چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

مرگ افسانه بوکس آلمان


اشملینگ در حال مبارزه با لویس قهرمان افسانه ای ورزش آلمان، مکس اشملینگ (Max Schmeling) درگذشت.
قهرمان بوکس آلمان روز دوم فوریه در سن ۹۹ سالگی در شهر هولنشتدت دار فانی را ودا گفت. به همین خاطر …

اشملینگ در حال مبارزه با لویس قهرمان افسانه ای ورزش آلمان، مکس اشملینگ (Max Schmeling) درگذشت.

قهرمان بوکس آلمان روز دوم فوریه در سن ۹۹ سالگی در شهر هولنشتدت دار فانی را ودا گفت. به همین خاطر مراسم یادبودی توسط دفتر ریاست جمهوری آلمان در روز ۲۴ فوریه برگذار خواهد شد که در آن رییس جمهور این کشور یعنی هورست کهلر (Horst Koehler) نیز شرکت خواهد کرد.

بیوگرافی

ماکس اشملینگ ۲۸ سپتامبر ۱۹۰۵ در شهر کوچک لوکوو به دنیا آمد. او از سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۲ قهرمان سنگین وزن بوکس جهان بود. بزرگترین موفقیت او ناکاوت (KO) کردن قهرمان بوکس جهان در سال ۱۹۳۶ یعنی جو لویس (Jo Louis) در شهر نیویورک بود. در آن زمان اشملینگ موفق شد لویس را در خانه خود جلوی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر در دوازده راند از پای در آورد. پس از آن مسابقه، اشملینگ برای مردم آلمان تبدیل به یک قهرمان افسانه ای شد.

از ۷۰ رقابتهایی که او در رینگ انجام داده بود ۵۶ بار پیروز میدان شده بود، که این آمار برای یک بوکسر حرفه ای آماری موفق بشمار می رود. از دیگر افتخارات او می توان به ثبت نام او در "سالن افتخارات" (Hall of Fame) بوکس جهان در سال ۱۹۹۱ اشاره کرد.

قربانی سیاست

پس از اینکه او به یک قهرمان افسانه ای تبدیل شد، هیتلر از او جهت تبلیغ رژیم خود استفاده کرد و او مجبور شد تا در کنار هیتلر چای بنوشد. اما از طرفی دیگر اشملینگ تا لحظه مرگ مربی و مدیر یهودی اش، جو یاکوب در سال ۱۹۳۹ در کنار او باقی ماند و در شب آتش زدن اماکن مذهبی یهودیان در آلمان، دو جوان یهودی را مدتها در خانه اش پنهان کرد. به همین دلیل امروزه در نوادای آمریکا، روز ۶ دسامبر، روز ماکس نام گذاری شده است.

خیرخواه

بعد از جنگ جهانی دوم و محبوب شدن بیشتر اشملینگ، وضیعت اقتصادی او به حدی خوب شده بود که توانست بخش عمده ای از شرکت کوکا کولا را بخرد. و بعد از آن او درصدد راه اندازی یک سازمان خیریه بر آمد تا به کودکان مریض و بی سرپرست کمک کند.

او همچنین مبلغ زیادی را به لویس (حریف خود) کمک کرد تا او را از شرایط بحرانی مالیی که آن زمان گرفتارش بود نجات دهد. پس از مرگ لویس در سال ۱۹۸۱، اشملینگ همچنین مبلغ قابل توجهی را به همسر او کمک کرد تا مراسم درگذشت او را برگزار کند.