دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
۸ ماده غذایی برای مبارزه با خشکی پوست
خشکی پوست از اختلالاتی است که در اثر کاهش میزان آب بدن به وجود میآید و ممکن است با عوارضی مانند خارش، قرمزی و زبری همراه باشد.
شرایط آب و هوایی، نوع زندگی و میزان سلامت بدن فاکتورهای اساسی در حفظ رطوبت پوست است. از آنجا که کاهش رطوبت پوست در طولانیمدت باعث تسریع روند پیری پوست میشود و میزان چین و چروک را حتی در سنین کم کاهش میدهد، رعایت یکسری نکات بخصوص در فصل زمستان کمک زیادی به شادابی پوست میکند.
روزانه هشت لیوان آب بنوشید:
تأمین آب مورد نیاز بدن نه تنها باعث انتقال بهتر مواد غذایی به پوست میشود بلکه با افزایش حجم خون و بهبود وضعیت گردش خون، خونرسانی را به سلولهای پوست تقویت میکند.
به این ترتیب افزایش اکسیژنرسانی به سلولهای پوست از تخریب و آسیب آنها پیشگیری میکند.
تأمین سلنیوم مورد نیاز بدن:
سلنیوم از املاح معدنی است که از سلولهای پوست در برابر رادیکال های آزاد دفاع میکند و ممکن است حتی در پیشگیری از سرطان پوست نقش داشته باشد. گنجاندن این ماده معدنی در رژیم غذایی مانع از خشکی پوست میشود. قارچ، ماهی سالمون و تن، میگو و گوشت بره، دانههای خوراکی غنی از عنصر سلنیوم است و مصرف آن املاح لازم را برای حفظ طراوت پوست تأمین میکند.
کوآنزیم کیو:
این ماده غذایی یکی از آنتی اکسیدانهای ضروری است که محافظت از سلول های بدن را در برابر عوامل رادیکالهای آزاد به عهده دارد. این ریزمغذی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی شده و از پوستهریزی پیشگیری میکند. ماهیهای پرچرب مانند سالمون و تن، جگر و اغلب غلات غنی از کوآنزیم کیو است.
ویتامین آ:
مواد غذایی و سبزیجات حاوی ویتامین آ مانند پرتقال، هویج، طالبی، تخممرغ، لبنیات کمچرب و سبزیجات سبز برگ پهن علاوه بر تأمین نیازهای تغذیهای پوست از کمآب شدن سلولهای آن پیشگیری میکند.
ویتامین ث: ویتامین ث از املاحی است که در محافظت از پوست در برابر آفتاب نقش اساسی دارد و مانع از تخریب کلاژن و الاستین پوست در اثر رادیکالهای آزاد میشود.
فلفل دلمهای قرمز، مرکبات، انبه، کیوی، کلم بروکلی و سبزیجات غنی از ویتامین ث است.
تقویت سلامت پوست: ویتامین ای یکی از
آنتی اکسیدانهای ضروری برای بدن است که از پوست در برابر اشعه مضر آفتاب محافظت میکند و علاوه بر خاصیت ضدالتهابی، سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت میکند.
روغن تهیهشده از سبزیجات، دانههای خوراکی، آجیل، زیتون، اسفناج و مارچوبه غنی از ویتامین ای است.
مصرف اسیدهای چرب ضروری: امگا ۳ و امگا۶ اسیدهای چربی هستند که چربی لازم برای پوست را تأمین میکنند و مانع از خشکی آن میشوند. استفاده کافی از این
دو اسید چرب در رژیم غذایی چروک پوست را کاهش داده و آن را جوانتر میکند. روغن کانولا، روغن زیتون، بذر کتان، گردو و ماهی سالمون و ساردین غنی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است.
چای سبز: مصرف روزانه چای سبز، التهاب پوست را کاهش میدهد و با کاهش روند پیری سلولها از صدماتی مانند آفتابسوختگی پیشگیری میکند. چای سبز اکسیری است که طراوت پوست را حفظ میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست