یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
لوگان
حتما شما هم تا به حال با خودتان گفته اید که چرا قیمت خودروهای تولیدی در ایران با وضعیت اقتصادی مردم سازگار نیست. در ایران بیشترین فروش خودرو مربوط به آنهایی است که در محدوده قیمت ۵ تا ۹ میلیون تومان هستند که شامل پژو RD، پراید، ماتیز، پیکان و MVM می شود. پژو RD خودرویی است که به عنوان جاگزین پیکان برای ایران خودرو اهمیت زیادی دارد اما با توجه به کیفیت نسبتا پایین موتور و عدم وجود تناسب با بدنه زیاد شرایط خوبی را ندارد. ایران خودرو سعی کرد با پایین آوردن قیمت این خودرو مردم را تشویق به خرید آن کند اما تنها زیادی از افراد هنوز بر عقیده خود مبنی بر شرایط بد RD تاکید می کنند. اما پراید توانست بسیار خوب ظاهر شود به طوری که پس از پیکان بیشترین میزان تولید را در سال قبل داشت و امسال هم این رویه را طی کرده است. در این مورد هم نمیتوان به عنوان یک خودروی خانوادگی که نیازها را تا حد مطلوبی تامین کند نگاه کرد. ماتیز هم دیگر تولید نمیشود و اگر تولید میشد نیز با فضای کم داخلی و قدرت کم راه به جایی نمیبرد. وضعیت پیکان هم برای همه شما مشخص و معلوم است و تمام زندگی نامه آن را از حفظ هستید! خدا رحمتش کند. خودروی MVM هم در گل گیر کرده و احتمالا از دور خارج خواهد شد. حال شما بگویید، خریدار ایرانی به کدام یک از این خودروها دل خوش کند؟
در اینجا بود که شرکت رنو به فکر ساخت خودرویی ارزان، مطمئن و قابل رقابت با سایر محصولات برای خانواده های کشورهایی که مثل ایران، خودرو را بیشتر یک کالای لوکس میدانند افتاد. یک خودرو که بتواند تمام نیازهای خانواده های مختلف در کشورهای گوناگون را با هزینه پایین جواب دهد. در سال ۱۹۹۸ بود که شرکت رنو طرح مطالعاتی و تحقیقاتی پروژه ای را شروع کرد که هدفش ساخت خودرویی با عمر مفید زیاد و با هزینه اندک برای اقشار متوسط جامعه بود. در سال ۱۹۹۹ اولین ماکت این خودرو آماده شد. از آن زمان کار طراحی خودرو شروع شد و سر انجام روز موئود فرا رسید، ژوئن ۲۰۰۴. معرفی اولین خودرو از مجوعه "X۹۰" که نامش لوگان بود. شرکت رنو برنامه گسترده ای را برای تولید و فروش این محصول در نظر دارد که طی آن این خودرو در کشور های ایران، رومانی، روسیه، مراکش، کلمبیا و در آینده مناطقی دیگر تولید خواهد شد و از آنجا به نقاط دیگر صادر میشود. هزینه پایین تولید در این کشورها و ظرفیت بالای بازار داخلی آنها از دلایلی بود که رنو را برای انتخاب ترغیب کرد. ایران بازاری مناسب برای فروش این محصول است، تولید ۸۰۰ هزار خودرو و فروش آنها نشان دهنده رشد محصوص این صنعت در ایران است. طبق آمار موجود، در حال حاضر برای هر هزار نفر در ایران تنها ۷۰ دستگاه خودرو موجود است و از این تعداد نیز بخش قابل توجهی را خودروهای فرسوده تشکیل می دهند. تولید لوگان در ایران به وسیله شرکت رنوپارس انجام میشود که در مرداد ماه سال ۸۳ و با سرمایه گذاری ۵۱ درصدی فرانسه و ۴۹ درصدی مشترک بین ایران خودرو، سایپا و سازمان گسترش و نوسازی صنایع تاسیس شد. این خودرو در همان ابتدا ۵۰ درد داخلی خواهد بود و این یکی از مزیت های بزرگ پروژه رنوپارس برای ایران است. شرکت های زیادی برای ساخت قطعه در این پروژه دخیل هستند و ایران خودرو، سایپا و احتمالا پارس خودرو برای تولید نهایی همکاری خواهند کرد. قطعاتی که از ابتدا در ایران تولید خواهند شد عبارتند از تعلیق، اگزوز، اکسل ها، ترمز دستی و ترمز، عایق حرارتی، پمپ سوخت رسانی، سیم ها، سیستم تهویه، آمپر، پمپ روغن، پمپ آب، پلوس ها، کلاچ، دسته دنده، دینام، آفتابگیر، استارت موتور، برخی تزئینات، صندلی ها، پدال ها، جک، سینی زیر باک، باک بنزین، داشبورد، سپر، شیشه، آینه، برف پاکن، غربیلک فرمان، گیربکس به جز چرخ دنده ها و شاتون. قطعاتی مثل ECU، ترمز ABS، کمک فنرها، انژکتورها، کرانویل و پینیون ها نیز به طور کامل از رنو تامین میشوند چون دارای حساسیت بالایی هستند.
