جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
اینترنت ارزان قیمت از شعار تا واقعیت
هزینه اینترنت در کشور ما نسبت به میزان درآمد سرانه اشخاص، بالاست و همین امر موجب جلوگیری از گسترش این سرویس در ایران شده است و بالطبع باعث شده در رابطه با میزان دسترسی به اینترنت، رتبه ماسبی در جهان نداشته باشیم! در حالیکه میزان دسترسی اینترنت در منطقه خاورمیانه حدود ۱۵درصد ااست ، اما این میزان در کشور ما با بهترین تخمینها حدود ۱۰درصد می باشد.
اما مهمترین دلیل قیمت بالای این سرویس در ایران را میتوان گران بودن پهنای باند مورد نیاز ISPها دانست که از طریق شرکت فناوری اطلاعات و یا ICPها تامین میشود. در قیمتهای خرده فروشی، هزینه پهنای باند تا بیش از ۵۰ برابر قیمت جهانی است. البته نباید منکر هزینههای انتقال پهنای باند به داخل کشور و تقسیم آن در کل کشور شد، اما با توجه به قیمتهای کشورهای دیگر، به نظر نمیرسد سطح هزینه ها در این حد بالا باشد!
در صورتیکه دولت قصد دارد میزان دسترسی به اینترنت در کشور را بالا ببرد ، شاید سادهترین راه حل، کاهش هزینههای پهنای باند باشد، چراکه در حال حاضر شرکت فناوری اطلاعات به عنوان بزرگترین فراهم کننده پهنای باند کشور، یک شرکت کاملا دولتی است. شاید بتوان به سادگی با تعیین حاشیه سود ۲۰درصد برای این شرکت ، قیمت پهنای باند اینترنتی را تا حد زیادی کاهش داد!
مساله مهم دیگری که در هزینه نهایی اینترنت برای کاربر نهایی تاثیرگذار است، هزینه بالای پخش میباشد. در حال حاضر بیشتر از ۴۰درصد هزینه اینترنت به جیب عاملان پخش میرود که رقم بسیار بالایی است. با راه اندازی سرویس IN در تهران به عنوان بزرگترین بازار مشترکان اینترنتی، امید میرفت که دست واسطهها از این بازار کوتاه شده و قیمت اینترنت کاسته شود، اما متاسفانه شرکت مخابرات استان تهران، جای واسطهها را گرفت و حدود ۳۰ درصد از هزینههای دریافتی را بابت ارائه سرویس هوشمند از ISP ها دریافت می کند ! در حال حاضر قیمت یک ساعت اینترنت پرسرعت از طریق شبکه هوشمند، ساعتی ۳۰۰ تومان است که از این میزان به ازای هر ساعت ۹۰ تومان برای استفاده از سرویس هوشمند هزینه می شود.
جالب اینجاست که ارائه این سرویس، هزینه ثابتی برای شرکت مخابرات دارد و به نظر نمیرسد هزینه آن با قیمت خدمات ارائه شده تغییری داشته باشد!
به هر شکل به نظر میرسد در صورتیکه مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عزم جدی برای کاهش قیمت اینترنت در ایران دارند، باید در وهله اول نظام تعرفهیی سرویسهای ارائه شده توسط شرکتهای زیرمجموعه را کنترل و تعدیل کنند و اندکی از سودهای سرشار این شرکتها بکاهند.
علی مولوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست