شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

کاکائو، ضدافسردگی


کاکائو، ضدافسردگی

کاکائو، بومی آمازون در محیط های گرم، مرطوب و سایه دار به عمل می آید. دانه های کاکائو بدون قند طبیعی است و طعم تلخی دارد. کاکائو خاصیت ضدافسردگی دارد و در سلامت روح و روان نقش دارد. …

کاکائو، بومی آمازون در محیط های گرم، مرطوب و سایه دار به عمل می آید. دانه های کاکائو بدون قند طبیعی است و طعم تلخی دارد. کاکائو خاصیت ضدافسردگی دارد و در سلامت روح و روان نقش دارد. فلاوانویدز موجود در آن خطر بروز بیماری های مزمن مانند: سرطان، سکته و قلبی ، عروقی را کاهش می دهد. فلاوانویدز که عملکردی مشابه آنتی اکسیدان دارد، با از بین بردن رادیکال های آزاد در سلول ها، از ایجاد هرگونه آسیب در بدن جلوگیری می کند. خاصیت ضدپیری و ضدالتهابی دارد. سولفور موجود در آن، در تقویت ناخن، مو،پوست، سم زدایی کبد و عملکرد سالم لوز المعده موثر است.

مصرف کاکائو، مانع چسبندگی پلاکت های خون که زمینه ساز لختگی خون و حمله قلبی و سکته است، می شود. کاهش دهنده اشتهاست و مصرف مناسب شکلات تلخ به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می شود. مصرف شکلات تلخ که کاکائوی فراوانی دارد، فشار خون را کاهش می دهد. حساسیت بدن را به انسولین بالا می برد. جریان خون رگ ها را بهبود می بخشد و سندروم خستگی مفرط را برطرف می کند. یک فنجان کاکائوی داغ ۳ برابر آنتی اکسیدان موجود در چای سبز را دارد. محققان ژاپنی دریافتند، خوردن روزی ۲ لیوان کاکائوی داغ، به مدت چند هفته میزان کلسترول مضر را کاهش و کلسترول مفید را افزایش می دهد. علاوه بر آن، با مقاوم ساختن کلسترول مفید احتمال گرفتگی رگ ها را نیز کاهش می دهد. بررسی که در نروژ انجام گرفته است نشان داد ۷۰ ساله هایی که روزی ۱۰ گرم شکلات تلخ می خوردند، نسبت به بقیه در تست شناختی نتیجه بهتری به دست آوردند. محققان آلمانی طی تحقیقات خود دریافتند ، پوست زنانی که به مدت ۱۲ هفته روزی یک لیوان نوشیدنی کاکائو خوردند، در برابر آسیب های فرابنفش خورشید مقاوم تر بود و گردش خون پوست آن ها بهبود پیدا کرد. این افراد خشکی و زبری پوست کمتری را تجربه کردند.