هر سال ۳۰۰ هزار دستگاه از این خودرو در ایران تولید خواهد شد که ۸۰ درصد آن در داخل کشور به فروش خواهد رسید و ۲۰ درصد دیگر صادر میشوند. این خودرو احتمالا در تابستان ۱۳۸۵ و با قیمت پایه شش میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تولید خواهد شد. به نظر میرسد با تعهدی که ایران خودرو و سایپا بابت قیمت این خودرو دارند، این بار بر سر قول خود بمانند و حداکثر آن را ۷ میلیون تومان به فروش برسانند. خدمات پس از فروش توسط ایران خودرو و سایپا ارائه خواهد شد.
لوگان دارای موتوری از نوع K۷M۷۱۰ با ظرفیت ۱۶۰۰ cc دارای ۴ سیلندر و با ۸ سوپاپ که قدرتی معادل ۱۰۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه را ایجاد میکند. این موتور از استانداردهای روز دنیا گذشته است و دارای فناوری به خصوصی است. استاندارد آلایندکی یورو ۳ را داراست و قابلیت کسب استاندارد یورو ۴ را نیز دارد.
گیربکس خودرو از نوع JH۳ است که دارای ۵ دنده جلو و دنده عقب میباشد. سیستم تعلیق جلو از نوع مک فرسون و تعلیق عقب از نوع میله پیچشی است. نوع تایرها ۱۸۵/۶۵ R ۱۵ است و قطر دایره دوران خودرو ۱۰.۵ است. ترمز جلو دیسکی و ترمز عقب کاسه ای است و امکان انتخاب سفارشی ABS و EBD (سیستم توزیع هوشمند نیروی ترمز بر حسب فشار) وجود دارد. حدا اکثر سرعت خودروی لوگان ۱۷۵ کیلومتر در ساعت و شتاب (صفر تا صد) آن ۱۱.۵ ثانیه است. این خودروی دارای مصرف ترکیبی (میانگین در شهر و جاده) ۷.۵ لیتر در هر صد کیلومتر است و ظرفیت مخزن بنزین آن ۵۰ لیتر می باشد. طول این خودرو ۴۲۵۰ میلیمتر، وزن خودرو (بدون بار) ۹۸۰ کیلوگرم و حجم صندوق عقب ۵۱۰ لیتر میباشد که نسبتا بزرگ و جادار است. این خودرو به راحتی ظرفیت ۵ سرنشین را تامین می کند.
این خودرو طراحی بسار زیباتری را نسبت به دیگر خودروهای هم قیمتش، چه در داخل و چه خارج از خودرو داراست. درچه های هوا درون خودرو به صورت دایره شکل هستند. کنسول میانی با طراحی زیبای کنترلرهای سیستم تهویه در پایین و سیستم صوتی در بالاترین قسمت ساخته شده است. کیلومتر خودرو دارای مسافت شما دیجیتال و نمایشگر کامل قیمت های مختلف به همراه قسمت های نشان دهنده سرعت و دور موتور است. طراحی داخلی واقعا با پراید و پیکان قابل قیاس نیست. فضای زیاد برای پاهای سرنشینان جلو و عقب (بر خلاف پراید) و تودوزی زیبای صندلی ها نمای ویژه ای به داخل خودرو داده است. در خارج خودرو هم رینگهای استیل، چراغ های زیبای جلو و عقب به همراه طراحی هندسی وار خودرو واقعا زیباست. اگر این خودرو با قیمتی که قول داده شده به بازار عرضه شود قطعا درصد بالایی از بازار را از آن خود خواهد نمود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست