چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
کمال جویی تاریخی ایرانیان
کمال جویی ایرانیان خصلتی است که همواره آنان را از بسیاری ملتهای دیگر متمایز نموده است.خصلتی که در طول تارخ همواره وجود داشته و هنوز هم در بین ایرانیان یافت می شود.بسیاری از پیشرفتهای ما در طول تاریخ در دل همین خصلت کمال جویی معنا می یابد.اخیر رئیس جمهور کشورمان در همایش «تبریز نخستین پایتخت تشیع جهان اسلام» با اشاره به اینکه ایرانیان در طول تاریخ همواره موحد و به دور از شرک بوده اند ،خصلت دیگر ایرانیان را “کمال جویی”دانسته است:
« ملت ایران روی رشد ، کمال معنوی و انسانی خود همواره حساسیت داشته است. از زمانی که ما تاریخ مکتوب قابل اعتنایی داریم وقتی بررسی می کنیم می بینیم که ملت ایران حرکت رو به جلو و کمال جویانه ای را دنبال کرده است و ارزش های انسانی در بین ایرانیان همواره محترم و رایج بوده است. علم آموزی، خلاقیت و ابتکار از ویژگی هایی بوده که همواره در بین ایرانیان رایج بوده است و روح جمعی ملت ایران یک روح انسانی بوده است.»
بر این اساس حمله برای متلاشی کردن سنت ها و آیین های انسانی و انهدام ارتباطات اجتماعی سرلوحه حرکت مهاجمان بوده است، اما ایرانیان حتی درهجوم های خود نوعا انسانی رفتار می کردند.
وقتی که به نقاط مختلف سفر می کنیم و حوزه فرهنگی و حاکمیت ایران را در قدیم می بینیم مشاهده می کنیم آثار به جای مانده از ایرانیان آثار فرهنگی و انسانی است و ما ندیده ایم که ایرانی ها بروند به یک منطقه و مردم منطقه را از دم بگذرانند و کتابخانه ها و ابنیه ها را متلاشی کنند. ایرانیان هر کجا رفتند آثار ماندگار فرهنگی و انسانی از خود به جای گذاشتند.
واقعیت امر این است که ایرانیان دستاوردهای فرهنگی خود را در برابر حملات بیگانگان از دست نداده و همواره بر اصالت و بنیانهای اصیل فرهنگی خود پایبند بودهاند.حتی این فرهنگ اسلامی و ایرانی غنی پس از حمله مغول به قوت خود باقی ماند.امروزه ما از فرهنگی بهره می بریم که بر سر نگهداری آن مجاهدتها شده است.فرهنگی که باید قدر آن را دانست.در این خصوص رئیس جمهور کشورمان نیز به نکات مهمی اشاره کرده است:
“ دستورالعمل ها، منشورها و ارتباطات اجتماعی باقی مانده نشان می دهد که ایرانی ها عمیقا به ارزش های انسانی احترام می گذاشتند و نگاه ایرانی ها درطول تاریخ نگاه جهانی بوده است. هیچ گاه ایرانیان از تعامل با بیگانگان ابا نمی کردند و این نگاه چنان برتری و غنا داشته که فرهنگ ایرانی توانسته بود فرهنگ های متجاوز را نیز حتی به سمت خود جذب و درخود هضم کند.مغول وقتی در دایره فرهنگی ایران قرار می گیرد تبدیل به چیز دیگری می شود و تحت تاثیر فرهنگ ایرانی قرارمی گیرد.ارزش هایی مانند ایثار، شجاعت، کمک به هم نوع و غیرت همیشه در ایران رواج داشته است.»
در هر صورت ما امروزه از فرهنگی بهره می گیریم که وجهه تمایز ایران از دیگر کشورها محسوب می شود .باید این فرهنگ را از آفات موجود حفظ نمود.در حال حاضر فرهنگ مهاجم سعی دارد به هر نحو ممکن فرهنگ ما را تحت تاثیر خود قرار دهد اما اصالت فرهنگی ما همانند سدی محکم در برابر تهدیدات موجود ایستاده است.در هر حال باید در برابر خدعه های ضدفرهنگی دشمنان ایران و اسلام آگاه بود و این تهدیدات را به هر نحو ممکن مهار نمود.
دوران صفوی یکی از دورانهای باشکوه ایرانیان در طول تاریخ محسوب می شود. در دوران صفوی خدمات زیادی صورت گرفت و ایران به سمت آبادانی و پیشرفت حرکت کرد قریب به اتفاق میراث فرهنگی فیزیکی و حتی معنوی ما مربوط به دوران صفوی است، حاصل کار علما و دانشمندان بزرگ است .شاه اسماعیل صفوی گامهای بلند و محکمی در این خصوص برداشت.گامهایی که توانست حکومت صفوی را تثبیت نماید. در طول صد سال وسعت ایران سه برابر شد و علمای زیادی در آن زمان رشد کردند که یکی از علمای آن دوران شیخ بهایی است که بر همه علوم مسلط بودند.
در زمان صفوی با کمک علما و دانشمندان اندیشه اسلام ناب در اعماق جامعه گسترش پیدا کرد، منسجم شد و در واقع هویت حقیقی ایرانی تعریف شد.در هر حال باید میراث این دوران را پاس داشت.
لازم به ذکر است که مراسم ثبت معنوی تبریز با عنوان نخستین پایتخت شیعی جهان اسلام با حضور رئیس جمهور ، وزیر اطلاعات ، وزیر ارشاد و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد و از سند ثبت تاریخی تبریز رونمایی به عمل آمد.
این سند توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی امضا شد و رئیس جمهور نیز یادداشتی بر روی آن نوشت.
علی صاحبی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست