شیوه درمانگر ماساژ پیشانی، شقیقه، گردن و عضلات شانه را به بیمار توصیه می‌کند. در این شیوه با کمک روغن که برای پیشگیری از سایش و سوزش پوست و عضلات تجویز می‌شود به ماساژ بخش‌های ذکر شده، می‌پردازند تا به این ترتیب به تسکین دردهای ناشی از میگرن در بیماران کمک کنند.

هشدار: متخصصان آیورودا معتقدند که برای درمان سردردهای مزمن که هنوز دلیل آنها به طور قطعی مشخص نیست بهتر است هرچه سریع‌تر نسبت به شناسایی کانون و مسبب درد اقدام کرد، چرا که بیماری‌ها و اختلالات زیادی مثل تنش و عفونت لثه و دندان، بیماری‌های چشم، اختلالات دستگاه ادراری، بیماری‌های مغزی و اعصاب نخاعی و اختلالات کلیوی همگی ازجمله عواملی هستند که منجر به بروز سردرد در افراد می‌شوند.

● درمان کمکی برای دیابت می‌خواهید؟

دارچین به غذای‌تان اضافه کنید

در طب سنتی هند، آیورودا، تاکید بسیار زیادی به مصرف موادغذایی طبیعی، داروهای گیاهی و انواع و اقسام چاشنی‌ها و ادویه‌های گیاهی شده است، به همین دلیل است که وقتی به سبدغذایی و رژیم غذایی هندی‌ها توجه می‌کنید، می‌بینید که در تمامی وعده‌های غذایی آنها، حتی در میان وعده‌های‌شان به وفور خوراکی‌های چاشنی‌دار و پرادویه دیده می‌شود. درمانگران این مکتب مصرف هر ادویه را برای درمان یک بیماری مفید می‌دانند. آنها دارچین را بهترین ادویه برای بهبود روند درمان و کنترل دیابت معرفی می‌کنند. در تحقیقات جدیدی که روی این ادویه انجام شده، دیدگاه‌های درمانگران آیورودا درباره اثربخشی این ادویه در درمان و کنترل دیابت، به ثبت رسیده است.

نسخه اول: مصرف روزانه ۲ تا ۳گرم دارچین به همراه وعده‌های غذایی یا به همراه دمنوش‌ها و چای گیاهی که فرد به‌صورت روزانه مصرف می‌کند، می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود و روند درمان بیماران مبتلا به دیابت داشته باشد. برای تهیه این دمنوش دارچین کافی است یک قطعه چوب دارچین کوچک را به قوری چای اضافه کنید و اجازه دهید در مدت ۵دقیقه دم بیاید یا دارچین را به عنوان ادویه در یک یا ۲وعده یا نیم وعده غذایی به سبد غذایی‌خود اضافه کنید.

هشدار: درمانگران طب سنتی هند توصیه می‌کنند که هرگز مصرف دارچین را جایگزین داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده، نکنید و آن را به عنوان یک داروی طبیعی کمکی برای درمان تجویز کنید. البته این درمانگران به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌کنند پیش از مصرف این ادویه با پزشک معالج خود در میان بگذارند و نوع طبع خود را با مشاوره با یک متخصص طب سنتی بررسی کنند، چرا که مصرف زیاد دارچین که در گروه ادویه‌های گرم است به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود.

● جوش صورت کلافه‌تان کرده؟

درمـان با یک لیـوان آب

متخصصان طب آیورودا برای درمان آکنه و جوش‌های صورت پیش از تجویز هرگونه دارو، بیمار را به پاکسازی روده‌ها و دستگاه گوارش امر می‌کنند. آنها معتقدند که پاکسازی دستگاه گوارش به طور کلی از اخلاط مزاحم و نامناسب می‌تواند تاثیر مستقیمی بر کاهش میزان جوش‌ها و آکنه در بدن باشد.

نسخه اول: برای این منظور ساده‌ترین توصیه این درمانگران به بیمارشان نوشیدن یک لیوان آب صبح زود ناشتاست. نوشیدن این آب کمک زیادی به پاک‌سازی روده‌ها می‌کند. علاوه بر این استفاده از آبلیموی تازه را نیز در وعده‌های غذایی به بیمار تجویز می‌کنند.

نسخه دوم: علاوه بر این نوشیدن آب نارگیل و خوردن فرنی گندم از دیگر مواد غذایی طبیعی است که برای پاکسازی بدن به ویژه روده‌ها از مواد زائد و سمی بسیار لازم است. پس از این مرحله درمانگران طب آیورودا استفاده از کرم یا مرهم شیر را که توسط درمانگران طب سنتی هند تهیه می‌شود توصیه می‌کنند. امروزه این کرم به صورت صنعتی نیز از سوی کارخانه‌های داروسازی تولید می‌شود.

● می‌خواهید وزن‌تان کم شود؟

این دمنوش را به جای چای بخورید

درمانگران طب آیورودا علاوه بر رعایت رژیم غذایی و پرداختن به ورزش برای تسریع روند کاهش وزن در بیماران‌شان نوشیدن چای زنجبیل را توصیه می‌کنند تا به کمک آن روند سوخت و ساز مواد غذایی در بدن را افزایش دهند. البته آنها پیش از آنکه به بیمارشان نوشیدن چای زنجبیل را توصیه کنند از نوع مزاج و طبع او مطلع می‌شوند.

نسخه اول: نوشیدن روزانه ۲ فنجان دمنوش یا چای زنجبیل تاثیر زیادی در تسریع روند کاهش وزن دارد. متخصصان این طب علاوه بر این مصرف مواد غذایی که حاوی مقادیر قابل‌توجهی ویتامین C هستند را توصیه کرده و معتقدند گنجاندن مواد حاوی ویتامین C در وعده‌های غذایی برای لاغر شدن بسیار کارساز است.

هشدار: اگر تصمیم دارید از چای زنجبیل برای کاهش وزن استفاده کنید و روند سوخت و ساز بدن‌تان را افزایش دهید و به کاهش وزن خود کمک کنید، با یک متخصص طب آیورودا یا طب سنتی مشورت کنید.