دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
وقتی همیشه خستهایم
ضعف و خستگی از مشکلات رایج زندگی در دنیای امروز به حساب میآید. البته این دو کلمه معانی متفاوتی دارند. خستگی به معنای داشتن احساس کوفتگی، کسالت و کمبود انرژی است. این مشکل میتواند به دلایل خاص و متعددی پیش بیاید که بهتر است ابتدا علت آن را تشخیص دهیم و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنیم.
احساس خستگی ممکن است به دلیل کمبود خواب، کار زیاد، نگرانی، کسالت یا عدم انجام تمرینات ورزشی به وجود بیاید. گاهی نیز بیماریهایی نظیر سرماخوردگی موجب بروز خستگی میشوند که معمولا با بهبود بیماری، این حالت هم برطرف میشود. همچنین با ایجاد برخی مشکلات ذهنی مانند نگرانی و استرس نیز این حس به وجود خواهد آمد.
بروز خستگی میتواند به دلایل خاصی از جمله موارد زیر هم باشد:
کمخونی:
کمخونی یکی از عوامل ایجاد خستگی است. در این حالت به دلیل کاهش میزان هموگلوبین خون که وظیفه حمل اکسیژن را برعهده دارد، اکسیژن کافی در اختیار سلولهای بدن قرار نمیگیرد. کم خونی میتواند به علل زیادی از جمله کمبود آهن، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ یا بارداری ایجاد شود.
افسردگی:
در صورت بروز افسردگی یا قرار گرفتن در شرایط استرسزا حتما این حس را تجربه خواهید کرد. به خصوص زمانی که افسردگی به درمان و معالجه احتیاج پیدا میکند، اغلب خودش را با خستگی نشان میدهد.
دیابت:
دیابت نیز از دیگر بیماریهایی است که موجب بروز خستگی میشود. در افراد دیابتی گلوکز در خون باقی میماند و توسط سلولها جذب نمیشود. این شرایط موجب بروز خستگی میشود.
سندروم خستگی مزمن:
سندروم خستگی مزمن موجب بروز خستگی بیعلت و دلیل میشود. با اینکه علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نیست اما این بیماری با خستگی شدید و دائم و البته بیعلت همراه است.
برخی از بیماریهای قلبی، اختلالات غدد درونریز(نظیر تیروئید) و بیماریهای کلیوی و کبدی نیز میتوانند موجب ایجاد احساس خستگی شوند.
رهایی از خستگی
پیش از هر چیز باید از داشتن یک زندگی سالم به معنی رژیم مناسب غذایی، ورزش و خواب کافی مطمئن باشید. ویتامینها و مواد معدنی مختلف برای انجام بسیاری از فعالیتهای بدن لازم هستند. پس باید از مصرف کافی آنها نیز غافل نباشیم. با اینکه شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما بدانید بر خلاف نظر اکثر مردم، عدم ورزش کافی و مناسب موجب ایجاد خستگی خواهد شد. برای رفع خستگی، ورزشهایی که تمام گروه عضلات اصلی را درگیر کنند، مانند شنا مناسبتر هستند.
در صورت ادامه خستگی چه کاری میتوان انجام داد؟
اگر خستگی به مدت بیش از دو هفته ادامه پیدا کرد باید به پزشک مراجعه کنیم. اما اگر با استراحت میتوان آن را بهبود بخشید بهتر است کمی کار خود را کم کرده و استراحت کنیم. در ضمن مهم است که دقت کنید آیا خستگی شما با مشکلات دیگری نظیر تغییر وزن، از نفس افتادن، تورم غدد لنفاوی، تشنگی و علائم خاص دیگر همراه است یا خیر. در صورت بروز این مشکلات مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود.
منابع: www.webmd.com
Netdoctor.co.uk
نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست